De Cyberpunk 2077 roots, skills en klassen uitgelegd (gezien op gamescom)

  Cyberpunk 2077 komt eraan. Night City belooft enorm te worden en ons allerlei toffe dingen te laten ontdekken. Tijdens dat avontuur mag je aan de slag met cybernetische aanpassingen aan je eigen karakter. De aankomende game biedt een aantal klassen waarvan je de skills kun benutten. Wij duiken hier dieper in en vertellen je alles dat we weten over de Cyberpunk 2077 roots, skills en klassen.

  7. Je karakter

  Voordat we in deze special in gaan op de verschillende klassen moeten we melden dat niet alleen de klassen in Cyberpunk invloed hebben op je karakter en diens mogelijkheden. Ook je keuze van afkomst heeft flink wat invloed op het spel. Je kunt in Cyberpunk je eigen karakter maken waarbij je kunt kiezen of je een man of vrouw bent en vervolgens alles kunt aanpassen om jezelf uniek te maken in de wereld die Night City heet.

  Je kunt je oogkleur, je kapsel, je huidskleur en de vormen in je gezicht helemaal zelf bepalen in een uitgebreide character editor. Daarnaast kun je je bouw kiezen. Je kunt dus door het leven gaan als een kleine tengere vrouw of een grote spierbonk van een vent en alles daartussenin. De bouw van je lichaam is compleet aan te passen naar wens in de game van CD Projekt RED.

  6. Je roots

  Als je klaar bent met het maken van je karakter krijg je de keuze om je afkomst te bepalen. Hoewel het niet zoveel uitmaakt hoe je eruit ziet, is dat voor je afkomst wel bepalend voor het verloop van de game. Als je er bijvoorbeeld voor kiest om opgegroeid te zijn op de straat, dan zul je tijdens je gesprekken keuzes krijgen die hiermee te maken hebben. Ook zal je onderweg elementen terugzien van je roots en daar op in kunnen spelen.

  Een andere optie voor je afkomst is Nomad. Als je ervoor kiest om een nomade te zijn, zal Cyberpunk hier rekening mee houden in het verhaal. Zo is er buiten de stadsgrenzen in de woestenij een nederzetting vol met mensen die niets met de stad te maken willen hebben. Jij kunt één van die mensen zijn met als verschil dat jij wel in Night City rondwandelt. Ook zal iemand met de afkomst Nomad weer andere opties tijdens gesprekken hebben dan iemand met de afkomst Street.

  De derde keuze voor je afkomst die wij zagen is de Corporate afkomst. Deze afkomst is nog redelijk onbekend, maar zal in de game een soortgelijke invloed hebben als die van Street en Nomad. Gezien de benaming van de afkomst Corporate zal dit een afkomst zijn die meer richting de autoriteit in de game neigt.

  5. Netrunner

  Na het bepalen van je karakter en je afkomst mag je op pad in Cyberpunk 2077. Tijdens je avontuur in de futuristische en dystopische wereld kun je zelf bepalen wat voor klasse je zult gaan bekleden. De eerste klasse waarvan wij weten dat deze in Cyberpunk 2077 zit is de Netrunner-klasse.

  Deze klasse is geen spierbundel of krachtige vechtersbaas, maar richt zich voornamelijk op karakters die met hacken bezig gaan. Netrunners kunnen namelijk met hun cybernetische aanpassingen zo’n beetje alles overnemen wat online is. In de demo die wij zagen nam de Netrunner een turret met een machinegeweer over, waarna de tegenstanders van de Animals bende als vliegen uit de lucht geschoten werden.

  Los van de turret kan de Netrunner ook vijanden hacken. Deze hebben tenslotte meestal ook een cybernetische aanpassing waardoor ze op een of andere manier aan een netwerk gekoppeld zijn. Als de Netrunner een vijand overneemt zal deze zichzelf of zijn maatjes wat aan doen, zodat jij geen moeite hoeft te doen.

