Deze PS5 games hebben mouse keyboard opties

Article
zondag, 26 september 2021 om 13:00
pexels kerde severin 5961216f1631282702
Nu we in het tijdperk van de Playstation 5 zijn beland, is het tijd om te kijken welke PS5 games we met muis en keyboard kunnen spelen. Op de PS4 was de muis keyboard optie er wel, maar erg optimaal was deze niet.
Misschien heb je er weleens gebruik van gemaakt: de muis en keyboard optie voor je PlayStation 4. Deze optie is niet bij elke game mogelijk en op de PS4 is het aanbod van mogelijke games schaars. Zonder een adapter kon je Overwatch bijvoorbeeld niet met muis en keyboard spelen. Zelfs al had je een dergelijke adapter, dan werkte het nog lang niet altijd voor iedereen.
Een paar spellen waarbij het wel kon, waren War Thunder en Final Fantasy XIV. Waarom deze muis keyboard optie voor andere games niet mogelijk is, komt doordat veel game-ontwikkelaars geloven dat keyboard en muis spelers in console lobby’s een oneerlijk voordeel hebben.
Nu is het natuurlijk tijd voor de PlayStation 5. Kun je daarop ook een mouse keyboard setup gebruiken? Nou niet voor alle games, maar voor een paar kan dit wel! Bijvoorbeeld Warzone en War Thunder.

Weinig PS5 mouse keyboard games

Het is erg verwarrend welke spellen je kan spelen met mouse keyboard op de PS5. Mouse en Keyboard is voor spellen zoals Warzone dan weer mogelijk, omdat deze de cross-play optie hebben. In het menu van Warzone kan jij voordat je potje begint de optie mouse keyboard aanzetten. Vervolgens word je automatisch in een PC pool gegooid. War Thunder heeft deze optie ook, je hebt dan geen adapter nodig om een muis en keyboard aan te sluiten. Een andere game die te spelen is met mouse keyboard op de PS5 is Planet Coaster.
Nu veel games overschakelen naar crossplay, kunnen we er wel vanuit gaan dat er steeds meer games bij zullen komen die te spelen zijn op muis en keyboard. Welke games dit zullen zijn is onduidelijk.
Voordat je een game koopt op je PS5 omdat je denkt dat hij te spelen is met muis en keyboard, check eerst even of het echt zo is. De meeste lijsten die google je voorschotelt hebben er games tussen staan waar je een adapter van 100 euro of misschien wel meer voor nodig hebt. Bij andere games zoals Rainbow Six Siege en The Division lijkt het namelijk misschien alsof die te bespelen zijn met mouse keyboard, maar dit is helaas niet waar.
screenshot 2021 09 10 at 160406f1631282795