De gevolgen van de DDoS-aanval voor XGN'ers

  Wie heeft het nieuws rondom de DDoS-aanval niet gevolgd?! Een groepje hackers, genaamd LizardSquad, vond het nodig om Sony en Battlenet te trakteren op een DDoS-aanval. Hierbij wordt er kunstmatig veel verkeer naar de servers gestuurd waardoor deze overbelast raken en offline gaan. Welke problemen ondervond de XGN redactie door deze aanval?

  Rox

  Ik ondervond zondagavond problemen. Kom je thuis, denk je: he he, nog even een uurtje gamen voor het slapen gaan.. wil dat niet. Ik ben sinds kort verknocht aan Diablo III: Reaper of Souls en baal dan ook dat het online gedeelte niet werkte. De fuckers!

  Voor de rest was het met werk (XGN) ook een probleem. Want wegens het onderhoud vandaag, moest de code van de DLC van InFAMOUS gisteravond gedownload worden. Maar dat kon dus niet. Dat betekent voor jullie dat de recensie daarvan nu sowieso vertraagd is. De fuckers!

  Calvin

  Gisteren kon ik door een simpele DDOS-aanval opnieuw niet online gamen via het Playstation Network. Er is iedere keer wel iets! Als mijn creditcard-gegevens niet gestolen worden is er wel "gepland " onderhoud aan de servers. Sony, zorg dat alles netjes op orde blijft en ik gewoon online kan spelen met mijn digitale vriendjes en vriendinnetjes.

  Lars

  Ik ben zelf een groot Hearthstone fan, dus toen ik hoorde dat ook Battle.net van Blizzard was aangevallen, zag ik mijn dagelijkse kaartpotjes al als sneeuw voor de zon verdwijnen. Gelukkig maar dat de servers weer draaiden toen ik tijd had om te spelen. Gisteren heb ik niet op mijn PlayStation 4 gespeeld, dus daar heb ik verder geen last van gehad. Kortom: geen last van de DDOS-aanval, maar wel bloedirritant voor andere gamers die op hun zondag even online wilden gamen.

  Jelle

  Toen ik wilde inloggen op mijn Vita om even te kijken of er nog leuke aanbiedingen waren in de Store, bleek dit dus niet te kunnen. Ik vond het niet heel erg, aangezien ik m'n PC maar heb aangezet en op Steam heb gezocht naar een aanbieding. Het probleem is dus erger voor Sony dan voor mij: mijn geld zit nu in Gabe Newells zak, en niet in die van Yoshida. Tough luck, guys.

  Ralph

  Ik heb vanaf heden een enorme schurfthekel aan The Lizard Squad. Niet dat ik al een grote liefde voor de groep uitdroeg of iets dergelijks, maar zondag was mijn enige vrije dag van de week en uitgerekend op die dag moeten ze al mijn games verpesten. Ten eerste wilde ik op mijn PlayStation 4 spelen, maar omdat al mijn games gedownload zijn via de PS Store wilde er helemaal niks opstarten. Geen idee dat het ermee verbonden was, maar na tien minuten een laadscherm te mogen aanschouwen gaf ik het op.

  Toen wilde ik een game spelen via Battle.net, even een dungeon doen in World of Warcraft of een paar potjes Hearthstone, maar dat liep ook niet van een leien dakje. Gelukkig ging het later in de middag wel iets beter, maar dankzij de Lizard Squad werd mij een flink aantal uur gameplezier door de neus geboord. Gelukkig kon 8 of out 10 Cats Plays Countdown mij wat soelaas bieden.

  Mariëlle

  Verrassing, ook ik ondervond problemen dankzij de DDOS-aanval. Kom ik terug van een harde week werken, wil ik niks anders doen dan zondag relaxen met een foute pauperserie op Netflix. Maar dan: "Je kunt niet ingelogd worden bij het PlayStation Network."Hoezo storend?! Gelukkig speel ik alleen offline games, dus met gamen ondervond ik niks qua problemen. Dat PSN mij Toddlers & Tiaras ontnam daarentegen...

  Diablo III

  Verkijgbaar vanaf 15 may 2012

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.