Destiny 2: Het verhaal in Season of The Chosen uitgelegd

Article
donderdag, 04 maart 2021 om 17:00
bungie julia nardin headshotf1614262973
Met de komst van Season of The Chosen mochten we zitten met Julia Nardin, Narrative Lead, en Nikko Stevens, Senior Narrative Designer, om te praten over hoe alle verhalen in Destiny 2 samenkomen. In dit interview wordt het verhaal van Destiny 2 Season of The Chosen uitgelegd.

Wat is de gedachte achter de nieuwe Battlegrounds activiteit?

Nikko Stevens: "De Battlegrounds in Season of The Chosen vertellen het verhaal van Caiatl die op zoek is naar sterke Cabal om haar oorlogsraad te versterken. In de Battlegrounds vechten de zogeheten Chosen om te bewijzen dat ze waardig zijn voor een plek in Caiatl's oorlogsraad. Met de Vanguard duik je de Battlegrounds in om de Chosen te verslaan, want zonder oorlogsraad kan Caiatl geen oorlog voeren. Een vredesakkoord is natuurlijk heel belangrijk met de uitdagingen die in de toekomst voor de Guardians verschijnen."
Julia Nardin: "Iedere week kun je weer in Battlegrounds duiken en zal je ontdekken dat de dialogen van alle geliefde karakters, zoals Osiris en Saladin, anders zijn. Zo krijg je stukje bij beetje steeds meer te weten over het verhaal en zal het opbouwen naar een conclusie aan het einde van Season of The Chosen. Het is een heel doelgerichte manier om ons design voor het verhaal vorm te geven."
bungie nikko stevens headshot 210225 145145f1614265483

De hoeveelheid vijanden is gigantisch in Battlegrounds, waarom is dat gedaan?

Julia Nardin: "Het past bij het verhaal wat om de Battlegrounds in Season of The Chosen heen hangt. De Battlegrounds zijn vergelijkbaar met wat de Crucible voor de Guardians zijn. De sterkste Cabal bewijzen hierin dat ze daadwerkelijk sterk genoeg zijn om de Cabal te leiden. Als Guardian spring je daarin en moet het een beetje voelen alsof je als gladiator de arena induikt. De hoeveelheid vijanden geven je ook net wat meer het gevoel dat het echt belangrijk is wat je doet."

Waarvoor dient de H.E.L.M. nu en in de toekomst?

Julia Nardin: "Een van onze doelen, en waar veel fans ook om vroegen, was het verbinden van de gameplay met het verhaal. Voorheen moest je voor het verhaal echt de verschillende lore boeken in duiken om te weten waar het om ging en nu willen we het veel meer vertellen terwijl je met Destiny 2 bezig bent. Voor extra verdieping kan je natuurlijk altijd nog terecht in de verschillende boeken.
De H.E.L.M. ondersteunt ons enorm met het verbinden van het verhaal met de gameplay in Season of The Chosen. Je praat er namelijk regelmatig met verschillende leden van de Vanguard en je kan er luisteren naar onderschepte radioberichten van de Cabal. Hierdoor willen we Destiny 2 wat levendiger maken en in de toekomst gaan we nog veel meer gebruik maken van de H.E.L.M. waarbij de ruimte uitgebreid zal worden met nieuwe kamers door het jaar heen."
destiny 2 beyond light 2f1607351204

We hebben het even over Caiatl gehad, wie is zij en waarom moeten we bang voor haar zijn?

