Deze budget en midrange smartphones komen eraan in 2020

Article
maandag, 04 mei 2020 om 15:14
xiaomi mi 10 litef1588344222
Smartphonefabrikanten presenteren altijd met trots hun vlaggenschepen, maar zeker niet iedereen kan die paradepaardjes betalen. Zeker niet met de stijgende prijzen elk jaar. Gelukkig zijn er ook nog budget en midrange smartphones, die veelal een stuk goedkoper zijn. Deze telefoons kunnen we in 2020 nog verwachten.

Xiaomi Mi 10 Lite

De Chinese fabrikant Xiaomi is al langere tijd een voorvechter voor betaalbare smartphones met indrukwekkende specificaties. De beste price to performance smartphone was dan ook lange tijd de Xiaomi Mi 9T.
Met de Xiaomi Mi 10 heeft het bedrijf recent haar flagship gelanceerd, maar daar komt binnenkort een goedkopere Lite-variant bij. Daarmee ruilt de smartphone de 108 megapixel-camera in voor een 64 megapixel-camera, maar krijgt ondertussen wel een 5260-mAh accu. Daarmee kan je makkelijk een dag lang de 6,5 inch grote smartphone intensief gebruiken. Tegelijkertijd krijgt de Xiaomi Mi 10 Lite dezelfde processor als het vlaggenschip en heeft het een 3.5mm-aansluiting voor oordopjes. Een zeldzame feature anno 2020.
De prijs die Xiaomi hanteert voor de midrange smartphone is dan ook opvallend te noemen. De fabrikant lanceert de Lite namelijk voor 349 euro. Wanneer de Mi 10 Lite beschikbaar zal zijn in Nederland is nog niet bekend, maar Xiaomi wil de telefoon ‘binnenkort’ uitbrengen.
oneplus 8f1588344318

OnePlus Z

Ook OnePlus heeft pas net haar nieuwe vlaggenschip op de markt gebracht, de OnePlus 8 en 8 Pro. Toen het bedrijf haar eerste telefoon lanceerde in 2014, werd het nog bestempeld als de flagship killer. Een smartphone met de specificaties van de duurste modellen van de concurrentie, maar voor een betaalbare prijs. Met een prijskaartje van respectievelijk 699 en 899 euro voor de OnePlus 8 en 8 Pro, kunnen we niet echt meer spreken van een prijsvechter.
Toch heeft OnePlus naar het schijnt wel plannen voor een betaalbare smartphone in haar line-up. Volgens de geruchten moet rond juli de zogeheten OnePlus Z verschijnen en zal de smartphone een cameragat in het scherm krijgen voor de front camera, een accu van 4000 mAh en een OLED-scherm met ingebouwde vingerafdrukscanner. Uiteraard zal er ook ondersteuning zijn voor 5G, omdat de nieuwe generatie van mobiel internet dit jaar lanceert. Over de prijs is vooralsnog niets bekend, maar hopelijk zal die ver onder de prijs van de OnePlus 8 liggen.
google pixel 4 close upf1583938202

Google Pixel 4a

Net zoals OnePlus is ook de trend van betaalbare telefoons van Google lang voorbij. De Nexus telefoons van weleer stonden bekend op hun betaalbare prijs voor sterke specificaties, maar sinds de lancering van de Pixel-lijn zijn de prijzen flink gestegen.
Gelukkig kwam er vorig jaar een verandering in. Met 400 euro voor de Google Pixel 3a lanceerde de techgigant eindelijk weer een midrange smartphone, maar met de indrukwekkende camera van de dure variant. Naar verwachting moet dit jaar de opvolger komen in de vorm van de Google Pixel 4a.
Google kondigt haar smartphones normaliter aan op Google I/O, maar dat evenement is dit jaar niet doorgegaan door het coronavirus. Toch heeft een website per ongeluk gemeld dat de Google Pixel 4a al 22 mei verkocht zal worden door Vodafone Duitsland. Voor een betaalbare prijs moet er die datum dan weer een smartphone met midrange specificaties worden verkocht, maar met de sterke camera’s van de Google Pixel 4.
honor 30f1588344451

Honor 30

Huawei gaat ieder jaar de concurrentie aan met Samsung en Apple in de strijd om de meest indrukwekkende smartphone. Daarbij kan de prijs flink oplopen. Gelukkig kan zusterbedrijf Honor goed profiteren van de technologische ontwikkelingen, door bepaalde onderdelen iets later aan te bieden in een goedkopere behuizing voor een veel lager prijskaartje.
Zo heeft Honor recent drie nieuwe modellen aangekondigd, de Honor 30, 30 Pro en 30+. De prijzen van de smartphones zijn nog niet bekend, maar gezien de huidige prijs van de Honor 20 (299 euro) kunnen we een niet al te hoog prijskaartje verwachten.
Daarvoor krijg je een 40 megapixel-camera, een Ultragroothoeklens en een Telelens met 5x zoom. De 30 Plus en 30+ gebruiken bovendien dezelfde Kirin 990 5G chipset, terwijl de reguliere Honor 30 de Kirin 985 chipset gebruikt. Helaas komen de telefoons wel zonder de Google Play Store. Door het handelsverbod van de VS kan er geen zaken worden gedaan met Google. De smartphones komen daardoor met de app store van Huawei zelf.
screenshot 2020 05 01 at 164847f1613385965

Samsung Galaxy A51 en A71 5G

De nieuwe premium modellen van Samsung zijn vorige maand uitgebracht, maar voor de S20-lijn had het Zuid-Koreaanse bedrijf al nieuwe smartphones gelanceerd in 2020: de A51 en A71. Deze midrange smartphones zijn goed ontvangen, dankzij de goede specificaties die je krijgt voor een zacht prijsje - respectievelijk 295 en 375 euro.
Later dit jaar zal Samsung alleen komen met nieuwe modellen. Het grootste verschil met de originele smartphones is de toevoeging van 5G-ondersteuning. Die verandering gaat samen met een nieuwe chipset. De Snapdragon 730 van de A71 is gemaakt voor 4G en dus zal die vervangen worden voor de nieuwere Exynos 980. De A51 gaat naar dezelfde chipset vanaf de Exynos 9611.
Lang zullen liefhebbers ook hoeven te wachten op de nieuwe modellen. Naar verluidt zullen de A51 en A71 5G hun weg maken naar Europa in mei. Wat de prijs wordt is alleen nog niet bekend.

Populair Nieuws