De top 10 beste series voor vrouwen om met hem te kijken

Article
dinsdag, 03 maart 2015 om 13:23
xgn google image
De top 10 beste series voor mannen om met haar te kijken hebben we vorige week besproken. Maar hoe zit het dan met de dames? Er zijn namelijk genoeg ‘vrouwenseries’ die ook bij de mannen in de smaak vallen. Daarom brengt XGN je vandaag de top 10 beste series voor vrouwen om met hem te kijken!

10. Once Upon A Time

Once Upon A Time volgt Emma Swan, een 28-jarige vrouw die wordt herenigd met haar zoon Henry, nadat ze hem 10 jaar geleden opgaf voor adoptie. Henry heeft haar hulp nodig nadat hij in een sprookjesboek heeft gelezen dat Emma de dochter van Snow White en Prince Charming is.
Emma zou volgens het boek door haar ouders uit het Betoverde Bos gestuurd zijn, om haar zo te beschermen voor een vloek die de Evil Queen over haar heeft uitgesproken. Emma gelooft hier eerst natuurlijk helemaal niks van, maar komt er snel achter dat Henry’s woonplaats Storybrooke meer is dan het lijkt.
Oké, sprookjes dus, dat klinkt aardig vrouwelijk, of? Niet helemaal waar: ook voor mannen is deze serie goed te doen. Bij sprookjes heb je al gauw een beeld van perfectie, op het gebied van mannen is dat dus Prince Charming. Dit is juist in Once Upon A Time helemaal niet zo afgezaagd als vaak het geval is: hij is helemaal niet zo perfect, en de serie legt dan ook niet de nadruk op de 'held', maar juist op de realistische mannen.
Verder speelt de cast een grote rol in het succes van de serie, en voor de mannen zijn de vele vrouwelijke actrices natuurlijk leuk om naar te kijken.

9. Revenge

Wanneer de zomer begint in de Hamptons, zet nieuweling Emily Thorne de boel op z'n kop door bekendheid te verwerven in de sociale kring van Conrad Grayson, de CEO van Grayson Global. Al snel wordt duidelijk dat Emily een duister verleden heeft.
Emily was eerst bekend als Amanda Clarke, wiens leven op negenjarige leeftijd in duigen viel toen haar vader, de hedge fund manager van Grayson Global, vals beschuldigd werd van het doorsluizen van geld aan een terroristische organisatie. Nu leeft Emily onder een valse identiteit, en is ze vastbesloten om wraak te nemen op de mensen die haar vaders leven hebben geruïneerd.
Er zijn drie redenen waarom je als man deze serie moet gaan kijken: Emily VanCamp, Ashley Madekwe en Christa Allen. Deze drie dames zijn stuk voor stuk knap. Verder houdt Revenge je op het puntje van je stoel: er zit veel spanning en mysterie in de serie, en je kan alleen maar proberen te raden waar de plot twists nu weer heen gaan, en wat voor schokkende onthullingen er nu aan het licht zullen komen. Verder komt er genoeg actie in Revenge voor om een man 45 minuten op de bank te houden.

8. The Vampire Diaries

The Vampire Diaries gaat over de jonge Elena Gilbert, die een normaal leven probeert te leiden in het kleine dorpje Mystic Falls nadat haar ouders om het leven zijn gekomen bij een auto-ongeluk. Haar 'normale' leven is in één klap over wanneer de gebroeders Salvatore naar het dorpje komen, en ze vele soorten bovennatuurlijke wezens met zich meebrengen.
De twee mannelijke hoofdrolspelers Stefan en Damon zijn interessant voor het mannelijke kijkpubliek. De gebroeders Salvatore liggen vaak overhoop met elkaar en vechten altijd voor de aandacht van Elena – maar hoe slecht het ook gaat, in wat voor vreselijke situaties ze terecht komen, de broers staan toch altijd weer voor elkaar klaar.
Mannen kunnen zich vinden in de broederlijke liefde waar de serie vol mee zit, een zelfde soort als te zien is in Supernatural. Ook bevat de serie genoeg duistere, bovennatuurlijke elementen. En hebben we het al gehad over de actie? Regelmatig worden er hoofden van rompen gescheurd, botten gebroken, of harten uit borstkassen gerukt.
Verder zijn de vele dames in de serie natuurlijk fijn voor het oog: bijna iedereen in de serie, zowel mannelijk als vrouwelijk, is jong en knap. Er komen ook genoeg romantische scènes in The Vampire Diaries voor, leuk voor zowel de vrouwelijke als de mannelijke kijker.

