De Gamescom komt eraan, wat kunnen we verwachten?

Article
zondag, 12 augustus 2012 om 19:30
xgn google image
Volgende week vindt in het Duitse Keulen zoals ieder jaar de welbekende Gamescom plaats. De Gamescom is een enorme gamesbeurs die desondanks toch nog ieder jaar groter wordt. Dit jaar verwacht organisator Koelnmesse meer dan 300 nieuwe producten en game premières, afkomstig van ruim 370 exposanten.
De opening van de Gamescom zal worden verzorgd door Frank Gibeau, president van Electronic Arts Labels. Hij zal zijn verhaal doen over het "veranderende landschap van de game-industrie." Daarin zal hij onder meer vooruitblikken op hoe de industrie zich de komende jaren gaat ontwikkelen.
Op dinsdagmiddag 14 augustus om 16:00 uur zal EA tevens een presentatie houden voor de media. Daarin zal de grootmacht naar verwachting minimaal één nieuwe titel aankondigen. Natuurlijk steunt EA tijdens de Gamescom vooral op zijn topgames die al aangekondigd zijn. Zo zullen bijvoorbeeld Crysis 3, FIFA 13, Medal of Honor: Warfighter en Need for Speed Most Wanted speelbaar zijn.
Op diezelfde dinsdag om 19:00 uur start de persconferentie van Sony. Sony heeft de Gamescom in het verleden meermaals aangegrepen om hardware revisies van bestaande apparaten uit de doeken te doen. Het bedrijf heeft zelf al aangegeven de toekomst van PlayStation te gaan onthullen. Dat schept natuurlijk hoge verwachtingen.
Ook Capcom organiseert dinsdag zijn persconferentie. Het verschil met de andere grote bedrijven is dat Capcom geheim houdt wat er in die conferentie aan bod gaat komen. Daarover valt dus nog geen zinnig woord te zeggen op dit moment.
Op woensdag is het de beurt aan Ubisoft. Tijdens zijn persconferentie zal het bedrijf in ieder geval nieuwe gratis speelbare games aankondigen, die zich afspelen in de werelden van bekende franchises. Games als Assassin's Creed III en Far Cry 3 zul je hoogstwaarschijnlijk kunnen uitproberen als je wat geduld hebt. Wat betreft de Wii U is ook ZombiU al speelbaar tijdens de Gamescom.
Activision heeft inmiddels bevestigd dat de multiplayermodus van Call of Duty: Black Ops II te spelen zal zijn tijdens de beurs, dus ook daar zou je met veel geduld al mee aan de slag kunnen. De Blizzard tak van het bedrijf presenteert World of Warcraft: Mists of Pandaria op grootse wijze op donderdag 16 augustus.
Natuurlijk is dit slechts een klein hapje uit een enorme slagroomtaart, maar als we alles op een rijtje moeten gaan zetten, zijn we misschien pas klaar als de Gamescom op zijn einde loopt. Voor alle nieuwsberichten, video's, achtergrondartikelen, en dergelijke kun je terecht op onze speciale toegewijde Gamescom pagina.

Populair Nieuws

Laatste Reacties