  4. Techie

  De tweede klasse die we in Cyberpunk 2077 in ieder geval terug gaan zien is die van de Techie. Deze klasse richt zich niet op het hacken of simpelweg in elkaar slaan van de tegenstander, maar meer op het maken van dingen. Techies zijn dan ook een gewilde klasse in Night City, gezien er meer kapot gemaakt wordt dan gerepareerd in de futuristische stad.

  Techies kunnen bijvoorbeeld wapens maken (of sterker maken) en lichaamsdelen repareren. Dat laatste komt er een beetje op neer dat je jezelf geneest in de game, maar dan door middel van het repareren van jezelf. De Techie is een klasse die absoluut interessant is om op te pakken in de game.

  3. Strong Solo

  De derde en laatste Cyberpunk 2077 klasse die we bespreken is de Strong Solo klasse. In de demo die wij zagen maakte deze behoorlijk veel indruk door de manier waarop het karakter zich door een groep vijanden worstelt. Een Strong Solo kan net als andere klassen met een waar arsenaal aan wapens op pad, maar heeft ook unieke skills om vijanden snel een kopje kleiner te maken.

  Zo kan de Strong Solo vijanden omver beuken waarna ze tijdelijk uitgeschakeld zijn. Hierbij draait de vijand zich een stuk om, iets wat tijdens sommige gevechten erg handig blijkt te zijn. Tijdens een gevecht in een enorm winkelcentrum is te zien dat een van de Animal bendeleden een soort energiekern op haar rug draagt die ervoor zorgt dat ze vele malen sterker is dan normaal. Het uitschakelen van deze kern snijdt de energietoevoer af en maakt het gevecht vervolgens een eitje. Handig!

  2. Een mix van alles

  De keuze die je moet maken in veel RPG’s om in een bepaalde klasse te gaan spelen is vaak een lastige. CD Projekt RED heeft hier korte metten mee gemaakt door de skills van elke klasse voor iedereen toegankelijk te maken. Het selecteren van je klasse is dus niet allesbepalend voor het verloop van de game, maar zal een basis leggen voor je ontwikkeling.

  Je kunt met een gerust hart beginnen als Netrunner, terwijl je er gaandeweg vaardigheden van een Strong Solo en een Techie bij ontwikkelt. Dit alles werkt middels een skill tree waarin je op een overzichtelijke manier alle skills kun zien en wat ze doen.

  Wij leerden dat er naast de bestaande klassen veel ruimte is om een eigen klasse te ontwikkelen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen om een soort cybernetische ninja te worden die, als het erop aankomt, ook flink wat klappen kan uitdelen.

  1. Talloze skills

  Cyberpunk 2077 biedt in de menu’s een overzicht met alle skills die je kunt vrijspelen om je een zo tof mogelijke ervaring in Night City te geven. Wij hebben een snel overzicht gemaakt van enkele skills die je kunt kiezen in de game:

  • Rifles
  • Handguns
  • Blades
  • Hacking
  • Reflexes
  • Intelligence
  • Shotguns
  • Two Handed
  • Athletics
  • Melee
  • Technical
  • Engineering
  • Cool
  • Sniper

  De Cyberpunk 2077 roots, skills en klassen zijn slechts het topje van de ijsberg

  Zoals je ziet zijn er talloze skills te vinden in de game om te ontwikkelen. De ene skill laat je makkelijker omgaan met bepaalde wapens zoals kleine geweren en messen, terwijl de andere skill je bewegingen verfijnt. Zo kun je ineens sneller rennen of ontwijk je inkomende aanvallen makkelijker. dit is slechts het topje van de ijsberg, want CD Projekt RED heeft nog veel meer in de game gestopt dat invloed heeft op je karakter en het verhaal. Wij kunnen nu al niet wachten om te ontdekken wat dat allemaal is.

  Cyberpunk 2077 komt op 16 april 2020 uit op Xbox One, PC en PlayStation 4. Ook zal de game te spelen zijn via Google Stadia.

  Cyberpunk 2077

  Verkijgbaar vanaf 10 december 2020

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.