De top 5 beste Yo-Kai Watch features

Article
zaterdag, 26 maart 2016 om 15:11
xgn google image
Yo-Kai Watch is al een tijdje een enorme rage in Japan. Op 29 april kunnen we in Nederland ook eindelijk aan deze JRPG van Level 5 beginnen. Maar wat kun je precies van deze game verwachten? We zetten de Yo-Kai Watch features voor je op een rijtje!

5. Geesten vangen

Het hoofddoel in Yo-Kai Watch is het sluiten van vriendschappen met gekke geesten die Yo-Kai heten. Deze Yo-Kai kunnen opgeroepen worden om in gevechten gebruikt te worden. Dit concept zal je ongetwijfeld doen denken aan die andere grote Japanse hype die twintig jaar geleden de wereld veroverde.
We hebben het hier natuurlijk over het legendarische Pokémon! Waar je in de Pokémon-games de wereldberoemde zakmonsters met een Pokéball moet vangen, kun je de geesten in Yo-Kai Watch overtuigen om een vriendschap te sluiten door lekkere gerechten zoals rijstballen naar ze toe te gooien. De liefde van een Yo-Kai gaat dus duidelijk door de maag!
Wanneer een Yo-Kai na een gevecht besluit om vriendschap met je te sluiten, zullen deze je een medaille geven waarmee je de Yo-Kai kunt oproepen. Deze medailles kun je vervolgens in je mysterieuze horloge (de Yo-Kai Watch) stoppen om de Yo-Kai in een gevecht te gebruiken.
88211

4. Het toewijzen van Yo-Kai aan het horloge

Het mysterieuze horloge speelt een grote rol in het bijzondere gevechtssysteem van Yo-Kai Watch. Dit horloge bevat namelijk een ronde schijf met zes verschillende vakken waar medailles van Yo-Kai ingestopt kunnen worden. De medailles die je in deze vakken stopt besluiten welke Yo-Kai je kunt oproepen in een gevecht met andere Yo-Kai.
Er kunnen op elk moment maximaal drie Yo-Kai tegelijk gebruikt worden. Wanneer je andere Yo-Kai in het gevecht wilt inzetten, geef je simpelweg een draai aan de schijf met je stylus. Je kunt ervoor kiezen om de schijf volledig te draaien en zo drie andere Yo-Kai in te zetten, maar je kunt ook een kortere draai geven om één of twee Yo-Kai vervangen.
88212 1

3. Het gevechtssysteem

In Yo-Kai Watch heb je geen directe controle over de Yo-Kai en zij zullen eenvoudige aanvallen dan ook zelf uitvoeren. Wel kun je ze hierin begeleiden met vier verschillende opties. Deze opties zijn zichtbaar op het horloge als de knoppen Target, Item, Purify en Soultimate.
Met de Target-knop kun je een speld in een vijandige Yo-Kai zetten. Hiermee zorg je ervoor dat jouw Yo-Kai deze vijand als eerst zullen aanvallen. De Item-knop spreekt voor zich en zorgt ervoor dat je een voorwerp op je Yo-Kai kunt gebruiken om deze bijvoorbeeld te genezen.
De Purify-knop is wat ingewikkelder. Soms zullen je Yo-Kai Inspirited raken, wat inhoudt dat er een negatief effect op je Yo-Kai is afgeroepen. Dit kan ongedaan gemaakt worden door op de Purify-knop te drukken, zodat je Yo-Kai weer gevechtsklaar worden. Maar hoe zit het dan met de Soultimate-knop?
Tijdens een gevecht zullen de zogeheten Soul-meters van je Yo-Kai langzaam opvullen. Wanneer een Soul-meter is opgevuld, kun je met de Soultimate-knop de ultieme aanval van een Yo-Kai activeren. Deze aanvallen zullen bijvoorbeeld voor extra veel schade tegen je vijanden zorgen. Behoorlijk handig dus!
88213

2. Quests uitvoeren

Natuurlijk kun je zoals in de meeste JRPG's experience points en levels behalen door vijanden in gevechten te verslaan. Dit zorgt er in veel gevallen dan ook voor dat je behoorlijk zult moeten grinden om bijvoorbeeld een sterkere baas aan te kunnen. Gelukkig kun je in Yo-Kai Watch ook snel grote vorderingen maken met het uitvoeren van quests.
Je zult in de wereld van Yo-Kai Watch namelijk mensen tegenkomen die door de Yo-Kai Inspirited zijn. Dit houdt in dat er negatieve effecten op hun worden uitgeoefend. Dit kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat personen ineens enorm hongerig of extreem lui zijn geworden.
Dit kan vervolgens opgelost worden door op zoek te gaan naar de Yo-Kai die dit veroorzaakt. Vaak zullen deze Yo-Kai vervolgens om specifieke voorwerpen vragen die je moet verzamelen. Wanneer de Yo-Kai weggaat, kun je hiermee grote hoeveelheden aan experience points krijgen zonder te moeten vechten.
88214

1. Gezonde dosis humor

In tegenstelling tot de wereldberoemde zakmonsters van Pokémon die alleen hun eigen naam kunnen uitspreken, is het vocabulaire van de Yo-Kai wat uitgebreider. De Yo-Kai zullen namelijk gewoon conversaties met je aangaan en deze gesprekken leiden vaak tot humoristische en soms zelfs absurdistische situaties.
Iedere Yo-Kai heeft namelijk zijn eigen karaktertrekken. Zo is er bijvoorbeeld de altijd hongerige Hungramps die eruit ziet als een man op leeftijd. Het ontdekken van de vele verschillende Yo-Kai en hun absurde peroonlijkheden is dan ook zeker iets om naar uit te kijken!