Deze klassiekers krijgen wij te zien op de next-gen

Article
dinsdag, 01 december 2020 om 16:00
preview screenshot1 483510f1571339204
Een heleboel ontzettend vette games werden over de laatste jaren een beetje vergeten door iedereen. Dit zijn spellen die iedereen eigenlijk wel gespeeld heeft of wilde spelen, maar eigenlijk na een tijdje niet meer genoemd werd. Voor de PlayStation 5 komt bijvoorbeeld een Demon’s Souls Remake uit, maar wat zijn nou nog meer vergeten klassiekers die we terug krijgen te zien op de next-gen consoles?

Dark Souls 3

We houden natuurlijk allemaal van een goede combat game. Dark Souls 3 is één van de bekendste en populairste combat spellen aller tijden. Wel werd het spel de afgelopen jaren een stuk minder gespeeld, aangezien het ondertussen al een paar jaar oud is en de grootste hype er wel een beetje vanaf is. Toch blijft Dark Souls 3 een ontzettend gaaf spel. Het is ontzettend moeilijk en vaak ook heel erg frustrerend, maar dat maakt het gevoel dat je krijgt als je een vijand uiteindelijk toch verslaat alleen maar beter. Dark Souls 3 zal op zowel PlayStation 5 en Xbox Series X te spelen zijn.

The Elder Scrolls V: Skyrim

Een echte klassieker die nog steeds ontzettend gewaardeerd wordt in de gamewereld is The Elder Scrolls V: Skyrim. Hoewel deze game zeker nog niet vergeten is door de meeste mensen, was er wel twijfel of we Skyrim ook te zien zouden krijgen op de PlayStation 5.
Microsoft kocht namelijk Bethesda, de uitgever van Skyrim, waardoor veel mensen ervan uit gingen dat Skyrim en de andere Bethesda games zoals Doom Eternal en de Fallout spellen niet naar PlayStation 5 zouden komen. Dit is gelukkig wel het geval. Skyrim zal gewoon te spelen zijn op de PlayStation 5 en zal zelfs gratis over te zetten zijn. Of dit ook geldt voor toekomstige games die Bethesda uitbrengt weten we nog niet.
skyrim combatf1580216144

Assassin’s Creed: Ezio Collection

Ezio Auditore Da Firenze is met een behoorlijke afstand de populairste personage uit een Assassin’s Creed game. Hoewel de Ezio Collection ondertussen een beetje verouderd is, is het nog steeds absoluut het spelen waard. Het verhaal van Ezio is volgens velen de allerbeste en de spellen in de Ezio Collection zijn nog altijd erg gewaardeerd. De spellen worden natuurlijk niet veel meer gespeeld, maar toch weten we dat ze in ieder geval op de Xbox Series X geschikbaar zullen zijn. Als je nog nooit gespeeld hebt als Ezio, raden wij dat zeker aan, ook al zijn de spellen qua gameplay niet zo goed meer als dat we tegenwoordig gewend zijn.

Red Dead redemption

Ook het eerste deel van Red Dead Redemption is ondertussen een beetje op de achtergrond beland, maar na de release van Red Dead Redemption 2 begon het toch weer een beetje op te leven. Het tweede deel was zo fantastisch dat veel mensen zeker na begonnen te denken over het spelen van het eerste deel dat al ruim tien jaar geleden uitkwam. Ook van Red Dead Redemption is de gameplay ondertussen natuurlijk een beetje verouderd, maar het spel speelt zich gek genoeg af na het tweede deel, waardoor je nog een heleboel extra verhaallijn krijgt over jouw favoriete personages.
assassins creed iif1594205862

Tom Clancy’s Splinter Cell Blacklist

Als tegenwoordig de naam Tom Clancy’s genoemd wordt denken de meesten gelijk aan Rainbow Six Siege, maar ook voordat dat spel uitkwam waren er al een aantal hele vette Tom Clancy’s spellen. Splinter Cell Blacklist is daar één van. De gameplay van deze game, die in 2013 uitkwam, is nog steeds prima en heel erg vermakelijk. Ook kan je het spel spelen met één van je vrienden wat natuurlijk heel wat toevoegt aan het spel. Ook Tom Clancy’s Splinter Cell Blacklist zal in ieder geval te spelen zijn op de Xbox Series X, maar wij hopen dat het spel ook naar de PlayStation zal komen, want het is absoluut het spelen waard!
Welke van deze games gaan jullie spelen op de next-gen consoles? En welke klassiekers willen jullie nog meer graag terugzien op de next-gen? Laat het ons weten!