De superheldenfilm releases van 2017 - Een jaar vol helden

Article
zaterdag, 07 januari 2017 om 14:00
xgn google image
In 2016 kwamen er heel wat superheldenfilms uit. Ook dit jaar zal deze trend worden doorgetrokken en komen er veel superheldenfilms uit. Wij hebben ze allemaal voor je op een rijtje gezet in de lijst met de superheldenfilm releases van 2017.
In 2017 komen er heel wat superheldenfilms uit. Wanneer we titels als Power Rangers en Bloodshot niet meerekenen, kom je uit op 8 superheldenfilms. Het gaat voornamelijk over de Marvel Cinematic Universe en de DC Extended Universe films. We hebben al deze films voor je op een rijtje gezet in het lijstje met de superheldenfilm releases van 2017.
Laten we beginnen met met de eerste film, The LEGO Batman Movie.

The LEGO Batman Movie

Na het succes van LEGO The Movie heeft Warner Bros besloten om de LEGO versie van Batman zijn eigen film te geven. Deze versie staat los van de andere LEGO Batman en LEGO Justice League films die eerder zijn uitgebracht. The LEGO Batman Movie zal plaatsvinden in hetzelfde universum als LEGO The Movie.
In de film zullen we Batman volgen in zijn strijd om Gotham te beschermen. Als dat niet genoeg is, moet Batman ook nog eens zorgen voor een jongen die hij heeft geadopteerd. Dit alles zal gebeuren in een wereld gemaakt van LEGO.
The LEGO Batman Movie is vanaf 8 februari 2017 te bewonderen in de bioscopen
103638

Logan

De titel kan heel verwarrend zijn, maar het gaat hier echt om de derde Wolverine film. De film is gebaseerd op de stripboekreeks Old Man Logan, die werd geschreven door Mark Millar. Omdat Deadpool enorm populair werd en omdat dit de laatste Wolverine film gaat zijn, heeft Hugh Jackman 20th Century Fox overgehaald om de film een 16+ film te maken.
Dit zal ervoor zorgen dat Wolverine zich eindelijk kan houden aan het originele materiaal. In de verschillende trailers krijgen we al een klein voorproefje van de actie die Logan beleeft met zijn ‘dochter’ Laura. Net als de andere X-men films zal Logan een spektakel worden, waar iedereen van kan genieten.
Logan draait vanaf 2 maart 2017 in de bioscoop
103640

Guardians of the Galaxy Volume 2

Marvel neemt het introduceren van nieuwe figuren heel erg serieus. Guardians of the Galaxy is hier een goed voorbeeld van. De Guardians waren zelfs voor de meeste stripboekfans onbekend, of maar een beetje bekend.
Dankzij de Marvel film weet nu iedereen wie de Guardians zijn en kan niemand meer zonder ze. Dankzij de goede verwelkoming van de Guardians heeft Marvel besloten om een deel 2 te maken. Alle geliefde acteurs zullen terugkomen en zelfs de regisseur zal weer op dezelfde stoel zitten.
Vanaf 27 april 2017 kun jij in de bioscoop gaan zitten voor Guardians of the Galaxy: Volume 2.
103641

Wonder Woman

Het opzetten van de DC Cinematic Universe loopt niet helemaal soepel. Met Wonder Woman probeert Warner Bros het publiek meer uitleg te geven over de roots van Wonder Woman (gespeeld door Gal Gadot). In de Wonder Woman film zullen we hier meer informatie over krijgen.
In Batman v Superman kregen we ook al de eerste beelden van Wonder Woman in de tweede wereldoorlog. In de Wonder Woman zullen we gaan zien wat er destijds is gebeurd. De film zal een andere toon hebben dan de eerdere DC films, Warner kiest er namelijk voor om het verhaal wat luchtiger te maken.
Wonder Woman draait vanaf 1 juni 2017 in de bioscopen.
103642

Spider-Man Homecoming

Toen het bericht naar buiten kwam Sony en Disney gingen samenwerken om Spider-Man naar de Marvel Cinematic Universe te brengen, schreeuwden veel Marvel fans het uit van blijdschap. In Captain America Cival War maakten we voor het eerst kennis met de nieuwe Spider-Man (gespeeld door Tom Holland), met daarbij de melding dat hij zeker nog zijn eigen film zou krijgen. Veel liefhebbers waren bang dat het de derde keer zou zijn dat we het begin van Spider-Man zouden zien, maar zij zaten er toch naast.
In Spider-Man Homecoming zullen we zien hoe Spider-Man wordt geholpen door Iron Man himself, Tony Stark. Peter Parker is namelijk al enkele tijd Spider-Man, maar heeft eigenlijk nog nooit te maken gehad met grote schurken. The Vulture, gespeeld door Michael Keaton, zal de eerste grote vijand zijn waaraan Spidey zijn handen vol zal hebben.
Spider-Man Homecoming is vanaf 6 juli 2017 te zien zijn in de bioscoop.
103643

Inhumans

Hoewel Inhumans eigenlijk geen films meer is, maar veranderd in een serie, worden de eerste twee afleveringen wereldwijd voor het eerst getoond in bioscopen. Dit komt erop neer dat je eigenlijk gewoon kijkt naar een film van ongeveer 90 minuten. En dus haalt het ons lijstje van superheldenfilms van 2017.
In Inhumans zullen we de hoofdpersoon Black Bolt (echte naam Blackagar Boltagon) gaan volgens in de wereld vol superhelden. Omdat Inhumans een Marvel tv serie is zou het kunnen zijn dat we castleden van Agents of SHIELD of van de Netflix series zullen zien in deze nieuwe show. Echter heeft Marvel vooralsnog alle ideeën van een cross-over afgewezen.
De eerste twee afleveringen van Inhumans zijn vanaf september 2017 te zien in IMAX bioscopen.
103644

Thor Ragnarok

Hoewel de Thor films door velen als de mindere Marvel films worden gezien, zijn de meeste fans erg positief over Thor Ragnarok. De film zal namelijk veel inspiratie halen uit de Planet Hulk stripboeken. Daarnaast zullen we zien hoe Asgard zal worden aangevallen en het misschien het einde gaat zijn voor het land van de goden.
Dit betekent dat we heel veel actie kunnen verwachten. Voeg daar een lading geweldige acteurs aan toe en dat belooft veel goeds. Nu ook bekend is dat Doctor Strange (Benedict Cumberbatch) een rol gaat spelen in de film, kan het eigenlijk niet meer misgaan.
Vanaf 2 november 2017 zal Thor Ragnarok te bewonderen zijn in de bioscoop.
103645

Justice League

Waar Marvel vaak kiest om haar nieuwe personages eerst een eigen film te geven, doet DC het net even andersom. In Justice League zullen we namelijk kennis maken met drie nieuwe personages: Aquaman, Cyborg en The Flash. Hoewel al deze personages al eerder in de DC films zijn voorgekomen, zal dit de eerste keer zijn dat we deze karakters in volle glorie kunnen bewonderen.
Naast deze personages zullen we ook voor het eerst kennis maken met de nieuwe Batman schurk, Slade Wilson (gespeeld door Joe Manganiello). Ook Green Lantern zou een rol hebben in de Justice League film. De film zit dus echt bomvol met nieuwe personages, die stripboekfans zeker zullen waarderen.
Justice League is vanaf 18 november 2017 te zien in de bioscopen.