De gamer in rapper Snoop Dogg

Article
woensdag, 23 april 2014 om 11:30
xgn google image
Precies een week geleden maakten we het nieuws bekend dat Snoop Dogg zijn stem verleent aan de nieuwe downloadbare content van Call of Duty: Ghosts. Nu is het tijd voor een follow up. Eerder gepubliceerd op Game & Co presenteren we hier: De gamer in Snoop Dogg!
Snoog Dogg (of was het nou inmiddels Snoop Lion?) heeft bijzonder veel met gamen. Misschien is gamen wel zijn grootste hobby. Hij kwam weleens te laat voor zijn eigen concert, omdat hij niet achter zijn Xbox 360 vandaan kwam. We zetten een aantal Snoop Dogg game-momenten op een rijtje!

Gran Turismo 3

In 2001 wijdt Snoop Dogg een liefdesliedje aan Gran Turismo: Dogg's Turismo 3. Het is een periode waarin veel beroemdheden betrokken zijn bij gameprojecten, maar Snoop Dogg is de rest voor door als eerste een compleet nummer aan een game te wijden.
Onder meer de volgende tekst rapt hij in het nummer:

True Crime: Streets of L.A.

Snoop Dogg levert in 2003 een muzikale bijdrage aan True Crime: Streets of L.A, Dance With Me. Maar er was meer aan de hand. Zo ontdekten spelers op een gegeven moment dat Snoop Dogg als verborgen karakter in de game zit door een bepaalde knoppencombinatie uit te voeren of door het verzamelen van 30 Dogg Bones. Een niet zo'n lief karakter verschijnt dan opeens op het scherm.

Def Jam: Fight for New York

Def Jam: Fight for New York is een vechtspel uit 2004 waarbij vechten gecombineerd wordt met hiphop. Het spel zit volgepropt met beroemde rappers, zoals Busta Rhymes, Redman, Xzibit en meer. Ook Snoop Dogg kon niet ontbreken in deze titel.

Gefaald project: Fear and Respect

In 2004 wordt de game Fear and Respect aangekondigd door Midway. Een gansta game waarin spelers in de huid kruipen van Snoop Dogg als karakter Goldie. De regisseur van de game John Singleton heeft dan al de succesvolle film The Fast and the Furious op zijn naam staan.
Fear and Respect moet net zo'n open wereld kennen als Grand Theft Auto. Helaas, in 2006 wordt de stekker uit het project getrokken. Snoop Dogg zou gezegd hebben dat er al genoeg gansta games waren. Midway geeft geen specifieke reden.

Hip Hop Gaming League

In 2006 richt Snoop Dogg de Hip Hop Gaming League op, een elite guild voor hiphoppers, zangers, sporters en andere beroemdheden. Het platform waarop gespeeld werd, is de Xbox 360.
Op een gegeven moment neemt Chris Brown het in Madden '06 het op tegen een paar schone dames. Bekende mensen van de Hip Hop Gaming League zijn onder andere Tyrese, Method Man en Lil Wayne.

MTV Yoostar

De Yoostar videogameserie is min of meer van de grond gekomen door Snoop Dogg. Hij deed er alles aan om die game van de grond te krijgen. Tevens gaf hij toestemming om zijn 'Drop it's like it's hot' te gebruiken in het spel.

Mafia Wars

De online multiplayer game Mafia Wars van Zynga krijgt in 2010 wat promotie van Snoop Dogg. De rapper heeft een gigantische truck opgeblazen in Nevada, iets waar maar liefst twee miljoen mensen naar kijken via Ustream.

Def Jam Rapstar

Altijd al net zo'n goede rapper willen zijn als Snoop Dogg? Grijp dan je kans in de hiphop karaokegame Def Jam Rapstar uit 2010. Op de soundtrack zijn twee nummers van Snoop Dogg te horen: Gin and Juice en in samenwerking met Dr. Dre Nuthin But A 'G'Thang.

Tekken Tag Tournament 2

In de vechtgame Tekken Tag Tournament 2 is er in 2012 een grote rol weggelegd voor de rapper. Er is een aparte Snoop Dogg stage waarin de rapper te zien is. Ook heeft hij een nummer voor de game gemaakt. Het nummer heet Knocc Em Down.
In het eerste vers rapt hij:

Way of the Dogg

In 2013 krijgt Snoop Dogg zijn eigen game: Way of the Dogg. Het spel verschijnt als downloadbare titel voor de Xbox 306, PlayStation 3, iOS en Android. Gamers kruipen in de huid van een jongeman die in de leer gaat bij Snoop om een goede vechtersbaas te worden. Het ritme van de muziek is belangrijk bij het vechten.

Rayman Legends

Ubisoft promoot dit jaar de 'next-gen' versies van Rayman Legends met de hulp van Snoop Dogg. Er is een hilarische video opgenomen waarin de rapper de platformgame aankondigt. En vervolgens duikt hij zelf in de game op. Dit is enkel in de reclamespot zo en niet in de game zelf.