7. Buffy The Vampire Slayer

Buffy is een Slayer, wat inhoudt dat ze bovennatuurlijke krachten heeft, met als doel het kwaad in de wereld tegen te gaan. Sinds jonge leeftijd weet Buffy al van haar lot af, maar ze wil hier in eerste instantie niet veel mee te maken hebben. Toch blijkt ze haar lot niet te kunnen ontsnappen: wanneer een Slayer sterft, wordt automatisch een nieuwe Slayer opgeroepen, en Buffy is de volgende Slayer die wordt opgroepen. Haar lot is om wezens zoals vampiers te doden.
Dit is al een wat oudere serie op de lijst, maar dat mag de pret niet drukken. Buffy is voor mannen interessant vanwege de vele actie in de serie, en de vele mooie dames, die ook nog eens aardig badass zijn.

6. Friends

Iedereen kent Friends wel, tenzij je de laatste 20 jaar onder een wel heel enorme steen hebt geleefd: een komedieserie over de levens van 6 jonge vrienden in Manhattan, die allemaal proberen om succes, geluk en liefde in hun leven te vinden.
Wie houdt er nu niet van een beetje komedie? Friends is simpelweg heel grappig en herkenbaar voor zowel het mannelijke als het vrouwelijke publiek. Ook zijn de afleveringen niet zo lang als de andere series in deze lijst, maar zijn ze slechts 20 minuten. Heb je dus gewoon zin om een wat minder serieuze serie op te zetten, even lekker op de bank te hangen en lekker te lachen, kies dan voor Friends.

5. Orange Is The New Black

Orange is the new Black vertelt het verhaal van Piper Chapman, een vrouw in de dertig. Ze heeft een prima leventje, tot haar wilde twintiger jaren opeens terugkeren in de vorm van een 15 maanden durende gevangenisstraf, omdat ze een keer geld voor haar drugsdealende ex-vriendin heeft getransporteerd. In de gevangenis vindt Chapman een wereld die ver verwijderd van haar normale leventje is, en ze moet hier leren omgaan met haar nieuwe leven.
Waarom is deze serie interessant voor mannen? Orange is The New Black geeft je inzicht in een stukje wereld wat minder goed bekend, maar wel spraakmakend is. Een mannengevangenis hebben we nu wel gezien, denk aan Prison Break of Oz, maar een gevangenis voor vrouwen? Dat is een stuk minder vaak gedaan.
Verder komen er een aardig aantal vrouwelijke liefdesscènes in de serie voor, waarbij de vrouwen uit de kleren gaan, wat het ook vaak goed doet bij het mannelijke kijkpubliek.

4. Orphan Black

Orphan Black gaat over Sarah Manning, die op een nacht een meisje, dat precies op haar lijkt, zelfmoord ziet plegen. Sarah neemt haar identiteit over nadat ze er achter komt dat het overleden meisje veel geld heeft, met als doel om dit geld te stelen. Maar er zijn meer dames die er precies hetzelfde uitzien als Sarah, en ze raakt zo in steeds grotere problemen verwikkeld.
Voor de mannen zit er genoeg sci-fi verwerkt in de serie. Ben je een beetje gek op het genre mystery of thriller, dan is deze serie zeker een aanrader. En een leuke extra: als man kan je deze serie ook gebruiken als test voor jouw persoonlijke smaak op het gebied van vrouwen, omdat hoofdactrice Tatiana Maslany zoveel verschillende vrouwen in de serie speelt. Ga je voor het Allison type, of heb je toch liever Cosima?

