De top 10 beste Xbox One games

  Jullie hebben kunnen stemmen op de top 10 beste Xbox One games en hier is het resultaat. Er staat een hoop moois in, waaronder twee titels van dezelfde franchise in de top vijf! Snel verder lezen dus en laat in de comments weten welke games jij mist of dat je het gewoon compleet eens bent met dit lijstje.

  10. Killer Instinct

  De fighting-game Killer Instinct is al ruim 10 jaar oud en werd voorheen uitgebracht op consoles van Nintendo. Na twee delen (ontwikkeld door Rare) hield de serie in 1996 echter op, maar daar bracht Microsoft vorig jaar verandering in. Double Helix Games maakte namelijk samen met Rare, Iron Galaxy Studios en Microsoft Studios een nieuwe, free-to-play Killer Instinct, exclusief voor de Xbox One.

  9. Ryse: Son of Rome

  Een third-person actie-adventure van Crytek, die de kracht van de Xbox One meteen benutten met mooie graphics en harde actie. De game werd gemixt ontvangen door de wereldwijde pers; aan de ene kant werd de game geprezen om zijn prachtige uiterlijk, maar hij zou al snel in herhaling vallen. Al met al toch een game die jullie konden waarderen, waardoor Ryse: Son of Rome een mooie negende plaats krijgt.

  8. Titanfall

  Een gedegen concurrent voor de shooters van vandaag de dag. Titanfall mixt de snelle gameplay van games als Call of Duty met gigantische megs (Titans) en bevat freerunning-mogelijkheden zoals in Mirror’s Edge. Titanfall is een multiplayer-only game die wel elementen van singleplayer bevat, zoals NPC’s en verhaalgedreven opdrachten. De game bevat traditionele modi zoals Capture the Flag en deathmatch, maar de toevoeging van de Titans maken het geheel fris en fruitig.

  7. Zoo Tycoon

  Dierentuintje spelen kan gewoon op de Xbox One met de reboot van Zoo Tycoon. Bouw je eigen dierentuin waar je zelf (met je Xbox-avatar dan) doorheen kunt lopen, de dieren kunt voeren en dat soort ongein. De game biedt een vijftien uur durende story mode en een vrije modus waar je oneindig geld hebt om een gigantisch park te bouwen. Deel je parken online zodat je samen met vrienden een dierentuin kunt runnen.

  6. Middle-earth: Shadow of Mordor

  De makers van Condemned komen met een nieuwe Lord of the Rings-games, maar houden het lekker duister. De game speelt zich namelijk af in Mordor (goh) en bevat veel actie, maar ook genoeg RPG om liefhebbers van dat genre tevreden te maken. Het verhaal speelt zich af tussen The Hobbit en The Lord of the Rings en gaat over Talion die Mordor in trekt op zoek naar wraak. In de open wereld volg je hoofd- en zijverhalen en zul je bekende karakters uit het Universum van Tolkien tegenkomen.

  5. Forza Motorsport 5

  De vijfde plaats voor de vijfde game in de Forza Motorsport-serie. Met een paar honderd auto’s, tientallen circuits en commentaar van bekende Top Gear-presentatoren is Forza Motorsport 5 dé game die je als raceliefhebber op de Xbox One moet gaan halen. Het is een realistische racer waarbij elk stuurfoutje fataal kan zijn voor de rest van je run, en voor de liefhebbers pure autoporno zal zijn.

  4. Destiny

  Wat kunnen we nog meer zeggen en schrijven over Destiny, anders dan dat het een gigantisch succes is, de game veel records heeft gebroken en er bijna dagelijks interessante nieuwtjes over verschijnen? De MMO shooter van Bungie krijgt over een paar weken alweer zijn eerste DLC waardoor we nog verder de wondere wereld(en) van Destiny in kunnen duiken. Er wordt zelfs al aan een tweede deel gewerkt, dus deze serie zien we de komende jaren nog wel een paar keer voorbij komen.

  3. Call of Duty: Advanced Warfare

  Volgens Rox de beste shooter van dit jaar: Call of Duty Advanced Warfare valt ook bij jullie goed in de smaak om er een mooie bronzen medaille aan over te houden. Call of Duty blijft al jaren trouw aan zijn snelle gameplay, vele online maps en hoge verslavingsfactor. In dit nieuwe deel krijgt de serie een nieuwe draai door het exoskelet, waarmee je hoger kunt springen, harder kunt beuken en dat soort Halo-achtige dingen. Laten we ook Kevin Spacey niet vergeten; wat een baas!

  2. Sunset Overdrive

  Lekker over de top knallen in een grote wereld, waar je a la Tony Hawk zoveel mogelijk punten moet zien te scoren door creatief om te gaan met het afmaken van je vijanden. De missies in Sunset Overdrive zijn soms ietwat cliché en repetatief, maar de humor en gekkigheid maken een hoop goed. In ieder geval is dit een game die vooral samen met je vrienden erg veel leuke tijden op kan leveren, en dat is een hoop waard.

  1. Forza Horizon 2

  Racegames zijn blijkbaar erg populair op de Xbox One, met maar liefst twee Forza’s in de top vijf. In tegenstelling tot Motorsport is Forza Horizon een stuk toegankelijker voor mensen die niet dagelijks een racegame spelen. De game wisselt de races over het circuit in voor een vrij gebied die je langs allemaal mooie gebieden laat rijden. Horizon is volgens onze Brian ‘de beste Forza ooit’ en volgens jullie de beste Xbox One-game tot nu toe. Dat belooft veel goeds!

  Middle-earth: Shadow of Mordor

  Verkijgbaar vanaf 18 november 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.