De details van New Super Mario Bros. Wii

Article
door Limpie
donderdag, 08 oktober 2009 om 17:30
xgn google image
Met nog iets meer dan een maand te gaan heeft Nintendo vandaag alle ins en outs van New Super Mario Bros. Wii onthuld. Kun jij dus niet wachten tot het spel uitkomt, kijk dan snel verder.
Het verhaal van new Super Mario Bros. Wii
Het zal je waarschijnlijk niet verbazen, maar uiteraard is ook dit verhaal weer net zo standaard als dat de meeste Mario games zijn. Bowser heeft namelijk Princess Peach ontvoerd. Het is uiteraard aan jou de taak om haar te gaan redden uit de klauwen van de grote boosaardige draak.
Het verschil met de voorgaande keren is echter dat je vrienden je te hulp schieten als je dat vraagt. Tenminste, als die bij jouw huis de Wiimote oppakken, want helaas is er geen online co-op modus.
De vijanden van new Super Mario Bros. Wii
Zoals gezegd is dus ook deze keer weer Bowser en de familie van de partij. Ook Bowser Jr. valt binnen deze groep. Naast deze bazen zijn er echter ook nog een hoop anderen te vinden in dit tweede deel van New Super Mario Bros.
Zo zul je in ieder geval de Koopa's, de Goomba's en de hammer bros tegenkomen. Naast nog een hoop bekenden zijn er ook een hoop nieuwe vijanden. Een voorbeeld hiervan zijn de pinguïns.
De werelden van new Super Mario Bros. Wii
Het spel zal, net als in de meeste eerdere verhalen, wederom uit acht verschillende soorten werelden bestaan. Iedere wereld heeft een verschillend aantal levels die over de paden te benaderen zijn. De paden lopen ook dit keer niet in één lang stuk want onderweg kun je soms een andere weg nemen.
Net als in New Super Mario Bros. voor de Nintendo DS staan onderweg een aantal paddenstoelen huisjes waar je upgrades kunt halen in de vorm van bijvoorbeeld vuurbloemen. Ook staat er in het midden van een wereld een kasteel en sluit je het level wederom af met een paleis waar één van Bowser's kinderen woont.
Er zitten in ieder geval de volgende soorten werelden in het spel:
  • Bos
  • Woestijn
  • Ijs
  • Lava
De extra's van new Super Mario Bros. Wii
Mario zou Mario niet zijn als er niets te verzamelen was. Ook in dit spel is dat dus zo want er zijn een hoop extra's en verborgen plekken te vinden. Wederom kun je de grote munten verzamelen maar ook zijn er in een hoop levels rode munten te vinden.
Verder zijn er nieuwe missies aan toegevoegd. Het kan namelijk voorkomen dat je naar een bepaald level terugmoet omdat een Toad ontvoerd is. Hij is dan te vinden in dit level en het is uiteraard aan jou om hem te redden.
De multiplayer van new Super Mario Bros. Wii
Niet alleen is dit spel dus in singeplayermode te spelen maar ook kun je het spel met meerderen doen, alleen heb je hierin naast de storymode ook nog een heuse multiplayermode die je met meerdere kunt spelen. De eerste mode is free for all, hierin kun je in bestaande levels punten verzamelen. Diegene met de meeste punten wint uiteraard.
In de mode Coinbattle gaat het echter niet om de punten, maar om de munten die je onderweg verzamelt. Naast een aantal gebruikelijke levels zullen voor deze mode echter ook een aantal nieuwe levels gemaakt worden.