De top 10 mooiste Assassin's Creed locaties

  Vanaf 23 oktober kunnen we aan de slag met de nieuwe Assassin’s Creed Syndicate, dat zich in Victoriaans London afspeelt. Als opwarmertje hebben we hier de top 10 mooiste Assassin's Creed locaties voor je op een rijtje gezet.

  In de inmiddels negen eerder verschenen Assassin’s Creed delen bezoek je als speler heel veel locaties op diverse momenten in de geschiedenis. Stuk voor de stuk hebben de locaties hun charmes, maar er zijn 10 locaties die toch net even wat mooier zijn dan alle andere. Deze 10 mooiste locaties vind je in deze special. Eerder schreven we al een special over de 5 beste Assassin's Creed games die ook zeker de moeite waard is om te checken.

  De top 10 mooiste Assassin's Creed locaties

  10. Jeruzalem (Assassin's Creed)

  De stad waar de drie grote religies op aarde samenkomen is Jeruzalem. Jeruzalem is de mooiste locatie in de eerste Assassin’s Creed en bovendien een van de mooiste locaties in alle Assassin’s Creed games. De eerste Assassin’s Creed geeft je de mogelijkheid om monumenten als de Al-Aqsamoskee, de Klaagmuur en de Heilige Grafkerk te bezichtigen en te beklimmen.

  Jeruzalem is mooi vormgegeven en geeft een goede indruk van hoe de stad er moet hebben uitgezien tijdens de kruistochten. Je voelt de constante dreiging van de kruisvaarders die zich in het nabijgelegen Acre ophouden en zich klaarmaken voor een volgende aanval op de heilige stad. Als Altaïr moet je in Jeruzalem enkele belangrijke figuren vermoorden in opdracht voor de Assassin Order in het eerste deel.

  Als een van de oudste steden ter wereld hoort Jeruzalem zeker thuis in deze top 10.

  9. Boston (Assassin's Creed 3)

  In Assassin’s Creed 3 waan je jezelf in enkele koloniale steden die tegenwoordig tot de grote en bekende steden van de VS behoren. Boston is een van die steden. Het is de stad waar de Amerikaanse Revolutie ontstond, de Tea Party zich afspeelde en het is de thuisplaats van de Super Bowl winnaars de New England Patriots. In Assassin’s Creed zag de stad er echter totaal anders uit.

  Wanneer je door Boston loopt, proef je haast de sfeer van de 18e eeuwse koloniale handelsstad. De lucht van viskraampjes, paardenpoep en de Atlantische Oceaan kun je haast ruiken en je checkt nog net niet je schoenen of er ook modder aan zit. Boston is springlevend en dat merk je. Bovendien is het scherpe contrast met de wilde natuur die zich buiten de stad bevindt immens: van een vies, modderig en multicultureel Boston naar de rauwe, wilde natuur in Noord-Amerika is fantastisch.

  Zowel met Connor als met Haytham heb je de mogelijkheid de stad te bezichtigen in Assassin’s Creed 3, tijdens de Amerikaanse Revolutie aan het einde van de 18e eeuw.

  8. Vaticaanstad (Assassin's Creed 2/Brotherhood)

  Een stad in een stad, dat is wat Vaticaanstad is. Een heleboel stad dus. Vaticaanstad is de plek waar de paus zich bevindt en de hoofdstad van het Katholieke geloof. Omgeven door pracht en praal mag deze locatie natuurlijk niet ontbreken in de top 10.

  In Assassin’s Creed 2 en Brotherhood heb je de mogelijkheid deze fantastische locatie te verkennen. De Sint Pieter is een van de grootste kerken ter wereld en ook een van de mooiste. De kathedraal is gebouwd met behulp van het gigantische kapitaal dat het Vaticaan over de eeuwen heeft vergaard en je kan in deel 2 en Brotherhood het Vaticaan bezichtigen zonder dat je omver wordt gelopen door Japanners met fotocamera’s. Bovendien verschuilt de grote bad guy in Assassin’s Creed 2 zich in Vaticaanstad, dus je moet er wel heen.

