De meest irritante vijanden in Mario games

Article
dinsdag, 26 november 2013 om 17:00
xgn google image
Super Mario gaat al langer mee, maar de games gaan natuurlijk om veel meer dan Mario en Luigi zelf. De vijanden in de games spelen ook een belangrijke rol, want die tref je constant aan. De een nog irritanter dan de ander. In deze special noemen we er een paar voor je op.
De gebroeders Mario en Luigi gaan al even mee en telkens beleven ze de meest dwaze avonturen. Meestal heeft de koning van de Koopa's, Bowser er wel iets mee te maken. Hij zit namelijk constant achter Princess Peach aan en de twee broers moeten haar dan weer redden. Daarvoor moeten ze wel eerst een heel pad afleggen met daarop de nodige vijanden. En deze kunnen vreselijk irritant zijn. Maar wat zijn nou de irritantste vijanden uit hun wereldje? Hieronder zetten we er een aantal op een rijtje. Ze staan niet op volgorde, maar zijn allemaal op hun eigen manier verschrikkelijk vervelend.

De Hammer Bros.

Als je de vroegere Mario games hebt gespeeld, dan weet je precies waarom deze jongens zo irritant zijn. Het zijn grote Koopa's die een helmpje op hebben en met hamers gooien. In sommige Mario games kom je ze ook tegen in andere outfits en dan gooien ze bijvoorbeeld met boemerangs of laten ze je touwtje springen voordat je verder mag. Je komt ze in ieder geval bijna altijd op plekken tegen waar je er absoluut niet omheen kunt, waardoor je ze wel moet verslaan.
Hammer Bros.

Lakitu

In de meest Mario games is hij niet echt een vijand te noemen, maar gooit hij vijanden vanuit een wolkje het level in. Als je Lakitu verslaat, kun je zijn wolk tijdelijk besturen, maar uiteindelijk verdwijnt deze en komt er een nieuw Lakitu het level in om je wederom te voorzien van vijanden. Hoewel Lakitu je dus niet fysiek aanvalt, maakt hij het je wel erg moeilijk op je pad naar de prinses.
Lakitu

Fuzzies

Wie deze rotkrengen niet kent, is geen echte Mario fan. Ze komen voor in onder andere Yoshi's Island en de Paper Mario games en maken je altijd het leven zuur. Je treft ze vooral in de levels waar je van platform naar platform moet springen, waar ze dan op een dun lijntje of touwtjes voorbij komen. Als je ze aanraakt, ben je vrijwel zeker dat je in een diep gat valt en weer een leven lichter bent.
De Fuzzies

Mini Goombas

Goomba is wellicht wel een van de bekendste vijanden uit de Mario games. In Super Mario Bros. 3 kwam er echter een nieuwe variant bij, de Mini Goomba. Deze kleine variant van Goomba blijft aan je plakken en zorgt ervoor dat je steeds stroever beweegt. Je rent minder hard en springt steeds lager, naarmate er meer van die kleine rakkers aan je vastgeplakt zitten. Het gevolg is natuurlijk dat je meer dan eens dood gaat.
Mini Goombas

Magikoopa

Deze magische jongens zijn verschrikkelijk om tegen te komen. De ene keer komen ze voorbij op een bezempje en de andere keer verschijnen ze zomaar ergens in een level. Als ze er dan zijn, veranderen ze het level zodat alles moeilijker wordt, toveren ze vijanden tevoorschijn of beschieten ze je gewoon. Het meest vervelende aan deze gasten is dat ze steeds verdwijnen en dat je niet weet waar ze terugkomen. Bloedirritant.
Magikoopa

Chomps

De Chomps zijn misschien op afstand niet heel vervelend, maar toch zeker wel wat betreft timing. Ze zitten aan een ketting of aan een rijtje vuurballen vast en komen op je af zodra je in de buurt bent. Meestal kunnen ze je niet achterna komen, maar soms is er eentje los die dan dus wel achter je aan stuitert. Omdat je denkt dat deze vijanden je toch niet kunnen bereiken, ga je juist vaak de fout in en wordt je gegrepen door deze hondsdolle kanonskogels. En wat denk je van de gigantische Chomp in Super Mario Galaxy?
Chomps

Porcupuffer

Ook vissen kunnen in de Mario games wel irritant zijn. Een frustrerende vijand is de grote vis die je op zeer regelmatige basis in Mario games tegenkomt. De ene keer moet je over het water navigeren terwijl hij steeds uit het water springt om jou te verorberen, en de andere keer zit je zelf in het water en komt deze stekelige vriend je achterna.
Porcupuffer
De Mario games hebben natuurlijk nog veel andere irritante vijanden die niet in deze lijst voor komen, maar de bovenstaande staan al garant voor het verliezen van flink wat levens. Binnenkort komt er een nieuw avontuur van de loodgieters in de schappen terecht en daarin zul je ook weer veel van deze vijanden tegen het lijf lopen.