Deze mythische wezens willen jullie in het echt zien!

Article
donderdag, 05 april 2018 om 12:42
deze mythische wezens willen jullie in het echt zien 129295
Als je jouw fantasie de vrije loop laat dan zul je merken dat het brein tot veel absurde dingen in staat is. Zo deden wij dat vorige week, toen we aan jullie vroegen welk van al die mythische wezens je wel eens in het echt zou willen zien. De stemmen zijn geteld en dit is jullie antwoord!

5. Weerwolven

De klok tikt rond 11 uur in de avond en achter de grote doorzichtige wolk verschijnt de felle volle maan. Als mens ben je kansloos en verander je van een liefdevol persoon in een bloeddorstig monster dat de controle over zichzelf verliest. Weerwolven zijn misschien wel de bekendste mythische wezens die er zijn.
Als je het over weerwolven hebt dan zul je ook al gauw merken dat de wezens een prima middeltje zijn voor een goed horrorverhaal. Gelukkig worden weerwolven, hoe gek het ook klinkt, steeds toegankelijker voor kinderen. Dit komt vooral door Paul van Loon, die met zijn boeken Dolfje Weerwolfje een heel ander beeld schetste.
129296

4. (Zee)meerminnen

In de wateren op aarde zijn heel wat verschillende ontdekkingen gedaan. Zo wist men over de wildste zeeën te varen en de meest riskante onderwater avonturen aan te gaan met gevaar voor eigen leven. Een aantal mensen dat direct betrokken is bij deze avonturen beweert hierbij zeemeerminnen gezien te hebben.
Een zeemeermin: de bovenste helft vrouw en de onderste helft vis. Wij kennen de zeemeerminnen vooral als prachtige wezens die aan één blik in de ogen genoeg hebben om je verliefd te laten worden. Wij snappen wel dat jullie zo'n zeemeermin in het echt willen zien.
129305

3. Aliens

Aliens, deze wezens komen in verschillende soorten en maten en zijn ook een breed begrip in Hollywood. Zo heb je bijvoorbeeld Ridley Scotts kijk op het buitenaardse leven: allesverscheurende monsters. Maar je kunt ook kijken naar Paul, een film over het gelijknamige wezen dat niets anders dan vrienden wil maken en de meest grappige avonturen beleeft.
Al is het natuurlijk nog niet uitgesloten dat we ooit Aliens in het echt zullen zien. Er is meer dan alleen de aarde en wie weet wat er in het heelal allemaal ronddwarrelt. Mochten we er eentje tegenkomen, laten we dan hopen dat het er niet eentje is zoals Scott het voor ogen heeft!
129306

2. Draken

Als je gaat kijken naar alle mythische wezens in dit artikel dan kom je erachter dat al deze wezens iets gemeen hebben. In de wereld van geschreven en digitale entertainment komen draken namelijk ook in verschillende vormen voor: levensgevaarlijk, maar ook lief.
Denk maar aan Yoshi, dit kleine groene draakje ziet er schattig uit en straalt alleen maar liefde uit naar zijn naasten. Maar als je kijkt naar de draken in Game of Thrones, dan zie je niets anders dan dood en verwoesting. Gelukkig kun je draken vaak temmen en ervoor zorgen dat ze naar je luisteren. Het zou toch wat zijn als we de beschikking zouden hebben tot zo'n vuurspuwende creatie.
129307

1. Pokémon

Toen wij deze fantasie beestjes opnamen in het lijstje van mythische wezens waren wij er eigenlijk al zeker van dat Pokémon een plek in de top 5 zou bemachtigen. Nu is dit dus ruimschoots gelukt, want Pokémon wist de eerste plek te bemachtigen door jullie.
Eerlijk is eerlijk, Pokémon zijn geen mythische wezens. Maar wie wil er nou niet zo'n beestje? Voor veel kinderen en ook volwassenen zou het een droom zijn die uitkomt. Samen met je Pikachu, Charmander of wie dan ook de meest gekke avonturen beleven.

Mythische wezens in het echt

Dit zijn de mythische wezens die jullie allemaal in het echt willen zien. Een aantal heeft het dus niet gered, denk daarbij aan zombies en vampieren. Waarom snappen we wel, want deze twee wezens zijn om nachtmerries van te krijgen!

Populair Nieuws