Devil May Cry boss fights - de 10 gruwelijkste!

Article
dinsdag, 07 juli 2015 om 10:01
xgn google image
Capcom heeft al jaren de ijzersterke franchise Devil May Cry en er zijn dus ook al talloze bazen geweest. Stuk voor stuk waren dit erg toffe gevechten, met een uitzondering daargelaten. Met de komst van de remake van Devil May Cry 4 gingen wij op zoek naar de 10 gruwelijkste Devil May Cry boss fights!
In Devil May Cry geldt vaak de regel; hoe groter de baas is, hoe eenvoudiger het gevecht gaat worden. De kleinere bazen zijn de snelle en meest irritante om af te maken, hoewel de grote het je ook lastig kunnen maken. Zeker op een hogere moeilijkheidsgraad. Hoe dan ook, Capcom heeft een hele serie erg toffe gevechten neergezet door de jaren heen.
Wij vonden dat het met de komst van Devil May Cry 4 Special Edition en DmC: Devil May Cry The Definitive Edition hoog tijd werd om eens alle bazen onder de loep te nemen. Daaruit is een top 10 Devil May Cry boss fights voort gekomen en die delen we natuurlijk graag met jullie.
Let wel, voordat je verder leest: dit artikel bevat spoilers voor degenen die de Devil May Cry games nog niet gespeeld hebben! Wil je bijvoorbeeld Devil May Cry 4 of DmC: Devil May Cry zonder voorkennis spelen moet je nu stoppen met lezen!

10. Doppelganger

We beginnen in deze special over de Devil May Cry boss fights met een gevecht tegen jezelf. Of eigenlijk een kwaadaardige dubbelganger van Dante. Doppelganger is een schaduwvariant van Dante in Devil May Cry 3. Capcom heeft het schaduwgevecht in dit gevecht erg goed neergezet, maar het is natuurlijk een veelgebruikt gevecht in games. Vandaar dat deze op plek 10 voorbij komt.
Het Doppelganger gevecht komt in de tweede helft van Devil May Cry voorbij. Omdat hij uit schaduw bestaat is het tijdens het gevecht vooral zaak om zoveel mogelijk lichtbronnen te gebruiken. Daarbij is timing een heel belangrijk onderdeel. Als Doppelganger op je af komt en je doet het licht te snel aan, heb je pech.
Doe je dit op tijd, dan stun je hem en kun je hem aanvallen. Het gevecht is niet gigantisch of episch, maar er komt veel meer bij kijken dan alleen simpelweg op een baas in hakken en dat is een mooi concept.
74880 1

9. Bob Barbas

Bob Barbas is een zelfingenomen demonische presentator van het Raptor News Network in DmC: Devil May Cry. Hij heeft het vooral voorzien op de ‘rebellengroep’ in de stad en hij claimt steeds alleen maar Gods werk te doen. En dat klopt, als die God de demon Mundus is tenminste.
Barbas leeft in een spiegelvariant van de radiotoren, wat eigenlijk een demonische gevangenis is. Daar martelt hij zielen en verspreidt hij de propaganda over Dante waarin hij hem afschildert als terrorist. Het gevecht met Bob Barbas is erg tof uitgewerkt en doet zich voor als een uitzending van het nieuws.
In het begin mag je door de intro van het nieuws navigeren om vervolgens bij een gigantisch Bob Barbas hoofd terecht te komen. Deze stelt je ontwijkingsmanoeuvres op de proef terwijl je bij hem moet zien te komen. Hoe vaker je hem op zijn muil slaat, hoe bozer hij wordt en hoe heftiger zijn aanvallen worden. Een erg tof gevecht!
74881 1

8. Nevan

Nevan is goed voor een achtste plaats in deze 10 Devil May Cry boss fights. Zij is één van de poortwachter van Temen Ni Gru en komt naar voren in Devil May Cry 3. Zij staat ook bekend als de Lightning Witch en gebruikt vanzelfsprekend onder andere donderaanvallen.
Dante ontmoet Nevan in Devil May Cry 3 in het Operahuis onderweg naar de Lair of Judgement. Nevan gebruikt dezelfde tactiek op Dante die ze ook op andere mensen gebruikt. Ze probeert hem te verleiden om hem zo naar de hel te lokken. Ze heeft alleen niet in de gaten met wie ze nou precies loopt te klooien.
Dante moet tijdens het gevecht met deze succubus eerst zorgen dat haar jurk (als je het zo mag noemen) kapot gaat en dan pas kan er echt schade toegebracht worden.
Na het gevecht met Nevan krijgt Dante er een toffe upgrade bij, namelijk een demonische arm die op een elektrische gitaar lijkt. Hiermee kan Dante zowel aanvallen als vleermuizen en donder controleren.
74882 1

