De vijf vetste Mortal Kombat X Fatalities op tv

  In Mortal Kombat X kun je je tegenstander, mits je wint, op een gruwelijke wijze finishen. De game zit dan ook boordevol met Fatalities en dergelijke, maar die zijn niet allemaal heel nieuw. Een aantal is namelijk al op de buis voorbij gekomen. Wij zetten de vijf vetste Mortal Kombat X Fatalities op tv voor je op een rijtje.

  In Mortal Kombat is het traditie om aan het einde van het gevecht je tegenstander op een behoorlijk pijnlijke manier om zeep te helpen. Zo ook in Mortal Kombat X, de nieuwste telg in de franchise. De game zit weer boordevol Fatalities, Brutalities en heel veel pijnlijke momenten.

  In Mortal Kombat games zitten natuurlijk een heleboel dingen die we ook uit films en series kennen. Zo zitten er alleen al in Mortal Kombat X een boel Fatalities die we in films gezien hebben.Wij zetten de vijf vetste voor je op een rijtje.

  5. Liu Kang's Sore Throat Fatality

  Liu Kang is natuurlijk een van de vaste karakters in Mortal Kombat en het is dan ook vanzelfsprekend dat hij voorkomt in deze lijst. Eén van zijn Fatalities, Sore Throat, is bijzonder gruwelijk. Kang trekt namelijk een stuk uit de keel van zijn tegenstander en duwt deze vervolgens bij de tegenstander in de mond.

  Een (adams)appeltje voor de dorst zeg maar, met het verschil dat de tegenstander er dit keer in stikt. Variaties op deze Fatality is in verschillende films en series terug te zien, simpelweg omdat het niet zo vergezocht is. Je zou met een beetje inzet best iemand letterlijk van zijn adamsappel kunnen ontdoen.

  Kal Drogo in de HBO serie Game of Thrones liet het ons zien in het eerste seizoen van de serie. Hij sneed eerst de vijand de keel door met zijn zwaard om vervolgens op behoorlijk grove manier een stuk uit de keel van zijn tegenstander te trekken. En dat zelfs met tong en al! Als dat nog niet grof genoeg is, Rick Grimes bijt letterlijk iemand een stuk uit de keel in de AMC serie The Walking Dead. Eat that Liu Kang!

  4. Mileena's Tasty Treat Fatality

  En nu we het toch over The Walking Dead hebben, een serie boordevol zombies met een onverzadigbare honger naar menselijk vlees, kunnen we net zo goed Mileena in deze lijst opnemen.

  Deze half Tarkatan, half Edeniaanse 'prinses' houdt namelijk ook wel van een hapje. Of twee, of drie. In Mortal Kombat X is het niet de eerste keer dat ze een hapje uit iemand neemt. Ze heeft zich al vaker vastgebeten in iemand toen Mortal Kombat nog een toernooi was.

  Als zij haar tegenstander af mag maken, vreet ze deze letterlijk voor een deel op. Neem bijvoorbeeld haar Tasty Treat Fatality, waar ze haar slachtoffer bespringt en driftig van de buik, darmen en andere zachte lichaamsdelen begint te eten. Klinkt een beetje als de walkers uit The Walking Dead nietwaar?

  Natuurlijk zie je deze Fatality in negen van de tien zombiefilms ook voorbij komen en dan hebben we het niet eens over de wat smerigere horror films. Toch blijft dit een van de toffere Fatalities van Mortal Kombat X.

  3. Kung Lao's Face Grind Fatality

  Natuurlijk mag ook Kung Lao, alweer een oud gediende uit de Mortal Kombat franchise, niet ontbreken, zijn Fatalities hebben vaak iets te maken met zijn vlijmscherpe hoed. Zo sneed hij zonder moeite iemand doormidden in Mortal Kombat II, maar dat moet natuurlijk steeds weer overtroffen worden.

  En zo komen we bij Mortal Kombat X terecht, waar Kung Lao van zijn hoed een heuse cirkelzaag maakt. Hij gooit eerst zijn hoed letterlijk in de grond, waardoor deze daar op zijn plek blijft draaien. Vervolgens trapt hij letterlijk zijn tegenstander op de zaag, maar deze vangt zichzelf nog net op tijd op. Helaas maakt Kung Lao het daarna vrij vlot af met een tweede trap.

  Deze Fatality, of een variant ervan zien we natuurlijk ook weer in de smerigere horrorfilm terug. Denk bijvoorbeeld aan Saw V, waarbij een aantal mensen bloed op moeten offeren om vrij te komen. In Saw III komt er ook iemand om het leven door een cirkelzaag.

  2. Johnny Cage Here's Johnny Fatality

  Johnny Cage heeft niet zozeer een gore Fatality, al is het best wel ziek wat hij doet, maar vooral een bekende. Zijn Here's Johnny Fatality komt namelijk bijna letterlijk uit de The Shining, waarin jack Nicholson zijn verstand verliest en verandert in een moordenaar.

  Deze film van de hand van Stanley Kubrick speelt zich in en om een groot landhuis af. De film komt uit 1980. De iconische zin is oorspronkelijk uit de show van Johnny Carson die dit in 1955 als opener in zijn eigen show gebruikte.

  Deze scéne is één van de engste scénes uit de horrorgeschiedenis en werkelijk iconisch. En dat is waarschijnlijk de reden dat deze beroemde scéne al duizend maal geïmiteerd is, met als meest recente toevoeging dus Mortal Kombat X. Alleen bij Mortal Kombat X is het natuurlijk een fatale impersonatie va de bekende zin uit de Johnny Carson show.

  1.Quan Chi Bisection Fatality

  Quan Chi heeft de vetste uit Fatality uit deze top 5 en ook nog eens in films voorbij komt. De Bisection Fatality. Hij neemt de tegenstander over en laat hem zomaar in een waard lopen. Maar dat is nog niet alles. De tovenaar tilt vervolgens de tegenstander op, zodat het zwaard, wat intussen nog in de mond van de tegenstander zit, deze in twee stukken scheurt. Pijnlijk!

  In veel films zien we ook dat slachtoffers in twee (of meer) stukken gehakt worden. Bijvoorbeeld in Ghost Ship, een (behoorlijk slechte) film, breekt op een gegeven moment een staalkabel in een volle balzaal. Iedereen wordt geraakt, maar niemand merkt er iets van totdat er lichaamsdelen beginnen te vallen.

  Ook in Blade II ging er iemand de pijp uit doordat hij in twee stukken gehakt werd. Reinheardt (Ron Pearlman) wel te verstaan. Blade (Wesley Snipes) is minstens twee koppen kleiner dan Reinhardt en komt met een shotgun op Blade af. Echter gaat hij hem liever met een zwaard te lijf en dat is gewoon een dom idee.

  Blade pakt het zwaard beet en gooit het in de lucht om het vervolgens op te vangen en de verbijsterde Reinhardt een lesje te leren. Reinhardt heeft niet eens in de gaten wat er precies gebeurt en voor hij het weet wordt hij vanuit onder in tweeën gehakt.

  Dat waren in ieder geval vijf Fatalities die Mortal Kombat X rijk is, maar die we ook al vaker gezien hebben in films en series. Natuurlijk zijn er veel meer Fatalities die je ongetwijfeld vanuit een film al eens op je netvlies hebt gehad. We hebben ook nog een top 10 van alle Mortal Kombat Fatalities voor je in petto en natuurlijk ook een recensie.

  Mortal Kombat X

  Verkijgbaar vanaf 14 april 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.