De top 10 beste Limited Edition PlayStation 4 consoles

  De PlayStation 4 is inmiddels al bijna vijf jaar uit. Sinds de release in november 2013 zijn er drie versies van de console verschenen op de markt. Ditzelfde kan niet gezegd worden voor het aantal limited editions en daarom zetten wij de tien beste limited edition PlayStation 4 consoles voor je op een rijtje.

  In ons koude kikkerlandje zijn we niet bekend met alle Limited Edition PlayStation 4 consoles. Er zijn er namelijk een aantal die exclusief in Japan zijn uitgebracht. Deze tellen natuurlijk wel gewoon mee, want de PlayStation 4 console kun je gewoon importeren. De console is namelijk niet regio gebonden.

  10. Valentino Rossi Limited Edition (PlayStation 4)

  We gaan van start met misschien wel de meest bizarre limited edition PlayStation 4. In een onverwachte wending is het Valentino Rossi die met Sony samenwerkt aan een PlayStation 4 console om Valentino Rossi The Game te promoten. De console is exclusief verkrijgbaar in Italië en is in 2016 uitgebracht en het gaat hierbij om een 1 Terabyte (TB) standaard uitvoering van de PlayStation 4.

  Wat de limited edition zo speciaal maakt, is dat het niet vaak voorkomt dat een beroemde sporter (motorsport is ook een sport) gepromoot wordt door middel van een console. Daarnaast zorgt de gele kleur die op de HDD cover zit ervoor dat de console langzaam op een bij lijkt. Op één of andere bizarre manier werkt dit in combinatie met Valentino’s bekende nummer 46.

  9. Star Wars Battlefront II Limited Edition (PlayStation 4 Pro)

  Waar de eerste limited edition Star Wars console een vrij lelijke Darth Vader print had, maakt Star Wars Battlefront II dit helemaal goed. Ditmaal heeft de PlayStation 4 Pro een limited edition uitvoering gekregen. Niet alleen de console, maar ook de controller is onder handen genomen. Ook krijg je Star Wars Battlefront 2 gratis bij de console.

  De console zelf heeft nu de bekende logo’s van Star Wars diagonaal verdeeld over de console. Linksboven zie je het logo van de Empire, terwijl rechtsonder het logo van de Rebellion straalt. In het midden zien we het logo van de Inferno Squad van hoofdpersoon Iden Versio. Op de controller vind je de logo’s van de Empire en Rebellion ook terug.

  8. Destiny: The Taken King Limited Edition (PlayStation 4)

  Net als bij de Star Wars Battlefront II console, krijg je bij deze Destiny: The Taken King limited edition PlayStation 4 ook het spel gratis. In alle andere opzichten is dit een volledig andere console. We hebben hier namelijk niet te maken met een PlayStation 4 Pro.

  Wat zo mooi is aan deze limited edition is dat de console wit is en de graveringen daar goed bij passen. Het Union of Light embleem straalt in het midden van console met haar gouden kleuren. Daarbij brengt de achtergrond toepasselijke kaart in beeld die helemaal in stijl is van de in-game Destiny map.

  7. Monster Hunter World Limited Edition (PlayStation 4 Pro)

  Deze limited edition PlayStation 4 Pro laat goed zien dat een subtiele toevoeging meer dan genoeg is. De gravering schreeuwt minder dan de meeste andere limited editions en dat komt mede doordat de console zelf Jet Black is. Het enige wat duidelijk te zien is, zijn de rode vlakken.

  Er is natuurlijk wel meer te zien op de console dan alleen het rode, want wie beter kijkt ziet een lichtere tint zwart. Deze tint illustreert een draak uit de game en past daardoor goed. Ook heeft de controller een makeover gekregen, want deze is nu helemaal rood en heeft een paar illustraties. Zo zijn er bijvoorbeeld zwarte en gouden tekens te zien.

  6. Yakuza Zero Limited Edition (PlayStation 4)

  Met de Yakuza Zero limited edition PlayStation 4 cheaten we een klein beetje. De console heeft namelijk niet één maar twee edities. Er is namelijk een Kazuma Kiryu editie en een Goro Majima editie. De edities hebben meerdere verschillen, waaronder het design.

  De Kazuma Kiryu editie heeft namelijk de bekende tattoo van de protagonist. Het moet dan ook niet als een schok komen dat de Goro Mijima editie de tattoo die op zijn rug staat heeft. Beide edities zijn exclusief in Japan verkrijgbaar in een zwarte en witte oplage.

