De eerste keer Gamescom voor de XGN boys!

Article
vrijdag, 15 augustus 2014 om 10:47
xgn google image
Dit jaar is er een 8-koppig team afgereisd naar Keulen. Veteraan Hugo is er één van, en Lars was er vorig jaar al bij. Maar verder werden er afgelopen dinsdag heel wat redactieleden ontmaagd door Gamescom. Hoe is die eerste ervaring voor Stefan en Johan? Calvin was er eerder al wel, maar nu voor het eerst in zijn XGN-vest!

Johan

Gamescom is vooral enorm hectisch voor mij. Je vliegt als redacteur van hot naar her om alle afspraken bij langs te gaan, waarbij je hoopt dat je op tijd bent om alles te kunnen zien. En dan denk je na een lange dag klaar te zijn, moet je ook nog previews tikken, interviews uitwerken en scoops posten.
Gelukkig is het wel enorm motiverend om allerlei originele en vette games te zien. Van grote games als Civilization: Beyond Earth tot kleine (Nederlandse) titels als World of Diving, enorm leuk om die te zien en te proberen.

Calvin

Het is weer gezellig druk op de beursvloer. Veel toffe titels gezien en hele dagen in de weer om jullie te voorzien van de vetste reportages. Het hoogtepunt van de show is voor mij persoonlijk Batman: Arkham Knight. Ik kan niet wachten om met de Batmobile door de straten te scheuren!

Stefan

Gamescom is één groot gekkenhuis. Begrijp me niet verkeerd, de beurs is enorm vet en de games nog vetter. De sfeer die over de vloer hangt is echt top en in het persgedeelte is alles prima geregeld. Toch kon ik het niet laten om even over de consumentenvloer te lopen, en dan pas dringt het tot je door hoe groot het feest hier in Keulen eigenlijk is.
Duizenden mensen staan in de rij voor hun favoriete game en de passie straalt er bij iedereen vanaf. Iedereen hier komt maar voor een ding, games checken. Nou met die games zit het helemaal goed, Gamescom kan niet meer stuk voor mij!