De top 5 meest bizarre Pokemon GO ongelukken

Article
maandag, 25 juli 2016 om 18:01
xgn google image
Miljoenen mensen spelen wereldwijd dagelijks Pokemon GO. Dit levert hele fascinerende beelden op, maar zorgt er af en toe ook voor dat mensen hun leven als Pokemon trainer iets te serieus nemen, met alle gevolgen van dien. Wij zetten de top 5 meest bizarre Pokemon GO ongelukken daarom even voor je op een rijtje.
Het is nu ongeveer twee weken na de release van Pokemon GO. Het spel is door tientallen miljoenen mensen opgepikt en is nu al de hype van 2016. Kinderen, maar ook volwassen gaan massaal de straat op op zoek naar Pokemon om hun collectie compleet te maken.
Vaak levert dit hele interessante beelden op waarbij hordes van mensen naar een bepaalde plek rennen om een zeldzame Pokemon te vangen. Maar anderzijds zijn er ook mensen die de Pokemon GO game iets té serieus nemen en ten koste van alles een Pokemon willen vangen of de game simpelweg niet voor tien minuten aan de kant kunnen leggen.
Dit levert dagelijks nieuwe pijnlijke situaties op, in zowel figuurlijke als letterlijke zin. En dat terwijl de Pokemon GO app je keer op keer bij het opstarten waarschuwt goed op je omgeving te letten. We konden het niet laten en zetten de top 5 meest bizarre Pokemon GO ongelukken op een rij, om te zien hoe dom mensen soms kunnen zijn en zodat jij daar dan van kunt leren!

5. Meisje aangereden

Het zal je ongetwijfeld niets verbazen, maar er gebeuren regelmatig ongelukken omdat mensen te druk zijn met het spelen van Pokemon GO. Zo ook een meisje uit Pennsylvania. Ze was druk met het spelen van de populaire game terwijl ze een grote kruising over stak.
Ze was iets te diep verzonken in haar Pokemon avontuur, want een auto die net de kruising over reed, zag ze over het hoofd. Ze werd aangereden en hield er een gebroken sleutelbeen en voet aan over. Samen met een heleboel andere kleine verwondingen.
De app waarschuwt er nog voor. Let te allen tijde op je omgeving zodat dit soort dingen niet vaker voorkomen. Helaas geeft lang niet iedereen er gehoor aan, want dit is niet het enige voorval vanwege onoplettendheid en zal ongetwijfeld ook niet de laatste zijn. Let dus altijd goed op waar je loopt!
95039

4. Beroofd

In Tilburg zijn ruim een week geleden drie mensen beroofd terwijl ze Pokemon GO aan het spelen waren. Nu zou dit iedereen kunnen overkomen, maar het feit dat de drie Pokemon GO aan het spelen waren, zorgt er wel voor dat ze, net zoals in het vorige voorval, minder van hun omgeving meekrijgen. Ze zijn daarom een stuk kwetsbaarder.
Tel daarbij op dat ze dit om kwart over 3 's nachts deden en je wordt een makkelijk doelwit voor dieven. Voor ze het wisten stond een man met vuurwapen tegenover ze om hun geld en telefoons in beslag te nemen. Ook hiervoor wordt regelmatig gewaarschuwd. Ga niet 's nachts alleen op pad op zoek naar Pokemon en houd je omgeving goed in de gaten.
95040

3. Opgesloten in een grot

De essentie van Pokemon GO is dat je erop uit gaat om Pokemon te vangen. Vier jonge mannen uit Engeland namelijk deze taak wel erg serieus en besloten in de Box mijnen in Wiltshire op zoek te gaan naar zeldzame Pokemon. Eenmaal binnen konden ze de weg niet meer terug naar buiten vinden in de ruim 100 vierkante kilometer grote mijn.
Ze riepen om hulp en liepen rond om enig bereik op de telefoon te krijgen. Toen dit op wonderbaarlijke wijze eindelijk gelukt was, schakelden ze de brandweer in. Deze legde op haar beurt en met behulp van gidsen contact met de jongens, zodat ze getraceerd konden worden. Uiteindelijk na onbekende tijd werden de jongens naar buiten geleid.
Het meest trieste is dat ze geen enkele Pokemon hebben weten te vangen.
95041

2. Van een rots gevallen

Dat mensen ver gaan om zeldzame Pokemon te vangen, bleek wel uit het vorige voorbeeld. Maar we hebben er hier nog één voor je.
In San Diego, Amerika, zijn twee mannen van een rots gevallen terwijl ze Pokemon GO speelden. De twee hadden waarschuwingsbordjes over de niet-vaste ondergrond genegeerd en knipten een hek open om zodoende in het verboden gebied te komen.
Je verwacht het al, de grond bleek inderdaad te verschuiven waardoor één van de twee mannen ruim dertig meter naar beneden viel, terwijl de ander een val van vijftien meter maakte. Beide mannen overleefden de val, maar één van de twee werd wel bewusteloos aangetroffen. Ze werden naar het ziekenhuis afgevoerd.
Mensen, zoals deze twee mannen, gaan heel ver om zeldzame Pokemon te vangen. Soms dus ook té ver. Ook bedrijven klagen regelmatig over spelers die hun panden willen betreden vanwege de aanwezigheid van zeldzame Pokemon. Bedenk dus goed of je ergens naar binnen mag of niet en ga, zoals deze twee mannen, al helemaal niet naar plaatsen waar je niet hoort te zijn.

1. Achterin een politieauto

Dagelijks verschijnen er nieuwsberichten van mensen die Pokemon GO spelen terwijl ze auto rijden en daardoor ongelukken veroorzaken. Zo ook vandaag. Een jongeman uit Baltimore speelde Pokemon GO, lette niet op en knalde vol in een stilstaande auto. Een politieauto wel te verstaan.
En het meest schrijnende van dit verhaal is dat alles op film staat. In het clipje zie je de auto met hoge snelheid achterin de politieauto rijden, waarna het nog enkele meters doorschiet. Als de agenten op de gecrashte auto aflopen, komt de bestuurder onmiddellijk met zijn telefoon, en Pokemon GO app, uit de auto gestapt. Zijn domme actie en reactie zorgen ervoor dat je er om moet lachen terwijl het eigenlijk een hele kwalijke zaak is.
Voor alle nieuws, specials, tips & tricks omtrent de Pokemon GO app kan je terecht op onze Pokemon GO pagina.

Populair Nieuws