7. Echidna

In Devil May Cry 4 kom je erg diverse bazen tegen. Een hiervan is wel erg tof uitgewerkt, namelijk Echidna the She-Viper. Deze demon is eigenlijk een grote serpent met meerdere vormen. Het doel van Echidna is om simpelweg meer demonen te creëren. Dat doet ze door overal eieren te leggen in Mitis Forest.
Alleen komt dan eerst Nero voorbij die min of meer in de val loopt, maar haar vervolgens met zijn Devil Bringer in elkaar rost. Echidna ontsnapt, maar daarna komt ze Dante tegen die een potje voetbal aan het spelen is met haar eieren. Echidna pikt dit niet en probeert Dante op te vreten, maar dat loopt iets anders af dan verwacht.
Het gevecht met Echidna is zowel episch als enerverend. Ze is als eindbaas erg tof uitgewerkt die als eerste als een soort slang fungeert, waarvan het hoofd een opengeklapte bloem is met de demon erin. Ze verandert ook in een vliegende draak en gaat de protagonisten met projectielen te lijf.
74883 1

6. Dante

Vanzelfsprekend mag het gvecht met de protagonist van Devil May Cry zelf niet ontbreken in deze special. Je gaat Dante in Devil May Cry 4 namelijk meerdere malen tegenkomen en zoals je weet is hij de ultieme tegenstander (hij veegt tenslotte de vloer aan met alle andere demonen).
Dante en Nero hebben veel met elkaar gemeen in Devil May Cry 4, maar eigenlijk helpt Dante Nero meer dan je zou denken. In het begin van het spel fungeert hij als leermeester die min of meer uitlegt hoe het spel werkt.
Later in de game komt Dante nog eens voorbij, maar dan is hij minder aardig. Het gevecht met Dante is, zeker op hogere moeilijkheidsniveaus, een echte uitdaging. Hij bestraft namelijk iedere fout die je begaat met een paar rake klappen. Daarbij is Dante ook nog eens behoorlijk irritant, gezien hij in het voordeel is qua aanvallen en wapens.
74915

5. Berial

Een vijand die wellicht niet specifiek moeilijk is, maar desalniettemin erg tof is uitgewerkt is Berial uit Devil May Cry 4. Deze gigantische demon kom je redelijk in het begin van de game tegen als hij net uit een demonische poort stapt om de aarde een lesje te leren. Dan is hij nog redelijk eenvoudig en ingetogen, maar later moet je echt voor hem oppassen.
Op de Human moeilijkheidsgraad is Berial dan nog wel redelijk makkelijk te verslaan, maar zodra je ook maar één moeilijkheidsgraad hoger gaat veegt deze gigantische eindbaas binnen no time de vloer met je aan. Hij heeft namelijk een gigantisch bereik en een indrukwekkend arsenaal aan aanvallen. Zijn zwakte is dat hij wat langzamer is en daardoor goed in te schatten.
Berial is een soort centaur die het onderlijf van een stier heeft, de poten van een reptiel, het bovenlijf van een mens en een hoofd van een leeuw met daarop gigantische hoorns. Als dat nog niet indrukwekkend genoeg is heeft Berial bovendien een gigantisch zwaard én staat hij in vuur en vlam.
74916

4. Angelo Credo

Angelo Credo is ook weer een baas uit Devil May Cry 4 die erg tof is uitgewerkt. Waar hij in het begin nog ‘goed’ is kom je er later achter dat hij allerminst een lieverdje is en daarbij een demon. Zoals al genoemd is het in de Devil May Cry games over het algemeen regel dat de kleinere bazen de lastigere zijn en dat is zeker het geval met Credo.
Credo is een kapitein van de Order of Light die later verandert in de One Winged Dark Knight. Het gevecht met hem is bijzonder lastig, gezien hij een onverwoestbaar schild heeft en daarnaast aanvalt met een groot zwaard.
Credo ziet Nero als een deel van zijn familie, gezien Nero iets met Kyrie, de zus van Credo heeft. Alleen als Credo in de Dark Knight veranderd is, gaat hij hem met al zijn krachten te lijf. En die krachten zijn onder andere teleportatie en het manifesteren en gooien van gigantische speren. Een tegenstander om rekening mee te houden!
74917