  5. Metal Gear Solid V: The Phantom Pain Limited Edition (PlayStation 4)

  Iedere gamer heeft dankzij de kwaliteit van de game en het drama achter de schermen wel herinneringen aan de Metal Gear Solid V. Misschien wel één van de beste herinneringen is de console die je elke dag aan kunt zetten als je deze limited edition bezit. Het enige nadeel is dat dat betekent dat je een standaard PlayStation 4 bezit.

  Deze bordeaux rode PlayStation 4 is misschien heeft misschien wel de meest sexy kleuren. Dankzij het eerder genoemde bordeaux rood en twee gouden accenten, weet deze limited edition hoog te scoren. Het goud laat zich zien door middel van een simpele streep en het PlayStation logo dat van goud is. Verder is er nog een klein logo van de Diamond Dogs te zien op de console, de speciale controller die meegeleverd wordt en natuurlijk krijg je ook het spel er gratis bij.

  4. Batman Arkham Knight Limited Edition (PlayStation 4)

  Er zijn op het moment nog geen betere superhelden games dan de Batman Arkham games. De lancering van het laatste deel, Batman Arkham Knight werd dan ook gevierd met een limited edition PlayStation 4. Dit levert dan ook direct de beste (en enige) superhelden limited edition op.

  De Batman Arkham Knight limited edition is zilverkleurig met grijs zwarte accenten. Deze zijn zichtbaar in de vorm van een Batman-silhouet die op het bovengedeelte van de console te zien is. Deze strekt zich dankzij de cape helemaal uit over het bovendeel wat voor een subtiel, maar mooie limited edition zorgt.

  3. God of War Special Edition (PlayStation 4 Pro)

  De meest recente limited edition is ook direct één van de mooiste die je kunt kopen. We hebben het natuurlijk over de God of War special edition PlayStation 4 Pro. De zilveren en gouden kleuren blijken een goede combinatie die alleen maar versterkt worden door een paar tinten zwart.

  Hoewel de console een wat minder subtiele print heeft dan de meeste, moet de creativiteit beloond worden. De Leviathan Axe die is afgebeeld ziet er goed uit en wordt gecomplementeerd door de Noorse tekens. Die tekens zorgen er ook voor dat de voorkant van de console niet zo kaal is als de normale edities. Om het af te maken, heeft de controller ook een leuke toevoeging door middel van de titel in de touchbar.

  2. Uncharted 4 Limited Edition (PlayStation 4)

  Er lijkt een trend te zitten in de limited edition consoles van first-party Sony games. De Uncharted 4 limited edition PlayStation 4 is dan al wel een paar jaar oud, maar het blijft een prachtplaatje. Dit komt door de combinatie van kleur en het mantra ‘minder is meer’.

  Voor het design is een vaalblauwe kleur aangehouden met wat kleine zwarte en gele tinten. De zwarte tinten illustreren de held van Uncharted, Nathan Drake in de coverfoto van Uncharted 4: A Thief’s End. Het geel komt alleen naar voren in het logo van Uncharted dat rechtsonderin is afgebeeld.

  1. 20th Anniversary Limited Edition (PlayStation 4)

  Het is alweer een paar jaar geleden sinds het 20-jarige jubileum van de PlayStation. In 2014 was het toch echt reden voor een feestje bij Sony en om dat te vieren is deze prachtige 20th Anniversary limited edition PlayStation 4 uitgebracht. Niet alleen kwam deze limited edition in een speciale doos, maar ook werd er een PlayStation Camera en controller in gelijke stijl meegeleverd.

  Alles in de doos heeft om het 20-jarige jublieum te vieren de kleuren van de originele PlayStation. De klassieke grijze kleur is overal te vinden, behalve in het logo. Deze is namelijk volledig in de groen, geel, blauw en rode kleuren afgebeeld. Ook staat er rechtsonder een logo van dat zegt 20th Anniversary.

  Dit zijn de beste Limited edition PlayStation 4 consoles

  Er zijn natuurlijk nog veel meer limited edition PlayStation 4 consoles. Laat ons in de reacties weten welke jij de mooiste console vindt. De console staat natuurlijk ergens bij je televisie, maar dat betekent niet dat die er niet mooi uit mag zien.

  Mocht je nou willen lezen over wat je nou daadwerkelijk kunt gaan spelen op de PlayStation 4, check dan vooral onze Top 10 PlayStation 4 games die je waarschijnlijk niet kent. Daarnaast komt Detroit Become Human binnenkort uit. Als je naar die game uitkijkt kun je ook onze Detroit Become Human preview of onze Detroit Become Human pre-analyse lezen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.