Deze 5 features maken de JBL Quantum 810 Wireless de ultieme gaming headset

Article
donderdag, 08 september 2022 om 17:30
jbl quantum 810 1f1662476992
De laatste jaren wordt audio steeds belangrijker in games en kan goed geluid zelfs het verschil maken tussen leven en dood. Je wilt dan ook de ultieme gaming headset op je oren zetten om als winnaar uit de strijd te komen. Dankzij deze 5 vette features kan de JBL Quantum 810 Wireless die titel claimen!

Pure focus

Tijdens het spelen van een game, wil je helemaal de digitale wereld ingezogen worden. Of dat nu een prachtige open wereld is, een duistere horrorgame of een bloedstollend potje multiplayer. Maar dat is nogal lastig als je constant gestoord wordt door de (echte) wereld om je heen.
Gelukkig maakt de JBL Quantum 810 Wireless een einde aan dat probleem. De nieuwe gaming headset maakt namelijk gebruik van Active Noise-Cancelling (ANC). Dankzij die technologie worden vervelende geluiden van buiten namelijk geneutraliseerd en kan je helemaal opgaan in je game. Zo staat en niks meer tussen jou en jouw speelplezier!
Met de gaming headset is het zelfs mogelijk om gefocust te blijven tijdens een bloedstollend toernooi, zoals het aankomende JBL Quantum Dive in Challenger toernooi op Gameforce. Hierbij worden twee teams van vijf spelers - onder leiding van streamer Morrog en Paraduze - tegen elkaar opgezet in verschillende games. Jij kan onderdeel uitmaken van het team dat 1500 euro mee naar huis neemt en een JBL Quantum 810 gaming headset!
Op 11 september worden er namelijk pre-qualifiers gehouden in de games Call of Duty Warzone en Fortnite, waarbij de beste spelers doorgaan naar de volgende ronde. Of je kan een plaatsje claimen via de Rocket League kwalificaties op 18 september.
jbl quantum 810 3f1662477037

Accurate drivers

Je kan gefocust zijn op je game, maar om echt ondergedompeld te raken moet de geluidskwaliteit natuurlijk ook van een hoog niveau zijn. Dat laatste kan je gelukkig wel overlaten aan een zeer ervaren audiomerk als JBL.
De JBL Quantum 810 Wireless heeft namelijk twee 50mm-grote drivers in de oorschelpen zitten, die een indrukwekkend geluid produceren. De Amerikaanse fabrikant heeft de drivers speciaal afgestemd voor games, wat goed naar voren komt in de positionele audio dankzij de JBL Quantum Surround-technologie. De headset zorgt voor een soort 3D-bubbel helemaal om je hoofd heen, waarin geluiden zeer accuraat geplaatst kunnen worden.
Komt er een vijand aan om de hoek? Dan weet je precies waar hij is en kan je hem verwelkomen met een stuk lood in het gezicht. Bevind je je middenin een stad vol met zombies? Dan weet je met de JBL Quantum 810 Wireless direct welke kant je wel op moet lopen en welke vooral niet. En zelfs in een rustige fantasy-wereld zorgt de positionele audio ervoor dat het allemaal nog net een stukje realistischer overkomt.
jbl quantum 810 2f1662477064

Draadloos op twee verschillende manieren

Zoals de naam verklapt is de JBL Quantum 810 draadloos om te gebruiken, waardoor je niet snel gestoord wordt door vervelende kabels. We hebben allemaal wel een keer meegemaakt dat de kabel onder de bureaustoel terecht is gekomen of andere ongemakken met kabels. Een draadloze headset is dan ook een verademing tijdens het gamen.
Om verbinding te maken met een PC, console of smartphone heb je twee verschillende opties. Ten eerste is er een USB-dongle die je simpelweg in het platform naar keuze kan steken. Anderzijds heb je de optie om een bluetooth-verbinding te gebruiken. Allebei de opties werken zeer eenvoudig en binnen een handomdraai kan je de headset gebruiken.
Natuurlijk heb je met een draadloze gaming headset wel het gevaar dat de accu tijdens een spannend potje leeg kan raken. Maar daar hoef je je met de JBL Quantum 810 Wireless geen zorgen om te maken. Als je de RGB-verlichting en ANC uitzet, dan kan de accu namelijk tot wel 43 uur meegaan! Zels de meest fanatieke gamers hebben niet zulke lange game-sessies.
Gebeurt het toch ineens dat je tijdens het gamen zonder juice komt te zitten, dan is er alsnog geen man overboord. In tegenstelling tot veel andere draadloze gaming headsets is het namelijk mogelijk om de JBL Quantum 810 te gebruiken tijdens het opladen. Zo kan je altijd rekenen op je vertrouwde headset!
jbl quantum 810 5f1662477100

Helder communiceren

In multiplayer games is het van groot belang om je tegenstanders aan te horen komen, maar wat niet onderschat mag worden is de communicatie met je teamgenoten. Verloopt dat niet helemaal soepel, dan is het mogelijk dat je team in recordtempo wordt veranderd in een pak voordeelgehakt.
JBL heeft zijn nieuwe gaming headset dan ook uitgerust met een heldere microfoon die omgevingsgeluid automatisch dempt - net zoals de ANC-technologie voor de audio. Een ventilator of andere herrieschoppers in je kamer zullen dus geen roet in het eten gooien. En dat is niet de feature om ervoor te zorgen dat het lijntje strak is tussen jou en je teamgenoten.
Met een draaiwieltje op de linker oorschelp kan je namelijk de balans aanpassen tussen de audio van de game en het geluid van je teamgenoten. Staat het in-game geluid te hard of moet je je juist helemaal focussen op de laatste 1v1, dat kan je de balans snel en zeer eenvoudig aanpassen. Op dat soort momenten heb je immers niet de tijd om even rustig in het menu te duiken.
jbl quantum 810 4f1662477140

Kussens voor je oren

Ongeacht hoe goed een gaming headset ook is en volgestopt zit met features, als het comfort niet in orde is, dan is het geen fijne ervaring. Je wil immers niet constant de positie van de headset aanpassen omdat je oren geplet worden of er een hotspot ontstaat bovenop je hoofd.
JBL weet dit dondersgoed en daarom is er alles aan gedaan om de JBL Quantum 810 Wireless zo comfortabel mogelijk te maken. Zo zijn de pleather oorkussens met memory foam zacht en diep, zodat je oren constant geknuffeld worden tijdens het gamen. Alleen bij warm weer kan het er alleen wel voor zorgen dat je het nog iets warmer krijgt.
Ook voor de bovenkant van je hoofd is er een kussen, dat ervoor zorgt dat je geen pijnlijke plek krijgt. Daar draagt het gewicht van de headset ook aan bij. Met 418 gram is de JBL Quantum 810 Wireless namelijk verrassend licht voor zoveel ingebouwde features. JBL heeft dat voor elkaar gekregen door een veelal plastic behuizing te gebruiken, maar wel één die zeer robuust aanvoelt. De headset zal zeker niet in tweeën splitsen tijdens een heftige game-sessie.
Voor al die features moet je natuurlijk wel in de buidel tasten, maar misschien niet zo diep als je zou verwachten. Voor 149,99 euro ben je namelijk al een gelukkige eigenaar van de JBL Quantum 810 Wireless.
Dit artikel is in samenwerking met JBL.

Populair Nieuws