De vijanden in New Super Mario Bros. Wii

Article
door Limpie
vrijdag, 06 november 2009 om 16:00
xgn google image
Eerder al wisten we jullie alles over de gameplay en over de hoofdpersonages te vertellen. Hierin zaten ook alle eindbazen, maar dit zijn niet de enige wezens die Mario en zijn vrienden lastig ziiten. Er zijn er namelijk nog veel meer.
Al vanaf de eerste Mario Bros. game zijn er al paddestoelen aanwezig die je proberen dwars te zitten, maar dit vooral doen door boos te kijken. Door de jaren heen zijn er een hoop soorten bijgekomen, en al deze soorten zijn aanwezig in New Super Mario Bros. Wii. Het gaat hier dan om de: Goomba, Paragoomba, Grand Goomba en Micro Goomba.
Ook de Koopa's zijn al vanaf de eerste game aanwezig, alleen bestonden toen alleen maar de wezens met een groen schildje. Tegenwoordig zijn er echter ook Koopa's met een rood schildje. Uiteraard hebben deze wezens ook een extra kracht, want ze kunnen namelijk vliegen. Ook Dry Bones hoort natuurlijk tot deze familie, want dit is de overleden varriant van de Koopa.
In alle voorgaande Mario games zat altijd maar één soort Piranha Plant, en dat was natuurlijk de standaard variant die in een buis leeft. In New Super Mario Bros. Wii is er echter een nieuwe variant. Deze kan namelijk lopen. Helaas is er nog maar weinig over bekend.
Iedereen die Super Mario World heeft gespeeld weet nog wel dat er altijd zeer lastige vijanden over het plafond liepen die niet makkelijk te verslaan waren. Dit waren de zogenoemde Beetles. De Buzzy Beetles zijn, samen met de Spinnies, uiteraard ook van de partij in New Super Mario Bros. Wii.
Wat is een Mario game tegenwoordig zonder de enige groep wezens die je niet kunt verslaan? We hebben het dan natuurlijk over de Boo's. In dit spel zal naar alle waarschijnlijkheid King Boo ontbreken, maar Boo en Big Boo zijn er in ieder geval wel bij. Nu maar hopen dat we ze niet te vaak tegenkomen.
Er zijn weinig wezens die niet vanzelf bewegen, maar de Bill's zullen altijd afgeschoten moeten worden. Deze uit de kluiten gewassen kanonskogels zijn er in twee soorten en dus ook twee maten aanwezig. Het gaat hier om Bullit Bill en zijn grotere broer Banzai Bill.
In Super Mario Bros. 3 maakte je voor het eerst kennis met de grote stekelige stenen die naar beneden kwamen vallen op het moment dat je onder ze door liep. Rustig stilstaan was er dus niet meer bij. Dit keer kan ook Thwomp niet ontbreken, en ook Super Thwomp doet vrolijk mee.
Mario en Luigi zijn niet de enige broertjes die meedoen aan New Super Mario Bros. Wii. De Hammer Bros, Fire Bros en de Boomerang Bros zijn uiteraard aanwezig, maar omdat Mario en Luigi dit keer ook ijs kunnen schieten, zijn er ook nieuwe broertjes. De Ice Bros zijn namelijk als nieuwe vijand aanwezig in dit spel.
Al vanaf Super Mario Bros. 2 proberen de cactussen genaamd Pokey je dwars te zitten door je met hun stekels te raken. Het probleem is echter vaak als je ze wilt verslaan, dat je meerdere ballen waaruit de cactus bestaat, eraf moet krijgen. In New Super Mario Bros. Wii zit ook een nieuwe varriant van de cactus.
Regelmatig werd je in vorige Mario delen dwars gezeten door de wezens die vanuit hun wolkje vijanden gooiden. Deze wezens heten Lakitu's en zijn ook dit keer weer van de partij. Onbekend is of je ook zelf weer gebruik kunt maken van het wolkje zodra je de Lakitu eruit gooit.
Ook in de onderwaterwereld van Mario komen een hoop bekende wezens weer terug. Zo zul je uiteraard de zeer iritante inktvissen, beter bekend als Bloopers, nog niet vergeten zijn. In New Super Mario Bros. Wii zul je Blooper, Blooper Nannies en Baby Bloopers tegenkomen. Vooral de baby's kunnen het je vaak goed lastig maken.
Ook een hoop andere onderwaterwezens zullen het je uiteraard niet lastiger maken. We hebben het hier dan natuurlijk over: Spiny Cheep-Cheeps, Urchins en de nieuwe krabachtige vissen, hengelvissen en de grote Urchins. Voor zover bekend is er een zee wereld aanwezig, waarin deze wezens het je voornamelijk lastig maken.
Net als in iedere Mario game zal er ook dit keer weer een aantal vuurwezens aanwezig zijn die voornamelijk door de woestijn heen springen. De Fire Snakes en de Podoboos kunnen in een spel als New Super Mario Bros. Wii dan ook niet wegblijven. Zeker niet omdat er een heuze woestijnwereld aanwezig is.
De laatste twee wezens die tot nu toe bekend zijn, hebben we al een hele tijd niet meer gezien in een Mario spel. We hebben het dan over de Spikes en de Swoopers, beide te zien op het plaatje hierboven.
Zowel de Pinguins als de wolkenwezens zijn beide al wel eens aanwezig geweest in een Mario game, maar dan net in een andere gedaante. Vooral de Pinguins speelden in de trailers een grote rol, dus wie weet doen ze dit ook in het spel. Waarschijnlijk sowieso in de ijswereld.