Destiny: hoe level je snel? Tips!

Article
woensdag, 24 september 2014 om 9:36
xgn google image
Destiny is de nieuwste shooter van Bungie en is nog maar net uit. Toch lopen er al veel mensen rond die een behoorlijk level hebben. Hebben zij dan geen leven of zijn ze gewoon slim bezig geweest? In deze special laten we enkele manieren zien, waarop je slim kunt levelen in de game.
Destiny is een game die op vele manieren gespeeld kan worden. Je kunt op je gemakje het verhaal volgen en niet verder kijken dan je neus lang is. Ook kun je natuurlijk rustig aan een beetje de werelden verkennen en gaandeweg het verhaal volgen.

Lekker levelen in Destiny!

Dit heeft enkele voordelen, maar ook een paar nadelen. Je bent in het begin van de game namelijk niet niet zo heel sterk. Als je dus zelf op verkenning uit gaat kun je nog wel eens een flinke afranseling krijgen van het buitenaardse gespuis.
Natuurlijk kan dit de beste overkomen, maar het gaat al een stuk minder snel als je de volgende tips om razendsnel sterker te worden even meeneemt.
vier manieren om snel in level te stijgen in destiny 56795 3

Boven je kracht vechten

Als eerste een inkoppertje. Zoals in zoveel games is het ook in Destiny zo dat je op een hogere moeilijkheidsgraad beter beloond wordt. Het is alleen zo vervelend dat je dan iedere keer onder je kont geschopt wordt. Gelukkig kun je in Destiny samen spelen, zelfs met mensen die vele malen sterker zijn dan jij.
Als je dus snel wilt levelen, zoek dan een aantal vrienden op die al wat sterker zijn en loop gewoon met hun mee. Wees dan ook niet te schuw om de moeilijkheidsgraad op Hard te zetten, zodat je van meerdere voordelen tegelijk geniet. Je krijgt dan namelijk én betere loot én veel meer ervaringspunten. Het maakt hierbij niet eens zoveel uit of je nou zelf de vijanden kapot knalt of niet, je krijgt ook ervaring vanuit je Fireteam toebedeeld. Let wel, je kunt slechts vier levels boven je eigen level spelen, dus ook hier zul je het nodige geduld moeten hebben.
vier manieren om snel in level te stijgen in destiny 56796 3

Bounties zijn lucratief

Een tweede manier om snel in level te stijgen is door het voltooien van Bounties. Dit zijn missies die in de Tower te vinden zijn en ze leveren behoorlijk veel op. De ene Bounty missie is behoorlijk eenvoudig zoals een paar matches voltooien, maar een andere zal wat lastiger zijn of is zelfs pas later te voltooien.
Iedere Bounty missie levert tussen de 2.500 en 10.000 ervaringspunten op, maar dat is nog niet alles. Je krijgt er namelijk veel meer voor terug dan dat. Je bouwt met het voltooien ook je reputatie als Vanguard en je reputatie met de facties op. En deze komen later in de game weer goed van pas.
vier manieren om snel in level te stijgen in destiny 56797 3

Patrouilleren

Een andere werkwijze die voor veel ervaringspunten kan zorgen zijn de patrouilleermissies. Patrouilles leveren meer ervaringspunten op dan anderen en ze zijn over het algemeen relatief eenvoudig. Bovendien zijn partouillemissies op iedere planeet beschikbaar.
Om een dergelijke missie te starten, start je de verkenningsmodus en open je je Ghost. Deze wijst vervolgens een aantal groengekleurde bakens aan wat de missies zijn. De patrouillemissies variëren van het vermoorden van iemand tot het bewaken of innemen van een bepaald punt.
vier manieren om snel in level te stijgen in destiny 56798 3

Farming

Het is natuurlijk te makkelijk om te zeggen dat je door vijanden te vermoorden sneller stijgt in level. In principe is dit wel zo, maar bij lange na niet overal en bij alle vijanden geldt dit principe. Vooral niet als je extra snel sterker wilt worden.
Een punt waarbij dit wel kan is wederom in de verkenningsmodus te vinden. Als je deze opstart terwijl je op aarde bent moet je naar links gaan vanuit de plek waar je begint. Uiteindelijk kom je dan een viertal Hive Knights tegen die je moet verslaan. Deze tegenstanders zijn een redelijk lucratieve bron van ervaringspunten, ongeacht je level.
Daarbij laten de verslagen Hive Knights behoorlijk vaak Encoded Engrams achter, die je weer in de toren kunt laten ontcijferen. Dit is een mooie plek om de vijanden te blijven 'farmen' voor ervaring, maar er zijn natuurlijk vele andere plekken in de game te vinden om te farmen. Op aarde is nog een mooi voorbeeld hiervan, namelijk in een gebouw die het meest links op de map ligt vanuit je startpositie.
Hier spawnen monsters constant en je kunt dus met een gerust hart je magazijn legen op deze plek. Daarna kun je als een malle de gedropte loot oprapen om vervolgens het hele proces te herhalen. Een erg lucratieve manier om in level te stijgen dus. Of de lol er met farmen heel lang in blijft moet je je alleen wel even afvragen.
56799 3

Op je uitrusting doorlevelen

Let in Destiny ook op als je een missie voltooid. Je wapen gaat namelijk ook in level omhoog en zal steeds effectiever worden. Als je een wapen wilt versterken doe je er goed aan om de missie te voltooien terwijl je dit wapen vast hebt. Ditzelfde geldt voor je andere uitrusting. Ook is het slim om dergelijke spullen uitgerust te hebben als je een Bounty inlevert.
Het is ook slim om de spullen te bewaren die je vindt, aangezien je deze later in de game wellicht nog nodig hebt. Hoe dan ook, vanaf het moment dat je level 20 aantikt in Destiny, werkt het hele levelen in het spel anders en dien je op zoek te gaan naar uitrusting met 'lite' erop. Dit goedje zorgt ervoor dat je door kunt gaan met sterker worden, maar dan niet zozeer als persoon. Nee, het werkt dan op uitrusting.

Populair Nieuws