Deze games willen wij als remake of reboot zien op PS5 en Xbox Series X

  De volgende generatie consoles is onderweg met de PS5 en Xbox Series X in aantocht. Nou zijn er heel veel games die nostalgische gevoelens bij ons opwekken, maar wat zijn nou echt de games waar we niet op kunnen wachten dat ze terugkeren? De XGN redactie zocht de nostalgie op!

  Remco

  Mijn favoriete oude game is Kingdom of Amalur: Reckoning. Dit is gelijk ook mijn all time favoriete spel ooit. Het is een open wereld RPG, waar je je eigen ras en klasse kan kiezen. Nu klinkt dit als elke andere fantasy RPG, maar wat deze game zo bijzonder voor mij maakt is het fantastische en grote verhaal wat je meemaakt. Hiernaast zijn er ook veel DLC-pakketten die elk op hun eigen manier ook fantastische verhalen vertellen. Deze titel heeft ook een hele eigen vorm van gameplay met wapens die ik nog nooit ergens anders heb gezien. Dus please maak hier een remake van!

  Theo

  Zoveel titels gaan nu door mijn hoofd. Maar als ik moet kiezen tussen de toppers waar ik vroeger uren in heb gestoken, dan kom ik heel snel op twee games terecht. Laat ik beginnen met Castlevania. En dan specifiek de oude games, dus de Castlevania games die op de SNES zo ontzettend tof waren. Vooral Symphony of the Night mag van mij compleet in next gen uitkomen a la Lords of Shadow. Het gevecht tegen Dracula moet toch wel heel erg tof worden als dit goed aangepakt wordt op de next gen consoles.

  Als tweede zou ik graag een reboot in next gen zien van Ghouls 'n Ghosts. Deze ontzettend moeilijke game was vroeger bijna niet uit te spelen. Wat zou ik graag nog een keer op pad gaan om de prinses te redden van een demoon als ridder. Maar dan wel met de moeilijkheidsgraad van vroeger én de ridder in onderbroek als je geraakt wordt!

  Rox

  Ik zou heel graag een nieuwe Blinx willen. De game is best wel onbekend en dat is jammer. Blinx is een platformer met een kat in de hoofdrol die de tijd kan manipuleren middels een stofzuiger. Op die manier kan je hele toffe puzzels oplossen. Ik denk dat er tegenwoordig te weinig echt goede platform/puzzelgames uitkomen en daarom zou ik hier graag een reboot van willen zien.

  Ralph

  Ik zou heel graag een herstart van de Timesplitters-franchise willen zien of anders een remake van Timesplitters 2. Ik heb die games vroeger helemaal plat gespeeld en ik kan niet genoeg krijgen van de ijzersterke gameplay en heerlijke humor. Kies je bijvoorbeeld voor het aapje in de multiplayer, dan ben je dankzij je kleine postuur een stuk moeilijker om te raken voor je tegenstanders. Tegelijkertijd kan je alleen ook niks zien wanneer je plaatsneemt achter een turret, omdat je recht tegen de machine zelf aankijkt. Dankzij de verschillende tijdlijnen zijn de games bovendien een bonte mix van verschillende genres en wapens. Liefhebbers van Tommyguns, revolvers en sci-fi wapens zijn dus aan het juiste adres.

  Helaas bestaat ontwikkelaar Free Radical Design niet meer. De studio is later onderdeel geworden van Crytek en is vervolgens weer gesloten. Een groot deel van de werknemers is daarna naar Dambuster Studios overgeplaatst, dat momenteel bezig is met Dead Island 2. Wanneer ze klaar zijn met dat project mogen ze wat mij betreft meteen met de volgende Timesplitters game beginnen.

  Leslie

  Peter Jackson's King Kong. Kom op Ubisoft. Serieus, deze game is al 14 jaar oud en heeft nog steeds geen remake? Er zijn nu zo veel nieuwe gamers die deze game voor de eerste keer kunnen ervaren. De gameplay van deze titel is naar mijn mening speciaal: het speelt super lekker, je werkt merendeels met speren en weinig ammo en daarnaast speel je ook nog is als King Kong zelf! Alles is aanwezig, van horror-elementen, dinosaurussen (die ook met elkaar vechten), geweldige gameplay, toffe muziek, de originele cast tot aan de levels om niet te vergeten. Waar blijft nou die remake?

  Roy

  War of the Monsters! Man, wat heb ik daar met vrienden in split screen (inmiddels een uitgestorven term helaas) veel uren in gepompt toen ik klein was. Echt een pareltje, een game die met grotere arena’s, moderne graphics en een online modus anno 2020 nog steeds een succesformule kan zijn.

  Prince of Persia of Splinter Cell mag van mij ook wel weer terugkeren, dat waren wat mij betreft Ubi’s hoogtijdagen. Toen ze nog creatief waren en sterke verhalen te vertellen hadden.

  Koen

  Mijn keuze gaat uit naar een spel wat niet alleen een remake verdient, maar ook nog nooit buiten Japan is uitgekomen! Kaeru no Tame ni Kane wa Naru, oftewel For Frog the Bell Tolls is een first party Nintendo game die in 1992 uitkwam voor de Game Boy, maar helaas nooit werd vertaald voor de rest van de wereld. Een vrij onbekende game dus, die speelt als een Action-Adventure met RPG-elementen. Maar uit dezelfde engine waar het spel in gemaakt is kwam niet veel later een veel meer bekender spel uit, namelijk The Legend of Zelda: Link’s Awakening!

  Mijn droomremake is dan ook remake van For Frog the Bell Tolls in the prachtige artstyle van de Link’s Awakening Remake die vorig jaar uitkwam. Prince Richard, het blauwharige figuur met een huis vol kikkers is al te vinden in de Link’s Awakening remake, dus aangezien zijn character model al gemaakt is kan je stellen dat het begin van een eventuele remake er al is!

  Lucas

  Dan ga ik voor The Lord of the Rings: The Return of the King. Man, wat heb ik deze game als kind veel gespeeld op de PlayStation 2. Het vrijspelen van personages, het upgraden van je personages, het combat systeem, de levels die echt voelden alsof je in de film zat, de overgangen van filmscène naar game. Echt, alles aan deze game vond ik tof.

  Natuurlijk is het niet realistisch en zal er weinig markt voor zijn, maar als ik ooit nog eens honderden orks mag slachten bij The Southern Gate in next gen graphics, dan heb ik daar heel wat voor over. En ja, tuurlijk hebben we al een next gen The Lord of the Rings game in Shadow of Mordor/War, maar niks verslaat deze klassieke titel.

  Roland

  De game die ik graag weer in een nieuw jasje zou willen zien is Star Wars: Knight of the Old Republic. Zowel het eerste als het tweede deel waren uitstekende RPG's. Voor mij blijft het tweede deel toch wel de beste Star Wars RPG aller tijden. Dit is ook een uitstekend moment voor een reboot. Nadat Disney alles van The Old Republic als non-canon heeft verklaard, hebben ze er nu toch voor gekozen om Darth Revan toch weer canon te maken. Als je dan toch bezig bent, ontwikkel dan weer het hele verhaal opnieuw. Misschien kan Bioware er weer eens mee aan de slag en hun titel van RPG-koning terugwinnen.

  Dit zijn de titels waar de XGN redactie graag een remake of reboot van zou willen zien. Welke games moeten er volgens jou echt weer terugkomen? Laat het weten in de comments!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.