  Omdat Assassin’s Creed 2 en Brotherhood je de mogelijkheid geven Vaticaanstad te bekijken zonder de enorme hoeveelheid toeristen die er elke dag zijn, moet deze locatie natuurlijk wel in deze top 10.

  7. New York (Assassin's Creed 3)

  New York, de stad van de Twin Towers, Times Square, de New York Yankees en het Empire State Building is een locatie in Assassin’s Creed 3 en Rogue. Hoewel bovengenoemde zaken in de tijdsperiode van Assassin’s Creed 3 en Rogue nog niet bestonden, was het 18e eeuwse New York al een mooie stad.

  New York, het was oorspronkelijk eigendom van Nederland. De stad heette destijds Nieuw Amsterdam en was een Nederlandse koloniestad. Enkele jaren na de stichting verkochten we de stad in ruil voor Suriname. Of deze ruil het waard was, is discutabel.

  Hoewel het New York uit de 18e eeuw weinig wegheeft van de tegenwoordige stad met al zijn torenhoge wolkenkrabbers, was New York net als Boston een echte koloniestad waar een hoop kolonisten naartoe kwamen op zoek naar een nieuw bestaan.

  New York was de belangrijkste koloniestad in de VS in de 18e eeuw en een van de meest iconische steden tegenwoordig, dus reden genoeg om de stad op te nemen in de top 10.

  6. Parijs (Assassin's Creed Unity)

  1789, Parijs. Het volk is boos en in opstand gegaan tegen de Franse koning. Het is over en uit met die smoesjes en grapjes. De Bastille is bestormd, winkels zijn leeggeroofd, karren staan in brand en de koning is opgesloten.

  Komt dit je bekend voor? Het is de setting van Assassin’s Creed Unity. In de smerige, volle straten van Parijs zijn hordes mensen te bespeuren die hun ongenoegen uiten tegen het Franse koningshuis dat lekker het feestbeest kan uithangen terwijl het volk ligt te creperen in de straten. De smerigheid, armoede, outfits van de bevolking van Parijs en natuurschoon lijken levensecht in het meest recent uitgekomen deel van Assassin’s Creed.

  Bezoek de Notre Dame, beklim het Louvre of ren over de daken van het Palais Royal. Het zijn allemaal mogelijkheden in Unity. Dankzij de oogstrelende graphics is Parijs de meest levende locatie in Assassin’s Creed tot nog toe. Je hebt soms haast de indruk dat je in het echte Parijs aan het rondbanjeren bent in plaats van een game aan het spelen bent.

  5. Constantinopel (Assassin's Creed Revelations)

  Istanbul heette oorspronkelijk Constantinopel en is van oorsprong een christelijke stad. De Haga Sophia laat dit zien wanneer je de kerk van binnen bekijkt. In een van de missies in Assassin’s Creed Revelations kun je de kerk van binnen bekijken en beklauteren. De blauwe moskee kun je echter niet beklimmen want die bestond nog niet tijdens Revelations.

  In Constantinopel is een van de meest opvallende verschijningen de mengcultuur in de stad. Het is een beetje als east meets west: een christelijke stad vol met oosterse invloeden zoals oosterse kleren, huizen en wapens. Constantinopel is absoluut een hoogtepunt en een van de mooiste locaties in Assassin’s Creed.

  4. Florence (Assassin's Creed 2)

  De Italiaanse stad Florence staat bekend als de stad waar de grote uitvinder Leonardo Da Vinci leefde en de stad met de prachtige kathedraal. In Assassin’s Creed is het echter ook de stad waar hoofdrolspeler Ezio Auditore da Firenze geboren werd. Florence is een van de meest authentieke Italiaanse steden en een lust voor het oog in zowel het echt als in Assassin’s Creed 2.

