De top 10 beste Star Wars helden volgens jullie!

  Ongeacht of je eigenlijk liever een keizer als leider van alle planeten in Star Wars ziet, of juicht als de rebellen de Deathstar opblazen, je moet toegeven dat de goeien wel hard hun best doen. Wij vroegen jullie wie de beste Star Wars helden waren en dit is de uitslag!

  Lucasfilm Ltd

  10. Qui-Gon Jinn

  Een film met Liam Neeson kan maar één ding betekenen: keiharde actie. Hoewel de Phantom Menace niet al te veel positieve feedback kreeg, was de rol van rustige Jedi meester perfect voor de lange Ier. En dat lange haar stond niet eens heel verkeerd!

  Als kalme meester van Obi-Wan Kenobi, moet hij zijn jonge leerling de kneepje van het Jedi zijn meegeven. Die zal Kenobi snel nodig hebben, want hij krijgt al snel een jonge leerling onder zich: Anakin Skywalker. Jammer genoeg voor Qui-Gon is zijn rol van korte duur: de leerling van de machtige Sith Darth Sidious steekt hem neer, voordat hij zelf in tweeën wordt gehakt.

  Lucasfilm Ltd

  9. Padmé Amidala

  De koningin zijn van een republiek is geen makkelijk werk, zeker niet als je die taak als jong meisje op je krijgt. Gelukkig voor Padmé wordt zij in de donkere dagen van de Galactische republiek bijgestaan door een aantal andere mensen uit deze lijst met best Star Wars helden, waaronder de nummer 10.

  Waar Padmé als jong meisje onder de indruk raakt van de jonge Anakin Skywalker, zullen de twee op een later moment dicht naar elkaar groeien. Zo dicht zelfs dat er een tweetal kinderen wordt geboren. Eén van die kids komen we later in deze lijst met de beste Star Wars helden volgens jullie tegen.

  Lucasfilm Ltd

  8. Chewbacca

  Het is te hopen dat Wookies nooit in de rui raken. Want als plots overal bergen met hun lange haar liggen, zal er een verschrikkelijke stank rondhangen op die plekken. Tenminste, als we de verhalen over de behaarde beestjes mogen geloven.

  De bekendste Wookie uit het Star Wars universum is Chewbacca, of Chewie voor vrienden, de grote vriend van Han Solo. De twee zijn onafscheidelijk en het duo heeft al flink wat bizarre avonturen achter hun naam staan. Hoogstwaarschijnlijk allemaal de schuld van Solo, waarna de boomlange beer met zijn Wookie bowcaster zijn maatje weer uit de problemen moet helpen.

  Of je nu kan verstaan wat de brulaap schreeuwt of niet, je moet toegeven dat Chebacca een lieverdje is. Tenzij je een stormtrooper bent en hij je in elkaar mept. Niet gek dan ook dat we Chewie terugvinden op de achtste plaats in de lijst met beste Star Wars helden volgens jullie!

  Lucasfilm Ltd

  7. Rey

  De jonge Rey heeft nog veel te leren, maar heeft toch al een plek veroverd in vele harten van fans. We vinden de Jedi in opleiding terug op de zevende plaats in de lijst met beste Star wars helden volgens jullie.

  Net als Luke Skywalker ooit door de kleine Yoda les kreeg in het gebruik van de Force, moet ook Rey toegeven dat ze een ongeleid projectiel met een lazerzwaardje is. In de aankomende Star Wars The Last Jedi, gaat ze daarom op bijspijkercursus bij een inmiddels oude Luke. Voor hem te hopen dat de titel van de film niet ook zijn einde inluidt…

  Lucasfilm Ltd

  6. Mace Windu

  Met zijn vingers tegen elkaar, kijkt Mace Windu vanuit zijn stoel naar het jonge ventje Anakin. Dit moet de uitverkorene zijn die de balans tussen goed en kwaad gaat herstellen? In de films krijgt Windu niet al te veel aandacht, maar weet Samuel L Jackson toch een geweldige rol neer te zetten. Ondanks de discussie over de kleur van zijn lazerzwaard!

  In het heetst van de strijd laat Mace Windu zijn krachten zien en blijkt dat hij niet voor niets een Jedi meester is. Maar zelfs zijn krachten zijn niet genoeg om zowel de keizer en een verdraaide Anakin tegen te gaan. De man met het paarse lazerzwaard vinden we daarom terug op de zesde plaats in de lijst met beste Star Wars helden volgens jullie.

