De Top 5 Olympische Spelen apps om het toernooi op de voet te volgen

Article
woensdag, 03 augustus 2016 om 16:51
xgn google image
De Olympische Spelen zijn begonnen met het damesvoetbal. Dit terwijl vrijdagnacht pas de officiële openingsceremonie van het toernooi is. Wist je niet dat het mondiale toernooi al bezig was? Of wil je weten wat er de komende dagen gespeeld wordt? Dan hebben wij de oplossing, want met de Top 5 Olympische Spelen apps volg je het toernooi op de voet.
De Olympische Zomerspelen zijn terug. Dit jaar is Rio de Janeiro tijdelijk de sporthoofdstad van de wereld. Een maand lang zullen alle sporters in hun eigen discipline tegen elkaar strijden. Dat betekent van de basketballers tot de voetbalsters en de zwemmers tot de gewichtheffers. Allen hebben ze één doel en dat is met een gouden plak naar huis.
Wil je weten welke sporten er op een bepaalde dag gespeeld worden? Ben je benieuwd naar reacties van je favoriete sporters? Of wil je de laatste nieuwsberichten uit het Nederlandse kamp?

Met de Top 5 Olympische Spelen apps heb jij ook goud in handen

Voor alle vragen en wensen omtrent de Olympische Spelen is er een oplossing in de vorm van apps. Zo kan je op je reis of thuis op de bank, terwijl je Mario & Sonic op de Olympische Spelen speelt, binnen no-time weer op de hoogte zijn van alle zaken rondom het sportevenement. Om je tijd te besparen, hebben wij vast de top 5 Olympische Spelen apps op een rijtje gezet waarmee je helemaal niets meer van het toernooi hoeft te missen.
De top 5 Olympische Spelen apps sporten

5. Rio Calendar 2016

Met 28 verschillende sporten aanwezig in Rio kan het een aardige klus zijn om alles te volgen. Zeker omdat er meerdere sporten per dag beoefend worden, is het een aardig klusje om de sporten die jij wilt zien eruit te pikken.
Gelukkig is daar een oplossing voor want met de Rio Calendar 2016 app heb je binnen luttele seconden jouw favoriete sport of sporter gevonden en weet je exact wanneer de actie zal plaatsvinden.
Heb je twee euro over voor de Rio Calendar dan kan je deze zelfs upgraden naar de 'professionele' vorm. Hiermee kan je het schema naar eigen wens synchroniseren met je agenda. Zo kan je precies Epke Zonderland tussen je afspraken door plannen. Ideaal.
De Rio Calendar 2016 is gratis te downloaden voor iOS. Voor 2 euro krijg je de verbeterde versie.

4. Rio 2016 Quiz

Wil je niet alleen kijken hoe sommige sporters de beste van de wereld zijn? Maar wil je zelf ook graag een gouden plak binnehalen, dan kan je de Rio 2016 Quiz goed gebruiken.
Tal van vragen staan er voor je klaar om te laten zien dat jij de beste kennis van de Olympische Spelen in Rio hebt. Heb je niet zoveel verstand van de Spelen dan kan je het niveau van de vragen gewoon aanpassen. Ook als je enkel verstand hebt van voetbal kan je deze categorie voor je vragen selecteren.
Je kunt de Rio 2016 Quiz rustig alleen spelen, maar leuker is het natuurlijk als je het tegen je vrienden opneemt. Zo kan je écht laten zien dat jij de grootste sportfanaat bent.
De Rio 2016 Quiz download je hier gratis voor iOS of hier voor Android.

3. TeamNL

We willen natuurlijk maar één ding en dat is de Oranje leeuwen op de voet volgen. Gelukkig is hiervoor een speciale app ontwikkeld; TeamNL. Dit is de officiële app van het NOC*NSF waarmee jij alle 241 Nederlandse deelnemers op de voet kunt volgen.
Je hoeft niet alle Nederlanders te volgen. Volg je liever enkel de turners dan kan je deze sporters aan je favorieten toevoegen. Zodoende krijg je alleen berichten over deze sporten en weet je precies wanneer Epke Zonderland zijn volgende gouden medaille heeft binnengesleept. Vind je het leuk om hun social media te volgen dan kan je deze feed, de Fanwall, met een simpele druk op de knop ook aanzetten.
De TeamNL app is gratis verkrijgbaar voor iOS en Android.

2. NOS app

Maar natuurlijk wil je niet alleen maar de statistieken en speelschema's voorhanden hebben. Je wilt ook de verschillende sporters live in actie zien en daar komt de NOS app heel goed van pas. Met veertien verschillende livekanalen is de sport waar jij naar op zoek bent altijd te zien.
Het toernooi speelt zich, vanwege het tijdsverschil met Brazilië, ook 's nachts af. Ontzettend handig dat je dan via je telefoon of tablet de sport live kunt volgen zonder dat je hiervoor de televisie aan hoeft te zetten. Zo maak je niemand wakker, maar geniet je wel van de verrichtingen van de handbaldames.
De NOS app is gratis beschikbaar voor iOS en Android.

1. Rio 2016 app

Er is natuurlijk maar één app die de kroon spant en dat is de officiële app van Rio 2016 zelf. Hierop is daadwerkelijk alles te volgen wat maar een beetje betrekking heeft op het toernooi in Brazilië. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het vinden in deze app.
Van de route die de Olympisch fakkel heeft afgelegd, en nog zal afleggen, tot de achtergrond van de Olympische spelen. Maar natuurlijk vind je er ook alle sporten, het speelschema en de verschillende stadions waarin gestreden wordt. Ken je de regels van het zwemmen nog niet dan kan je deze ook rustig teruglezen in de app.
De Rio 2016 app is eveneens gratis en te downloaden voor iOS, Android en Windows Smartphone.

Populair Nieuws