De beste Xbox Series X of S games om naar uit te kijken

Article
zaterdag, 22 januari 2022 om 13:00
elden ringf1624265795
2022 is afgetrapt en dat betekent dat we alvast vooruit kunnen blikken naar nieuwe games. In deze lijst kijken we naar welke games we in 2022 kunnen verwachten voor de Xbox series X en S.

Elden Ring

Een game die al snel dichtbij komt is Elden Ring, een game die in ontwikkeling is bij dezelfde gamestudio als Dark Souls. Het is dan ook niet raar dat de basis van Elden Ring grotendeels hetzelfde is als Dark Souls 3, maar gelukkig is er genoeg nieuwe content aan toe gevoegd zodat de game alsnog uniek is. Je trotseert unieke vijanden, rijdt over prachtige landschappen en komt voor leuke uitdagingen te staan. Uiteindelijk is er één simpel doel: bemachtig de Elden Ring.
In de game speel je als een Tarnished. Een vervloekt wezen dat terug kan keren uit de dood, net zo lang tot zijn doel behaald is. Je doel is om het noodlot van Lands Between te veranderen, en dit doe je door de Elden Ring in handen te krijgen. Je wordt geholpen door Melina en je trouwe paard Torrent. Beide ga je hard nodig hebben want niet iedereen is even tevreden met jouw doel. Allerlei slechteriken en mythologische wezens zullen jou proberen tegen te houden. Wij wensen je alvast succes in je tocht!
starfieldf1619680858

Starfield

In 2022 komt er ook een ruimte game uit, namelijk Starfield. De game zal geen tweedehandse ruimteschepen bevatten, integendeel. Todd Howard, producent en ontwikkelaar van games, heeft een paar dagen met SpaceX meegelopen om te zien hoe ruimteschepen nou eigenlijk werken. Ook is de game met een nieuwe engine gebouwd, namelijk de Creation Engine 2. Dit is de eerste keer dat Bethesda game studio deze engine gebruikt, maar of het ook daadwerkelijk beter zal zijn dan de voorganger is nog niet duidelijk.
Volgens Howard valt Starfield te vergelijken met Skyrim, maar dan in de ruimte. Er zullen meerdere facties bestaan, sommige goed en sommige slecht. Veel over het verhaal is nog niet bekend, maar volgens Howard belooft er in ieder geval veel actie in te zitten. Als het aankomt op wie je wilt zijn en bij welke factie je wilt aansluiten lijkt het volgens Howard veel op Skyrim. De game zal speelbaar zijn in first en third-person op zowel Xbox als PC.
202100613 redfallf1623608904

Redfall

Wat gebeurt er als je een vampiergame en Left 4 Dead samen mixt tot één game? Simpel, dan krijg je Redfall. De game heeft nog geen officiële releasedatum, maar wat wel bekend is is dat Redfall vanaf dag één beschikbaar zal zijn op de Xbox Game Pass. De game is een co-op open world first-person shooter, maar Redfall zal ook alleen te spelen zijn. De map zelf verandert altijd, zo zul je je niet snel vervelen in de wereld van Redfall. Hoe dit er precies uit zal gaan zien is nog niet bekend.
Erg veel over het verhaal van Redfall is nog niet bekend. We weten nu alleen dat Redfall ooit een populair eiland was met mooie buurten en drukke straten. Helaas veranderde alles toen de vampieren binnen vielen en alles waar het eiland bekend om stond kapot maakte. De vampieren uit Redfall zijn ontstaan uit een mislukt experiment, waarom dit experiment überhaupt was begonnen en waarvoor het diende is nog niet duidelijk. In Redfall heb je de keuze om als één van de volgende karakters het avontuur te beginnen: Layla Ellison, Remi de la Rosa, Devinder Crousley en Jacob Boyer. Elk heeft een ander achtergrondverhaal.
Hoogstwaarschijnlijk zal de releasedatum van Redfall binnenkort bekend worden gemaakt.
stalker 2f1623841215

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl

De langverwachte Stalker 2 zal 28 april van dit jaar uit moeten komen. De game is al meerdere malen uitgesteld, ofwel dankzij COVID ofwel dankzij andere hindernissen. S.T.A.L.K.E.R 2 zal uitkomen op de Xbox Series X/S en op PC. Ook zal de game uitkomen op de Xbox Game Pass vanaf de eerste dag. Of dit tweede deel van S.T.A.L.K.E.R ook op andere consoles uitkomt is nog niet duidelijk.
Voor een lange tijd was het twijfelachtig of S.T.A.L.K.E.R nog wel een comeback ging maken. Na 2012 leek de game geen vervolg te krijgen, totdat S.T.A.L.K.E.R 2 in 2018 opnieuw werd aangekondigd. Tijdens de Xbox Game Showcase van 2020 kreeg de game zelfs een aankondiging met alles erop en eraan. In S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl loop je met een masker op door de Chernobyl Exclusion Zone. De explosie van deze kerncentrale is in 1986 echt gebeurd, en de game zou een waargebeurd verhaal kunnen vertellen als het niet aan de monsters lag.
state of decay 3f1595526598

