De top 5 beste Project CARS auto's

Article
zaterdag, 09 mei 2015 om 9:40
xgn google image
Zoals je van een goede racegame mag verwachten, lanceert Project CARS met een groot scala aan beschikbare raceauto's. Zo'n hoeveelheid dat je misschien door de bomen het bos niet meer ziet. Dit zijn de top 5 beste Project CARS auto's!

Renault Clio RSIV Cup

Waar in games als Gran Turismo en Forza Motorsport vooral de snelle sportwagens gretig aftrek vinden, zal dat in Project CARS waarschijnlijk anders zijn. De game richt zich sterk op autosport, en als gevolg daarvan is het een stuk interessanter om ook in de kleinere wagens te stappen.
De Renault Clio is daarom een van de spannendste auto's die in de game te vinden is. De bolide is makkelijk onder controle te houden voor beginners, maar wil je op het moeilijkste niveau een gouden plak pakken, dan moet je je tandvlees laten zien. Net als in het echt biedt de Renault Clio compacte velden waar bijna elke coureur kan vechten om de overwinning. Hierdoor ben je constant andere racers aan het inhalen, of juist keihard aan het verdedigen.
Daarnaast is de Renault Clio één van de laagste klasses in de carrière, waardoor het dé perfecte introductie vormt wanneer je een touringcarlegende wilt worden. Let overigens wel goed op de hoeveelheid toeren die je maakt op een recht stuk, je blijft afhankelijk van een Renault-motor!
71183

SMS Shifter Kart 125cc

Eén van de grootste pluspunten aan Project CARS is de immersie tijdens het rijden. Weinig mensen zullen ooit de privilege hebben om ooit in een échte racewagen te stappen, maar Slightly Mad Studios biedt met de racegame een betaalbaar vervangmiddel. Vooral in de 125cc Shifter Kart komt dat goed naar voren. De manier hoe je over verschillende kartcircuits scheurt is indrukwekkend realistisch.
In deze kleine bolide - de laagste klasse in de carrière - leer je de fijne kneepjes van het racevak. Hoe stel ik een auto af? Wat is de ideale lijn? Net als de Renault Clio is dit een perfecte auto om mee te beginnen.
Daarnaast race je in de Shifter Kart alleen maar races. Kwalificatie- en trainingssessies worden automatisch overgeslagen, en de startgrid wordt willekeurig bepaald. Een toffe manier dus om direct in de actie te duiken.
71184

RUF RGT-8

Voor wie de vorige twee voorbeelden te langzaam vond, is er de klassieke RUF. Deze wagens die het evenbeeld van een Porsche hebben, staan garant voor intense en gelijkwaardige racevelden.
De RUF is namelijk erg makkelijk onder controle te houden, zeker vergeleken met wagens van gelijke snelheid. Hierdoor kun je meer aandacht schenken aan andere coureurs op het circuit in plaats van je auto met man en macht op het asfalt houden. Dit resulteert in een van de meest pure race-ervaringen die er in Project CARS te vinden is, met ruim tweehonderd op de teller.
71186

Formule C

Om eerlijk te zijn zijn alle open wheel-wagens in Project CARS indrukwekkend, maar misschien wel de interessantste om mee te racen is de Formule C-bolide. Deze wagen is de fictionele variant van de echte Formule 3 waarmee Max Verstappen vorig jaar hoge ogen wist te gooien.
In deze opstapklasse heb je misschien wat minder vermogen dan in de Formule A en B (Formule 1 en GP2), maar dat moet de pret niet drukken. Dit legt namelijk de druk meer op jou als coureur. Het is nog belangrijker om de bochten perfect te nemen, zodat je geen snelheid verliest wanneer je een recht stuk oprijdt.
Daarnaast staat de Formule C garant voor interessante gevechten. Het veld is misschien wat meer uit elkaar gerekt dan bij de toerwagens, dat maakt het gevecht om een positie alleen maar specialer. Een aanrader, in de Solo Weekend- en Carrière-modi!
71187

BMW M1 Procar

Project CARS brengt naast een groot scala aan recente bolides ook oude legendes. Eén daarvan is de BMW M1 Procar. Hoewel deze wagen er misschien niet zo uitziet, is het een van de lastigste auto's uit het spel om te besturen. En dat vergroot de voldoening bij een overwinning alleen maar meer.
De enorme hoeveelheid paardenkracht onder je kont zorgt ervoor dat het controleren van het gaspedaal een kwestie van leven en dood is. Ben je te voorzichtig, dan word je massaal voorbij gestreefd op het rechte stuk. Ben je te aggressief, dan ga je genadeloos in de rondte.
Wanneer je echter die sweet spot weet te bereiken, is de M1 een van de meest indrukwekkende wagens in de game. Champagne heeft nog nooit zo zoet gesmaakt.

Populair Nieuws