Star Wars-schepen zijn er in veel soorten en maten en dat geldt ook voor
LEGO-sets. Maar van sommige schepen, zoals de Star Destroyer, neigen de LEGO-versies vaker wat duurder te zijn. Maar daar is een oplossing voor met één enkele LEGO-set.
Als je nu een
LEGO-set wil kopen van de Imperial Star Destroyer, ben je daar een slordige 170 euro aan kwijt. Dat valt mee vergeleken met de Ultimate Collector Series-versie van een paar jaar geleden, maar goedkoop is het niet. Een fan heeft daar een oplossing voor gevonden in de vorm van de nieuwste Millennium Falcon-set.
Hoeveel schepen zitten er in één LEGO Star Wars-set?
Eerder dit jaar kwam LEGO met een Millennium Falcon op midi-schaal. Dat wil eigenlijk zeggen, te klein om een speelset te zijn, maar groot genoeg om wat detail te laten zien. Nu hij een tijdje uit is, kun je hem scoren voor minder dan 60 euro, maar daarmee haal je veel meer in huis dan alleen de Millennium Falcon.
Fans hebben namelijk allerlei verschillende schepen weten te bouwen van dezelfde steentjes. De Imperial Star Destroyer is een goed voorbeeld, maar er is ook een Venator Star Destroyer mee te maken. Je kunt ook gaan voor de Hammerhead Corvette uit Rogue One, het schip van Luthen Rael uit Andor of de Ebon Hawk uit Knights of the Old Republic.
De meeste van deze modellen zijn ontworpen door één
Rebrickable-gebruiker, namelijk
Brad “CreationCaravan” Barber. Alleen al zijn alternatieve instructies voor de Millennium Falcon zijn goed voor 11 Star Wars schepen (en Metal Gear Rex uit Metal Gear Solid). Andere gebruikers dragen ook een steentje bij:
Tomasso komt bijvoorbeeld met de Outrider uit Shadow’s of the Empire en de Razor Crest uit The Mandalorian.
LEGO Star Wars biedt veel leuke alternatieven
Het is zeker niet de eerste keer dat een
LEGO Star Wars-set heel erg multi-inzetbaar blijkt. Van de midi-schaal Executor bleek bijvoorbeeld ook al dat hij
net zo goed een Venator Star Destroyer had kunnen zijn.
Ook als je eigenlijk niet zo van Star Wars houdt zijn sets uit dit thema potentieel interessant. Andere sci-fi en
‘space opera’ franchises gebruiken namelijk net als Star Wars veel grijs in de designs van schepen. Een Star Wars-set is daardoor een makkelijke manier om aan
de juiste steentjes te komen voor bijvoorbeeld een USS Enterprise.