3. New Girl

Nadat Jess haar vriend met een andere vrouw betrapt, heeft ze een nieuwe plek nodig om te wonen. Ze komt terecht in een appartement met drie alleenstaande jongens die ze nog nooit eerder heeft ontmoet: Nick, Schmidt en Winston.
Nick heeft zijn rechtenstudie nooit afgemaakt, en wil meestal met rust gelaten worden. Schmidt is een zakenman die gelooft dat hij een geschenk is aan vrouwen. Winston is een ex-atleet die alles wil winnen.
Als man moet je New Girl vooral voor de humor kijken: New Girl bevat heel veel droge mannenhumor. De naam van de serie kan wat verwarrend zijn, en lijken te duiden op een vrouwenserie, maar de 'New Girl' slaat meer op de positie van Jess. De serie laat zowel de goede als de slechte kanten van de beide geslachten zien, en is dus niet overdreven vrouwelijk, romantisch of onrealistisch.
Er komen veel mannen in de cast voor, en deze zijn voor de mannen herkenbaar in hun doen en laten: bijvoorbeeld blunders die de mannen maken bij de vrouwen, of andere herkenbare situaties. Verder komen er veel mooie dames in New Girl langs.

2. American Horror Story

American Horror Story vertelt verschillende verhalen over fictionele bezeten locaties. Elk seizoen heeft een ander verhaal en andere personages. Het eerste seizoen gaat over een familie van drie die een nieuw huis in LA gekocht heeft. Spoedig komen ze achter de duistere geheimen die in dit huis schuilgaan, en de gewelddadige geesten die zich in de muren van hun nieuwe stulpje bevinden.
Asylum, het tweede seizoen, speelt zich af in 1964 in een psychiatrisch ziekenhuis genaamd Briarcliff Manor, en richt zich op de verhalen van de werknemers en de gedetineerden.
Deze serie is een mix van humor, seks, en lugubere scènes. Mannen, opgelet: verwacht minstens vier à vijf intense seksscènes per seizoen. American Horror Story durft het onderwerp 'seks' goed aan te pakken: trio’s, seks in een verlaten psychiatrische instelling, mysterieuze S&M, noem maar op. Verder is de serie lekker creepy, raakt het niet afgezaagd en verzandt het ook niet in de talloze horror-clichés.

1. True Blood

In True Blood zijn vampiers algemeen bekend, nadat ze op de nationale televisie 'uit de doodskist' zijn gekomen. De serie vertelt het verhaal van serveerster Sookie Stackhouse, uit het dorpje Bon Temps in Louisiana. Sookie is haar hele leven al anders dan anderen geweest: ze kan gedachten lezen. Haar leven staat op z’n kop vanaf het moment waarop de mysterieuze vampier Bill opeens de bar binnenkomt.
True Blood is echt een topper om samen te kijken. Hoewel het dan misschien vrouwelijk klinkt (vampiers, liefde, drama), is dit totaal niet zo; denk je dat vampierseries girly zijn? True Blood doet je hier anders over denken. De serie beperkt zich ook niet alleen tot vampiers: het stipt ook onderwerpen aan die je niet zo snel in series langs ziet komen: zoals voodoo, heidendom, hekserij en weerwolven.
De mannen zullen veel plezier beleven aan de vele seksscènes in de serie, het brute geweld, de bloederige actie en de mooie dames. Ja mannen, er komen veel dames in de serie voor, en ja, veel van deze dames gaan meerdere keren uit de kleren. Verwacht per aflevering wel een opwindende scène. Wat willen jullie nog meer?