De voorwerpen in New Super Mario Bros. Wii

Article
door Limpie
maandag, 09 november 2009 om 17:30
xgn google image
Al sinds de allereerste Mario hebben de items in het spel een belangrijke rol gespeeld. Ondanks dat er in de eerste Super Mario Bros. maar een paar voorwerpen zaten, zit New Super Mario Bros. Wii er vol mee. Lees snel verder om erachter te komen wat je in dit spel gaat tegenkomen.
Als we het hebben over een oud voorwerp, dan staat de Mushroom er zeker tussen. Dit is namelijk de allereerste Power-Up die je tegen kwam in het eerste Mario avontuur. Door de Mushroom te pakken zul je groeien naar een grotere versie waardoor je meer krachten hebt en tevens ook minder snel dood zult gaan.
De Mini Mushroom is juist een voorwerp wat pas één keer eerder in een spel voorkwam, en hiermee van de oudere items dus wel de nieuwste. Door de Mini Mushroom te pakken zul je krimpen en wordt je ineens heel klein. Ondanks dat je op deze manier gevoeliger bent voor de verschillende vijanden, kun je ook op meer plekken komen doordat je makkelijker tussen muurtjes door kunt kruipen.
Eén van de nieuwe voorwerpen in dit spel is de Propeller Mushroom, die Mario en zijn vrienden laat veranderen in een heuze vliegmachine. Op het moment dat je de Power-Up pakt trek je namelijk een helicopter pak aan en kun je over grotere gaten vliegen en tot grotere hoogtes komen.
Het wil nog weleens gebeuren dat je wat levens verliest tijdens het spelen, waardoor je bijna 'game over' dreigt te gaan. Gelukkig kun je onderweg verschillende 1-Ups vinden die je weer een extra leven geven en je het dus nog een keer extra kunt proberen.
Een ander nieuw voorwerp is de Penguin Suit, een pak die je laat veranderen in een heuze pinguin. Het pak heeft het meeste weg van het kikkerpak in Super Mario Bros. 3, waardoor je in een kikker veranderde. Als pinguin kun je je makkelijker over ijs en door water bewegen en tevens is het mogelijk om ijs te schieten om zo je vijanden te bevriezen.
De Fire Flower is een voorwerp die velen weer doet terugdenken aan het eerste Mario avontuur want daar was dit voorwerp uiteraard ook aanwezig. Door deze rode bloem te pakken zul je een nieuw pak aantrekken en de mogelijkheid krijgen om je vijanden af te schieten.
De Ice Flower is een variant van de Fire Flower, maar hij doet het compleet tegenovergestelde. De vuurbloem bestrijd namelijk de vijanden met vuur, terwijl de ijsbloem dit dit doet met ijs. Op het moment dat je iemand raakt zal hij in ijs veranderen en kun je bijvoorbeeld andere vijanden wegdrukken door hem ertegenaan te schuiven.
In New Super Mario Bros. Wii zijn een hoop verschillende soorten munten te vinden die allemaal hun eigen specialiteit hebben. Zo kun je de 100 normale munten te verzamelen een extra leven krijgen, je kunt echter ook acht rode munten hiervoor verzamelen. Ook zijn er ook de Stermunten waarvan er in ieder level drie te vinden zijn. Deze heb je nodig om het spel 100 procent uit te spelen. Ook de zilveren muntjes die maar heel soms verschijnen zijn weer van de partij.
Net als de Fire Flower en Mushroom is ook de Star een al zeer oud voorwerp dat het toch iedere keer weer goed weet te doen. Door de ster te pakken ben je namelijk voor een bepaalde tijd onstervelijk en kun je dus door een gebied vol vijanden rennen zonder af te gaan. Je mag uiteraard nog steeds niet in de gaten vallen.
Het POW Block deed ooit zijn intrede in Super Mario Bros. 2, wat zeer bijzonder was omdat dit één van de weinige Mario avonturen was die niets met Bowser te maken had. Hierdoor zijn maar weinig voorwerpen in latere delen gebruikt. Als je het POW Block gebruikt zul je in één keer alle vijanden in je omgeving afmaken.

De meeste items in het spel zou je waarschijnlijk nooit kunnen krijgen zonder het ? Block. Uit dit stenenblok komen namelijk de verschillende voorwerpen door er tegenaan te springen. Je zult in sommige gevallen wel snel moeten zijn moeten zijn want de voorwerpen willen nog weleens verdwijnen in de Lava of in een gat dat dichtbij is.
Het zogenoemde Brick Block wordt in bijna alle Mario spellen altijd voor twee mogelijkheden gebruikt. De eerste is simpel het maken van muren waardoor er verschillende obstakels ontstaan. De tweede is het verbergen van een ? Block waardoor er items in verstopt zitten zonder dat je het weet. Vaak zitten er veel muntjes in, maar ook andere voorwerpen kun je hier af en toe vinden.
Om de Propeller Mushroom te pakken te krijgen heb je een speciaal Block nodig, want alleen uit het Propeller Block zal deze verschijnen. Zoals je hierboven kunt zien heeft het Block ook een speciale vorm en zal waarschijnlijk al van zeer ver te herkennen zijn.
Eindelijk is Yoshi terug, maar Yoshi kan natuurlijk niet zonder het Yoshi Ei. Het Ei zal op twee manieren aanwezig zijn want het zal namelijk uitkomen als je een Yoshi krijgt, maar ook als je iemand opeet zal er mogelijk een Yoshi Ei uitkomen.
Al deze voorwerpen dragen er dus aan bij dat Mario een hoop meer kan dan dat hij normaal gesproken zou kunnen. Op het plaatje hierboven zie je een aantal van deze nieuwe mogelijkheden bij elkaar. Er zijn er echter nog meer dus genoeg keuze straks.

Populair Nieuws