  Lucasfilm Ltd

  5. Anakin

  Als we het toch hebben over Anakin, dan kunnen we hier met de nummer vijf in de lijst met best Star Helden het meteen hebben over deze knul. Want hoewel hij bovenaan de lijst met Star Wars villains staat, kende hij voor het overlopen ook een periode als held!

  Het jonge broekie werd door het lot op het pad van Obi-Wan Kenobi en Qui-Gon Jinn geplaatst en wist zich op te werken tot Jedi ridder. Dankzij de jonge Anakin kon er een einde gemaakt worden aan de praktijken van de illustere Count Dooku (gespeeld door Christopher Lee), waardoor hij zeker thuishoort in het lijstje met beste Star Wars helden.

  Nadat hij twee kinderen verwekte bij Padmé, sloeg hij jammer genoeg een andere weg in dan die van de Jedi. Dat zorgde er uiteindelijk voor dat hij overliep naar de Sith en de confrontatie met zijn oude meester Obi-Wan aan moest gaan. En we weten allemaal hoe dat afliep. Want als Kenobi de highground heeft…..

  Lucasfilm Ltd

  4. Luke Skywalker

  Het zit de nummer vier in de lijst met beste Star Wars helden volgens jullie niet mee. Zijn leventje in de woestijn van Tatooine wordt abrupt overhoop gegooid als zijn ‘ouders’ worden vermoord en hij met een oude man genaamd Ben moet vluchten. Voor hij het weet, maakt hij deel uit van de opstand tegen het keizerrijk en moet hij van een klein mannetje met puntoren te horen krijgen dat hij hopeloos is.

  Tel daarbij op dat zijn eerst kus met zijn zus blijkt te zijn (het lijkt Game of Thrones wel) en het is moeilijk voor te stellen dat deze man verantwoordelijk is voor de ondergang van de keizer. Laat staan dat hij in staat is om de nieuwe generatie Jedi op te leiden. En toch lukt het hem dit voor elkaar te krijgen.

  De zoon van Anakin en Padmé werkt uiteindelijk samen met zijn vader de keizer uit de troon, waarna het universum een periode van rust tegemoet gaat. Niet te lang natuurlijk, want er staan alweer nieuwe slechteriken te popelen om de plek van Darth Sidious in te nemen!

  Lucasfilm Ltd

  3. Yoda

  ‘Train you must’. Het personage Yoda lijkt nog het meest op een seniele dwerg. Mar wel eentje die ongelofelijk veel kracht bezit om vijanden in mootjes te hakken als dat nodig blijkt te zijn. De gloriedagen van de Jedi council liggen in de eerste films helaas al lang achter hem, waardoor Luke Skywalker zo zijn bedenkingen heeft over zijn nieuwe leermeester.

  Waar je deze nummer drie in de lijst met beste Star Wars helden in latere films in actie kan zien, is zijn aanwezigheid in de eerste films een behoorlijke anticlimax. Je gunt het de oude meester ook niet dat hij op late leeftijd rustig in slaap sukkelt in zijn hutje op de planeet Dagobah, nadat hij zijn ongenoegen uit heeft gesproken over de jonge Luke Skywalker.

  Lucasfilm Ltd

  2. Obi-Wan Kenobi

  De jonge leerling van Qui-Gon Jinn werkt zich van probleemgeval op tot Jedi meester. Voordat hij het zelf weet, krijgt hij al een eigen padawan onder zich, Anakin Skywalker. Dit jonge ventje zal uiteindelijk ervoor zorgen dat Kenobi sterft, maar ook één wordt met de force.

  Maar niet voordat hij Luke Skywalker op het juiste pad heeft gezet en keihard heeft gevochten voor de republiek. Net als zijn eigen leermeester Quin-Gon Jinn, is oud worden ook hem niet gegund. Een verdiende tweede plaats voor Kenobi in de lijst met beste Star wars helden volgens jullie.

  Lucasfilm Ltd

  1. Han Solo

  Schoot Han eerst, of was het toch de Rodian? Ongeacht het antwoord kan je niet anders dan de charismatische Solo een keiharde baas vinden. Zijn vliegkunsten met de Millennium Falcon en samenwerking met Chewbacca, zorgen voor flink wat avonturen.

  Niet gek dan ook dat Disney heeft besloten om van de avonturen van Han Solo een eigen film te maken. Of de rol ook zonder Harrison Ford een succes blijkt, zal moeten blijken. Maar een verdiende eerste plaats voor de man van Leia in de lijst met beste Star Wars helden volgens jullie!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.