De top 5 tracks uit Project Cars

Article
zaterdag, 09 mei 2015 om 11:00
xgn google image
Met ruim honderd verschillende layouts op dertig verschillende circuits, lanceert Project CARS met een hele hoop content. Genoeg om dezelfde track niet elk uur een paar keer te zien. Maar wat zijn de pareltjes in de game van Slightly Mad Studios? XGN zocht het voor jullie uit.

Watkins Glen

Eén van de meest pure circuits in Project CARS, is die van Watkins Glen. Deze Amerikaanse track weet door een combinatie van enorm snelle bochten en lange rechte stukken een intense race-ervaring te geven.
De auto's die het best tot hun recht zullen komen op Watkins Glen zullen daarom vooral de snelste bolides zijn. Denk aan de Formule A, de verschillende LMP1-wagens en superauto's als de Pagani Zonda. De lange rechte stukken bieden de mogelijkheid flink te draften, terwijl lef nodig is de lange doordraaiers vol gas te nemen.
Watkins Glen is daarneest ook één van de enige stratencircuits in NASCAR. Neem daarom ook zeker weten de Street Stock-wagen die in de game zit mee voor een rondje. Een heerlijke old-skool ervaring.
71265

Snetterton

Hoewel Snetterton een populair Engels circuit is, komt die vrijwel nooit voor in een racegame. Dit omdat het circuit vaak gebruikt voor voor toerwagenkampioenschappen, en niet voor bijvoorbeeld populaire snellere Formule-klassen.
Snetterton zul je daarom vooral tegenkomen in de lagere tiers van de carrière, zoals de Renault Clio Cup en de Formule Rookie (Ford). Hier is overigens helemaal niets mis mee. Snetterton weet namelijk hoge snelheden op rechte stukken, scherpe haarspeldbochten en snelle doordraaiers perfect met elkaar te mixen. Hierdoor werd het al snel een favoriet van XGN. Mede door de karakteristieke 'Yay-tree'.
71266

Imola

Een circuit dat met vrijwel elke auto een succes is, is het circuit van Imola. Op deze Italiaanse piste wordt vooral veel van je motor gevraagd vanwege de lange rechten stukken, maar ook je remmen krijgen het zwaar te voorduren wanneer je je bolide een paar keer vol in de ankers gooit.
Door de lange rechte stukken biedt Imola de mogelijkheid tot (veel) slipstreamgevechten. Auto's zullen dicht bij elkaar blijven hierdoor, wat de races alleen maar spannender maakt. Pas wel op dat je niet over het randje gaat op dit circuit; een ouderwetse grindbak is nooit ver weg.
71267

Chesterfield

Chesterfield is een vreemde eend in de bijt om twee redenen: het is het enige circuit voor karts in deze top vijf én is ook het enige fictieve circuit. Toch heeft dit bochtencomplex, dat volgens canon in het Verenigd Koninkrijk ligt, onze harten gestolen.
Chesterfield is namelijk een circuit dat alle mogelijke soorten bochten huisvest. Van een bochtig s-gedeelte tot lange doordraaiers, lange rechte stukken en een hairpin; alles komt langs. Omdat het een kartcircuit is wordt Chesterfield vooral gebruikt om de kneepjes van het racevak te leren in Project Cars, en met de fictieve layout is Slightly Mad dat ontzettend goed gelukt.
71268

Spa Francorchamps

Ieder die ook maar een beetje affiniteit met racen heeft, kent dit Mekka der autosport: Spa Francorchamps. Het circuit uit de Belgische Ardennen is zo beroemd als het berucht is en in Project CARS wordt dit asfaltmonster in alle glorie tentoongesteld.
Niet alleen de historie van Spa, ook het circuit zelf is erg indrukwekkend. Met een lengte van ongeveer zeven kilometer is het één van de langste banen uit de game (een rondje duurt zo twee tot drie minuten). Daarnaast huist een paar 'ballenbochten', waar je alleen met heel veel lef vol doorheen durft te gaan.
Denk aan Blanchimont, een pijlsnelle linkerbocht aan het einde van het rondje of Stavelot aan de voet van een grote heuvel. De meest bekende bocht ter wereld is ook op Spa Francorchamps te vinden: Eau Rouge. Wanneer je deze bocht neemt stijg je tientallen meters binnen luttele seconden, met ruim tweehonderd kilometer per uur op de teller. Een pareltje, net als in het echt.

Populair Nieuws