State of Decay 3

Deze derde State of Decay game heeft nog geen officiële releasedatum. Wel is bekend dat de game uit zal komen op PC en Xbox Series X. Veel over de game weten we niet, aangezien er op een trailer na nog helemaal geen content uitgebracht is. Ook een verhaal rondom de game is nog onbekend. Toch geeft de trailer de broodnodige informatie die wij graag willen zien.
Voordat je de trailer gaat kijken, alvast een kleine waarschuwing vanaf onze kant. Alhoewel de game geen horror is, raden wij alsnog aan om de lichten aan te zetten! De trailer is namelijk een beetje creepy zo hier en daar. Desalniettemin is de trailer wel ontzettend mooi. Als de game er net zo goed uit gaat zien als de trailer dan kunnen we een ontzettend mooi landschap verwachten met realistische animaties.
In de trailer zien we een vrouw die rond een kampvuur zit. Zij wordt ineens bekeken door een wolf en schreeuwt naar deze wolf om hem weg te jagen. De volgende dag volgt ze bloedsporen, die leidden naar diezelfde wolf. De wolf wordt opgegeten door een eland. Deze eland, die zo te zien half blind en zeker niet meer de mooiste uit de kudde is, kijkt vervolgens boos de camera in, en daar eindigt de trailer.
hogwarts legacyf1673674949

Hogwarts Legacy

Jarenlang hebben Harry Potter fans moeten wachten op een echte game die zich afspeelt in de wereld van Harry Potter. UIteraard zijn er andere games geweest, maar deze waren voor oudere consoles of speelden zich af in de LEGO wereld. In 2022 (een officiële releasedatum is nog niet bekend) krijgen we de eerste echt Harry Potter game. Een moment waar veel Potter fans naar uitkijken. Veel over de game weten we overigens nog niet, de meeste informatie moet worden gehaald uit leaks of de trailer.
De game speelt zich af in 1800. Spelers nemen de rol op zich van een jonge leerling die een uitnodiging heeft gekregen voor Hogwarts. Uiteindelijk staat de leerling voor de keuze om eeuwenoude magie te bewaken of om dit te gebruiken om toegang te krijgen tot de duistere magie. Alhoewel de game zich afspeelt in het tijdperk van Harry Potter, heeft het spel weinig te maken met de boeken en films.
hellblade 2 announced for next gen xbox series xf1576219388

Senua’s Saga: Hellblade II

De langverwachte Senua’s Saga heeft eigenlijk nog geen officiële releasedatum, maar waarschijnlijk zal de game in 2022 uitkomen. In 2019 is de game aangekondigd en in 2021 kregen we een gameplay trailer voorgeschoteld. Helaas bleef een releasedatum nog onduidelijk. Afgaand op de trailers kunnen we wel met zekerheid zeggen dat de positieve punten uit het eerste deel erin gelaten zijn (visuals, audio), maar dat de negatieve punten zoals de combat aangepakt zijn.
Als de gameplay trailer ook echt te vertrouwen is, dan zullen we in dit tweede deel Senua met andere mensen zien vechten. Ze deelt commando’s uit en zorgt ervoor dat de gevechten soepel lopen. Wat voor verhaal de game zal hebben is onduidelijk. Wel is het mogelijk dat er een co-op optie komt aangezien de ontwikkelaars deze nog niet hebben uitgesloten.
dying light 2f1622447869

Dying Light 2

Tijdens E3 2018 werd deze game aangekondigd en op 4 februari 2022 zal de game als het goed is uitkomen. De game studio belooft 100 uur aan content met 15-20 uur durende campaign. De game speelt zich 15 jaar na een zombie-apocalypse af, en de steden zijn dan ook enorm vervallen. De wereld waarin je speelt is onguur en schrikwekkend. Alleen de sterken zullen weten stand te houden, de zwakken overleven simpelweg niet. Je speelt in dit spel als Aiden Caldwell en onderweg vind je allerlei facties en andere groepen die jou kunnen helpen.
In de wereld van Dying Light 2 zijn er drie facties, elk met een andere kijk op de wereld. Je hebt de Survivors, Peacekeepers en Renegades. Je mag helemaal zelf kiezen wie je besluit te helpen, en wie je voor de voeten wil lopen. Pas wel op, want elke actie die je neemt heeft gevolgen later in het spel. De Survivors zijn een factie die safe zones bewaken, de Peacekeepers willen de wereld terugkeren naar normaal en de Renegades zijn een groep ex-gevangenen. Buiten deze drie facties zijn er allemaal outlaws en bandieten waar je voor op moet passen!
aalrsi5f1641916501

Avatar: Frontiers of Pandora

In 2022 komt er niet alleen een deel twee rondom Avatar uit, maar hoogstwaarschijnlijk ook een nieuwe game! Alhoewel de officiële releasedatum nog niet aangekondigd is, zit de kans er dik in dat deze game dit jaar uitkomt. De game kent al een drie minuut lange trailer die er enorm mooi uit ziet. Het landschap oogt prachtig, en de kleuren spatten van je beeldscherm af. Helaas zegt dit nog niks over de echte game, aangezien het geen gameplay trailer is. Verwacht wel dat de game een open-map game zal worden.
Veel over het verhaal is nog niet bekend, maar de game speelt zich uiteraard af in hetzelfde universum en tijdperk als de film Avatar. De story zal een stand alone verhaal zijn, en je hoeft niet de film gezien te hebben om het verhaal in de game te begrijpen. De game wordt gemaakt door Ubisoft Massive, ook wel bekend om spellen zoals The Division en Ground Control.