  Klimmen en klauteren op de kathedraal, op het Palazzo Vecchio of op het Palazzo Medici? Het kan in Assassin’s Creed 2 allemaal. Hoewel Assassin’s Creed 2 het tweede deel was in de serie, was de game grafisch al mooi vormgegeven. Je kunt zelfs je weg vinden in het historisch centrum van het echte Florence, als je een beetje wegwijs bent geworden in de stad dankzij Assassin’s Creed 2.

  Omdat het stadcentrum overeenkomt met de realiteit en Florence een fantastische stad is, komt de locatie op een welverdiende vierde plaats in deze top 10.

  3. Versailles (Assassin's Creed Unity)

  Een van de meest luxueuze en mooie paleizen uit de tijd dat koningen nog veel macht hadden is Versailles. Het paleis werd gebouwd onder Lodewijk de 14e en is een van de grootste toeristenattracties ter wereld. Dat is niet zonder reden, want het paleis is grotesk bij uitstek en oogverblindend mooi. Vooral de spiegelzaal is wereldberoemd.

  In Unity heb je de mogelijkheid het paleis te doorzoeken. Het paleis is levensecht en komt tot in de kleine details overeen met de werkelijkheid, en je waant je letterlijk een echte koning wanneer je door Versailles loopt. Na een bepaald punt in Unity is het paleis leeggeplunderd door de boze menigte uit Parijs en de sporen zijn overal aanwezig van de plundertocht. Ook deze plundering is grandioos weergegeven en vormt een scherp contrast met het eerdere, intacte paleis.

  Zowel in Unity als in het echt is Versailles een paleis wat je door een ringetje kan halen. Versailles is daarom een van de drie mooiste locaties in alle Assassin’s Creed games en wordt het paleis door slechts twee andere locaties overtroffen.

  2. Venetië (Assassin's Creed 2)

  De Italiaanse stad Venetië is de stad van romantiek, kanaalgondels en een gebrek aan auto's. Van oorsprong is de stad een rijke handelsstad die alleen te water bereikbaar was. In Assassin’s Creed 2 kun je de stad verkennen in een periode waarin auto’s, toeristen en dure boetiekjes nog niet bestonden.

  Altijd al de kloktoren of de kathedraal op het San Marco plein willen beklimmen of van dichtbij willen bekijken? In Assassin’s Creed 2 kan het. Venetië is schitterend en geheel verkenbaar via een gondel. Daar waar je tegenwoordig je halve maandsalaris moet dokken om een boottochtje te maken in Venetië, kan Ezio gratis roeien over de grachten.

  Er zijn redenen genoeg om Venetië tot de een na mooiste locatie te benoemen in Assassin’s Creed. Het Venetië van de late middeleeuwen in Assassin’s Creed 2 is een iconische locatie die spelers van de franchise altijd bij zal blijven.

  1. Rome (Assassin's Creed Brotherhood)

  De locatie die zonder enige twijfel de mooiste locatie is in Assassin’s Creed is Rome. De hoofdstad van het voormalige Romeinse Rijk is een van de mooiste steden ter wereld met spectaculaire monumenten als het Colosseum, het Forum Romanum, de Engelenburcht en het Pantheon. Deze locaties in Rome zijn allemaal toegankelijk voor Ezio in Assassin’s Creed Brotherhood.

  Zowel in het echte leven als in Assassin’s Creed Brotherhood is er heel veel te zien en te doen in Rome. Het is er vrijwel altijd zonnig, warm, druk en gezellig. In Brotherhood is geen toerist of straatverkoper met nep Guccitassen te bekennen, maar in het huidige Rome dan weer wel. Mocht je dus een van de mooie monumenten van Rome van dichtbij willen bekijken, moet je vooral Brotherhood nog even in je PlayStation 3 of Xbox 360 stoppen.

  De nieuwe Assassin’s Creed Syndicate is vanaf 23 oktober beschikbaar. Misschien wordt Londen wel dé mooiste locatie ooit, maar tot nu toe staat Rome als een huis op de eerste plaats in de top 10 mooiste locaties in Assassin’s Creed.

  Assassin's Creed III

  Verkijgbaar vanaf 31 october 2012

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.