De vijf beste gaming muizen in 2019 om bovenaan de leaderboards te komen

  Fabrikanten van muizen hebben dit jaar allesbehalve stilgezeten en ons getrakteerd op spannende, nieuwe opties. Check daarom snel de beste gaming muizen die zullen je helpen om de meeste kills te maken.

  Finalmouse

  In deze lijst kijken we alleen naar gamingmuizen die in 2019 zijn uitgekomen. Sterke kandidaten als de Zowie S1/S2 en de Logitech G Pro Wireless zullen we daarom buiten beschouwing laten. Maar maak je geen zorgen, er zijn genoeg nieuwe muizen dit jaar uitgekomen die jouw aandacht verdienen.

  5. Finalmouse Ultralight 2

  Finalmouse is een bedrijf dat niet zo’n grote naam heeft als Logitech, Razer of Zowie, de fabrikant richt zich namelijk met haar muizen puur op de competitieve PC-gamer. Daarmee is Finalmouse een begrip geworden binnen de community van gamers die op het hoogste niveau willen spelen.

  De Ultralight 2 is de meest recente toevoeging binnen de line-up van Finalmouse en de lichtste muis van het bedrijf tot nu toe. Het bedrijf zelf claimt een gewicht van 47 gram, maar met kabel komt de muis eerder op ongeveer vijftig gram. Dat is natuurlijk alsnog maar een veertje en dankzij de soepele shoelace kabel en PTFE-voeten zal de muis zweven over je muismat. Finalmouse kan het gewicht zo laag maken door de opvallende gaten in de muis.

  De afmeting is bovendien vrij klein en de Ultralight 2 zal dan ook niet voor iedereen geschikt zijn. Toch heeft Finalmouse daar rekening mee gehouden en speciale vormpjes van styrofoam toegevoegd die je op de muis kan plakken, zodat de Ultralight 2 precies de vorm aanneemt die prettig is voor jou.

  Het klinkt als een droom voor de competitieve gamer, maar nu komt het slechte nieuws: de prijs. De Finalmouse Ultralight 2 werd origineel verkocht voor 120 dollar en het bedrijf produceert haar muizen enkel in gelimiteerde oplage. Wil je dus je handen leggen op de enorm lichte muis, dan zul je op de tweedehandsmarkt je slag moeten slaan.

  X-Ray Pad

  4. G-Wolves Skoll

  Net zoals Finalmouse is ook G-Wolves een naam die maar weinig mensen bekend in de oren zal klinken. Het Chinese bedrijf is dan ook pas net op de markt gekomen met haar eigen competitieve muizen en met de Skoll heeft de fabrikant meteen een flinke indruk achtergelaten.

  Veel bedrijven maken namelijk muizen met een extreem laag gewicht, zoals de Ultralight 2, maar G-Wolves is één van de weinige fabrikanten die een ergonomische muis heeft gemaakt met zo’n gewicht. Dat betekent dat de Skoll alleen geschikt is voor rechtshandigen en natuurlijker in de hand ligt dan een ambidextrous muis, die symmetrisch aan beide kanten is.

  De muis heeft een gewicht van 66 euro en hanteert de geliefde Zowie EC-B-vorm, maar trakteert de gebruiker daarnaast op sterke specificaties. Zo wordt de gerenommeerde 3360-sensor gebruikt, komt het ook met een soepele kabel en heeft de muis een RGB-strip die je naar hartelust kan aanpassen.

  Het prijskaartje van 59,90 euro is bovendien aantrekkelijk, maar helaas is de Skoll niet verkrijgbaar bij Nederlandse retailers. De beste optie voor Nederlanders is de Europese webwinkel Max Gaming.

  Endgame Gear

  3. Endgame Gear XM1

  Je raadt het al: ook Endgame Gear is een nieuwkomer op de muizenmarkt. Het gaat hierbij om een Duits bedrijf die met haar eerste gaming muis ook een lichte muis wil afleveren. Opvallend genoeg heeft Endgame niet gekozen voor de logische route en overal gaten in de behuizing van de muis geplaatst. Toch weet het bedrijf ons te verbazen met een gewicht van 70 gram.

  De vorm van de XM1 is hemels voor gebruikers die een claw-grip hanteren. Dankzij de verhoogde en bredere achterkant wordt de muis perfect in de palm gedrukt. Tel daar de PTFE-voeten bij op en het wordt een plezier om de muis alleen al te bewegen. Helaas heeft Endgame ervoor gekozen om een Zowie-achtige rubberen kabel te gebruiken in plaats van een soepele shoelace kabel.

  De unique selling point van de XM1 is een unieke, gepatenteerde technologie. De muis registreert muisklikken sneller dan elke andere muis op de markt. De response time ligt zelfs onder de één milliseconde. Perfect dus voor competitieve games waarbij elke fractie van een seconde telt, zoals CS: GO.

  De Endgame Gear XM1 is verkrijgbaar voor 59,90 euro bij Alternate.

  Razer

  2. Razer Viper

  Eén van de eerste fabrikanten die speciaal muizen ging maken voor gamers was Razer. Het bedrijf is dan ook snel een begrip geworden met klassiekers als de Deathadder en de Basilisk. De laatste paar jaar raakte het bedrijf daarentegen steeds meer achter op de concurrentie als het gaat om muizen die gericht zijn op de competitieve markt. Met de Razer Viper is daar verandering in gekomen.

  Razer heeft goed geluisterd naar de community en dat verwerkt in het design van de Viper. Zo is de muis lekker licht met een gewicht van 69 gram, heeft het net zoals de concurrentie een soepele kabel van stof, een sterke bouwkwaliteit en top notch knoppen. Dankzij de rubberen zijkanten zal de muis ook niet plotseling uit je handen vliegen tijdens een intens potje gamen.

  Met een prijs van 89 euro is de Razer Viper iets duurder dan opties van Endgame en Skoll, maar ligt het alsnog verder onder de prijs van de Ultralight 2.

  Glorious PC Gaming Race

  1. Glorious Model O

  Glorious is een bedrijf dat is opgericht om betaalbare, maar peripherals van hoge kwaliteit te maken voor PC-gamers. Zo hebben ze toetsenborden, muismatten en een mouse bungee in hun assortiment, maar tot voor kort schortte het nog aan een gaming muis.

  De fabrikant was namelijk goed de markt in de gaten aan het houden en het merkte de populariteit van bepaalde trends op: een laag gewicht, aftermarket PTFE-voeten en enorm soepele paracords om de stugge, standaard kabels te vervangen. Nu Glorious eenmaal haar eerste muis heeft gelanceerd, is het dan ook meteen een voltreffer.

  De bekende gaten keren terug in de Model O, waardoor de muis een gewicht heeft van 67 gram voor de matte versie en 68 gram voor de glossy versie. Onderaan komen we vier PTFE-voetjes tegen en uiteraard hebben we ook hier te maken met een shoelace kabel. Om het geheel af te maken loopt er een RGB-strip om de muis heen om er een persoonlijke kleur aan te kunnen geven.

  De gaming muis van Glorious kost bovendien maar 52,90 euro voor de matte versie en 58,20 voor de glanzende versie. Gamers met kleine handen kunnen bovendien opteren voor de kleinere Model O- die maar 58 gram weegt en hetzelfde prijskaartje draagt.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.