3. Mundus

Op plek drie in deze special staat Mundus zelf. Deze demon is de bron van al het kwaad wat zich in Devil May Cry afspeelt en hij is echt een hufter. Tenminste, in de originele Devil May Cry. In de remake van het origineel, DmC was Mundus helaas wat tammer.
We hebben het hier dan ook over de eerste versie van Mundus waar Dante hem te lijf gaat in zijn volledige Demonische versie. En dat is natuurlijk de enige juiste manier om de demonenkoning een pak slaag te geven. Mundus is tenslotte de veroorzaker van alle ellende van de zonen van Sparda, omdat hij hun moeder vermoordde.
Dante en Vergil hebben het dan ook gedurende de hele franchise op Mundus gemunt. Tijdens het gevecht tussen Dante en Mundus merk je dat er aan allebei de kanten echte haat zit. Dante gaat Mundus als eerste te lijf in de lucht, waarna hij hem hoog in de lucht slaag geeft om hem vervolgens terug naar aarde te stompen.
Vervolgens gaat hij hem daar nogmaals te lijf voordat hij hem voorgoed het zwijgen oplegt. In DmC: Devil May Cry is het gevecht iets minder spectaculair, maar desalniettemin is ook dit een leuk gevecht.
74918

2. Vergil

Hoger in de ranglijst staat Dante’s tweelingbroer Vergil. Hoewel ze beiden hetzelfde doel hebben in de franchise, gaan Dante en Vergil uiteindelijk hun eigen weg. Ze zijn dan wel tweelingbroers, maar echt heel anders.
Waar Dante heel arrogant is en zijn plan simpelweg het uitroeien van demonen is, gaat Vergil resoluut op zoek naar de bron en wil diens macht afnemen. Dit loopt vervelend voor Vergil af, maar daarop komen we later nog terug in deze special. Hoe dan ook, deze twee verwanten zijn elkaars tegenpolen, maar ook meteen de enige die de ander op zijn plek kan zetten.
En dat gebeurt vaak genoeg in de Devil May Cry franchise. In Devil May Cry 3 mag je het maar liefst drie keer tegen Vergil opnemen in intense gevechten. Iedere keer als je Vergil tegenkomt weet je dat je een uitdaging staat te wachten. En iedere keer heeft de rotzak een nieuw trucje geleerd om jou klappen te geven.
De opbouw naar het laatste gevecht is hierdoor erg mooi in elkaar gezet en maakt de laatste ontmoeting tussen de twee broers een van de mooiste en indrukwekkendste van Devil May Cry.
Vergil is een badass baas in Devil May Cry waar menig gamer meerdere pogingen op moest wagen, maar het gevecht is eerlijk. Je moet wel alles wat Dante in huis heeft gebruiken en behoorlijk goed op Vergil blijven letten, anders kun je verwachten in het stof te bijten waarna de lamp definitief uit gaat.
74919

1. Nelo Angelo

Zoals al gemeld gaan Vergil en Dante uiteindelijk hun eigen weg en vliegen ze elkaar regelmatig in de haren. Vergil gaat op zoek naar de macht van Mundus, maar in plaats daarvan wordt hij vervelend genoeg gebrainwashed door de demonische keizer.
En dan is daar Nelo Angelo. Toch wel de meest indrukwekkende, epische en gruwelijkste baas in Devil May Cry. Het is de broer van Dante, maar dan als slaaf van Mundus in een demonisch harnas met een dik wapen. Zodra je deze gast ziet weet je dat het tijd is om klappen te krijgen en te geven.
Nelo Angelo is ook geen typische baas en zeker niet voor de franchise en dat maakt hem zo mooi. De meeste bazen hebben eerst een grote waffel en krijgen daarna te maken met een flink pak slaag van de protagonist. Nelo Angelo zegt niks en deelt minstens net zo makkelijk een pak rammel uit als Dante.
Sterker nog, Nelo Angelo lokt Dante zelfs uit om naar buiten te gaan en op de vuist te gaan. En dat doe je toch alleen maar als je heel zeker bent van je eigen kracht. De gevechten met Nelo Angelo zijn de meest intense gevechten in Devil May Cry, gezien iedere fout die je maakt afgestraft wordt met een grote hap uit je levensmeter.
Capcom is aan een reboot begonnen van de franchise met DmC: Devil May Cry dus wellicht gaan we al deze vette bazen en gevechten nog een keer in een nieuw jasje terugzien. Sowieso kunnen we intussen ook van Devil May Cry 4 genieten!