Nikko Stevens: "Het zit denk ik niet meer heel vers in het geheugen, maar tijdens de Red War tegen de Cabal, aan het begin van het verhaal in Destiny 2, zijn we heel veel Guardians verloren. De Cabal zijn een serieuze dreiging in de wereld die we gemaakt hebben. Hoewel we inderdaad goden van de Hive hebben vermoord is Caiatl wel een unieke tegenstander. Ze is de dochter van keizer Calus, maar is heel anders dan de regent van de Cabal. Ze heeft haar eigen vader nota bene omver geworpen voordat Season of The Chosen begon.
Ze is veel intelligenter en weet veel beter gebruik te maken van de faciliteiten die ze heeft. Daarnaast is ze geobsedeerd door de tradities van de Cabal waarmee ze de Cabal weet te verenigen. Als de Cabal verenigd zouden raken hebben ze een gigantisch leger, wat dan weer een gigantische dreiging zou zijn voor de Guardians in het verhaal van Destiny 2."
Julia Nardin: "Ze onderschat ons ook absoluut niet, het is niet normaal voor de Cabal om angst te tonen, dus daarom valt het misschien niet op dat Caiatl toch een beetje bang is. Ze is alleen heel trots en besluit de uitdaging toch aan te gaan in Season of The Chosen. Caiatl heeft ook meer gemeen met de Vanguard leider Zavala dan je op het eerste gezicht zou denken. Mede daarom heeft Caiatl ook veel respect voor Zavala en de Guardians, ze weet heel goed waar ze aan begonnen is."
destiny 2 beyond lightsf1591714446

Wat is jullie favoriete nieuwe Exotic in Season of The Chosen?

Nikko Stevens: "Ik wil heel graag een van de nieuwe wapens noemen, maar ga toch afdwalen naar het nieuwe pantser voor de Titan. Curse of The Fallen Star is gewoon heel leuk om te gebruiken als je als Titan speelt. Toch moet ik wel even Dead Man's Tale benoemen omdat we een hele missie om het wapen heen gebouwd hebben. We wilden heel graag een horror missie maken in Destiny 2 Season of The Chosen en volgens mij is dat best aardig gelukt."
Julia Nardin: "Mijn favoriet is absoluut de Dead Man's Tale, ik hou gewoon heel erg van Westerns. Daarbij vonden we het ook heel leuk om het verhaal achter de missie te maken in Season of The Chosen. We willen de speler steeds meer bij het verhaal betrekken en veel meer achtergrond geven over de wereld. In de missie voor Dead Man's Tale leer je dan ook heel veel over Caiatl en haar relatie met haar vader, keizer Calus."
destiny 2 beyond lightf1607350534

We leren heel veel over de Cabal nu, waarom is dit belangrijk in aanloop naar het gevecht tegen Savathûn?

Julia Nardin: "Alle verhalen die we momenteel maken zijn veel meer persoonsgericht en gericht op de impact die de activiteiten hebben op de verschillende karakters. Vorig seizoen hebben we de Guardians in het verhaal laten vechten tegen Xivu Arath en de Wrathborn. De Cabal hebben dat gevecht op hun eigen thuisplaneet natuurlijk verloren en daarom is Caiatl aan het begin van Season of The Chosen hier om een alliantie met ons te vormen, wat een klein beetje mislukt.
De Cabal zijn natuurlijk nog steeds onze vijanden, maar we willen een diepere laag geven aan de slechteriken en laten zien dat we ook gemeenschappelijke vijanden hebben. We willen alles een beetje meer context geven voordat we daadwerkelijk het gevecht aangaan met The Witch Queen Savathûn in de volgende grote uitbreiding. Het universum draait namelijk niet meer alleen om de Guardians, maar ook om alle andere facties in het verhaal."

Crow is Savathûn's Song aan het fluiten in de H.E.L.M., wat moeten we daarvan denken?

Julia Nardin: "Hahaha, wij zien ook alle theorieën online verschijnen, maar we hebben nooit echt gezegd wat het nou betekent als een karakter het deuntje in zijn hoofd heeft. Het enige wat we gezegd hebben is dat als je Savathûn's Song eenmaal gehoord hebt, dat je het dan niet meer kan vergeten. Het heeft momenteel vooral te maken met het klaarzetten van de dominostenen die allemaal gaan vallen in Destiny 2: The Witch Queen. We willen spelers nu vooral het gevoel geven dat Savathûn constant op de loer ligt en dat ze zomaar kan verschijnen."
Nikko Stevens: "Ik wil er alleen over kwijt dat het een heel catchy deuntje is en dat het niet gek is dat het in iemands hoofd blijft hangen. We zijn in ieder geval heel erg benieuwd wat fans vinden van welke kant we opgaan met het verhaal."

Populair Nieuws