Destiny Rise of Iron release - In gesprek over de nieuwe features

Article
woensdag, 24 augustus 2016 om 10:08
xgn google image
Op 20 september komt Rise of Iron uit, het vierde uitbreidingspakket voor Destiny. Deze uitbreiding zal boordevol nieuwe content zoals missies, strikes en maps zitten, zodat spelers zich niet zullen vervelen. Wij spraken tijdens gamescom met community manager DeeJ over de nieuwe features die de Destiny Rise of Iron release ons gaat brengen!
Rise of Iron brengt spelers terug naar het Cosmodrome gebied op aarde, dat er behoorlijk anders uit ziet dan we gewend zijn. De Fallen vijanden hebben namelijk gevaarlijke nieuwe technologie gevonden in de tombes uit de Golden Age. Gehersenspoeld onder invloed van deze SIVA technologie ontstaat uit de Fallen een nieuw ras vijanden: Devil Splicers, die nog gevaarlijker en moordlustiger zijn dan hun voorgangers.
Niet alleen de vijanden hebben in Rise of Iron een make-over gekregen, ook de Cosmodrome is niet veilig voor de SIVA technologie. Overal zijn sporen van dit gevaar te vinden:

The Plaguelands en Felwinter's Peak

Bovendien brengt de Destiny Rise of Iron release spelers naar een geheel nieuw gebied: The Plaguelands. Deze nieuwe landings zone bevindt zich ook op de aarde, maar spelers hebben dit gebied nog niet eerder ontdekt in Destiny. Ook het nieuwe sociale gebied genaamd Felwinter's Peak is hier te vinden:
96551 2

De strijd aan met SIVA

Spelers gaan in Rise of Iron de strijd aan met de nieuwe vijand door middel van verschillende nieuwe campaign missies en drie strikes. Twee van deze strikes kennen we al uit eerdere content, namelijk The Devil's Lair en The Summoning Pits, maar deze zijn wel aangepast om binnen de content van Rise of Iron te passen. Zo zullen onder andere vijanden, omgevingen en natuurlijk de moeilijkheidsgraad vernieuwd zijn.
De derde strike is echter wel totaal nieuw en zal The Wretched Eye gaan heten. In deze strike gaan spelers op zoek naar de Splicer High Priest, die zich diep ondergrond begeeft. In The Wretched Eye krijg je te maken met een mix van Splicer en Hive vijanden die het jouw fireteam zo moeilijk mogelijk proberen te maken om je doel te bereiken: het ombrengen van de High Priest.
Daarnaast brengt Rise of Iron spelers het epitoom van PvE: een nieuwe raid. Deze raid draagt de naam Wrath of the Machines en verschijnt een paar dagen na het uitkomen van de nieuwe DLC:
96552

Nieuwe toevoegingen aan de gameplay

Ook zal de Destiny Rise of Iron release spelers nieuwe manieren brengen om hun Guardian uit te dossen. Naast een uitgebreid scala aan nieuwe wapens en armour krijgen we ook te maken met acht nieuwe Artifacts, die allemaal over unieke perks bezitten en op deze manier de gameplay een stuk gevarieerder zullen maken. Daarnaast kunnen spelers gebruik maken van Ornaments, te verkrijgen uit de nieuwe Radiant Treasures, om exotische wapens en armour te voorzien van een cosmetische upgrade.
Deze ornaments zijn te vinden in de nieuwe Radiant Treasure Boxes, die spelers één keer per week kunnen verdienen door de Weekly Featured Strike te spelen. Daarnaast zijn deze nieuwe Treasure Boxes te koop bij de Eververse Trading Company, de kiosk voor microtransacties in het spel. Naast ornaments die het uiterlijk van exotische armour en wapens kunnen veranderen, kunnen deze boxes ook een emote bevatten.
Daarnaast zal de Destiny Rise of Iron release ons nieuwe Artifacts gaan brengen. Waar deze op dit moment nog weinig toegevoegde waarde hadden, spelen de nieuwe Artifacts juist wel een belangrijke rol in de gameplay:
Deze Artifacts maken deel uit van het endgame ritueel. Binnen de Iron Temple in het nieuwe sociale gebied Felwinter's Peak zal een personage te vinden zijn, die je zal helpen deel te nemen aan rituelen die ontworpen zijn om één van de acht gevallen Iron Lords te eren:
96553

Nieuwe PvP features

Niet alleen het PvE deel van Destiny wordt vernieuwd, ook de PvP krijgt een aantal nieuwe features. Zo zal de Destiny Rise of Iron release ons vier nieuwe Crucible maps (waarvan één exclusief voor PlayStation bezitters is) en een nieuwe Crucible modus gaan brengen: Supremacy.
Daarnaast kunnen spelers met Rise of Iron hun eigen privé matches opzetten, een veelgevraagde feature die niet aanwezig was tot nu toe. Deze langverwachte feature stelt spelers in staat zelf potjes in de PvP modus van Destiny op te zetten en laat ze daarbij zelf kiezen volgens welke spelregels ze deze potjes willen spelen. Bovendien zijn bounties te voltooien:
Hoewel de meeste content uit Rise of Iron niet te beschikbaar zal zijn voor spelers die het pakket niet aanschaffen, geldt dit niet voor de privé matches. Deze nieuwe feature is namelijk voor iedere speler van Destiny beschikbaar, ongeacht welke versie van de game je speelt:

Destiny Rise of Iron release zit boordevol nieuwe content

Rise of Iron zal dus zowel op het gebied van PvE als PvP een hoop nieuwe content gaan brengen. Spelers kunnen aan de slag met een nieuw avontuur, dat zich uitmondt in nieuwe missies, drie strikes en een raid. Daarnaast zijn nieuwe omgevingen te verkennen en is er een nieuw sociaal gebied waarin spelers terecht kunnen.
In de PvP kunnen spelers aan de slag met vier nieuwe maps, een nieuwe modus en de mogelijkheid om eigen matches op te zetten. Bovendien zal de Destiny Rise of Iron release een uitgebreid scala aan nieuwe wapens, armour en cosmetische aanpassingen naar het spel brengen.
Destiny Rise of Iron verschijnt op 20 september voor Xbox One en PS4.