De top 5 beste sportgames van 2016

  2016 was een prachtig sportjaar. Talloze medailles op de Olympische Spelen, een voor ons wat minder mooi EK Voetbal, The Block én een copycat van The Shot in Game 7 van de NBA-finale en een Superbowl om je vingers bij af te likken: het was ons het feestje wel weer. Daarom presenteren wij zonder verdere poeha: De top 5 beste sportgames van 2016!

  5. Madden 17

  De Madden-serie had al jaren dezelfde kritiek: er werd niet vernieuwd. Keer op keer dezelfde animaties, zelfde glitches en nagenoeg dezelfde modi. Gelukkig kwam daar bij Madden 17 verandering in. Mede dankzij de hulp van NFL-linesman Clint Oldenburg zien de animaties er vele malen beter uit, net zoals de graphics.

  Een grote NFL-mogendheid die na jaren van kritiek beter wordt, klinkt iedereen als muziek in de oren toch? Misschien is er na al die jaren zonder een kampioensschap toch nog hoop voor de Cleveland Browns...

  4. PES 2017

  Ach, PES. Altijd weer PES. Al jaren niet weg te denken uit lijstjes zoals deze, maar nooit behoort ze de laatste paar jaar tot de échte elite van de sportgames. Zo ook dit jaar niet. Ookal moet PES 2017 één ding worden nagegeven: het was de beste PES in tijden, misschien wel de beste aller tijden.

  Maar een gamer wil meer dan alleen goede gameplay. Het wil likkebaardend lekkere graphics, al helemaal in een sportgame, maar één ding het meest: authenticiteit. En die ontbreek helaas in PES 2017: geen echte logo's, namen en stadions zijn dingen, en de lijst gaat maar door. Mocht Konami die licenties ooit regelen, dan heeft het een legitimate chance om FIFA volledig out of the park te slaan.

  3. Rocket League

  Touché, de eerste Rocket League kwam uit in 2015. Maar de next-gen (of current-gen, wij zijn er nog steeds niet uit wat het nou precies is) versies kwamen wél in vorig kalenderjaar uit, dus wij keuren hem goed. Maar waarom dan? Eén reden: fun.

  Rocket League is namelijk één van de beste partygames aller tijden. Dan bevind je je dus in het rijtje met onder meer Mario Party, Mario Kart en Super Smash Bros. Zoveel plezier en gelach hebben wij niet vaak beleefd als met deze game. Eeuwig speelbaar!

  2. FIFA 17

  FIFA is al jaren de best verkopende sportfranchise ter wereld. Niet zo gek, want voetbal is nou eenmaal een sport die over de hele wereld gespeeld wordt. Maar zelfs dan is het niet zonder reden dat de game elk jaar zo vaak over de toonbank gaat.

  Graphics zijn jaar in jaar uit weer van hoge kwaliteit, de licenties kloppen van A tot Z en bovenal: FIFA Ultimate Team. Dat is namelijk de reden voor veel mensen om de game te kopen, en met recht kan gezegd worden dat dat de beste modus aller tijden in een sportgame is, samen met de MyCareer in de NBA 2K-serie.

  1. NBA 2K17

  Maar ondanks de geduchte concurrentie van FIFA en Rocket League kunnen we er ook dit jaar niet omheen: NBA 2K17 is de beste sportgame van het afgelopen jaar. 2K Sports' paradepaardje blijft het goed doen en heeft alles wat je zou verwachen in een uitmuntende sportgame.

  Authenticiteit, zo zijn er bijvoobeeld meer dan 9 verschillende commentatoren en hebben alle grote spelers een eigen, van elkaar verschillende shot release, de MyCareer, waarin je je eigen NBA-carrière bepaalt en waarbij je enorm veel keuzes moet maken zowel on the court als off the court en tot slot graphics strakker dan een latex matras: een waar feestje voor het oog.

  FIFA 17

  Verkijgbaar vanaf 29 september 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.