De beste VR games van 2021

Article
zondag, 26 december 2021 om 12:00
hitman 3 reviewf1611072748
Ieder jaar komen er weer een hoop VR games uit. Sommige krijgen alleen een VR modus, maar andere worden echt volledig gemaakt voor VR. Welke van de games zijn dit jaar dus het beste?

Hitman 3

Hitman 3, het einde van de bekende huurmoordenaar trilogie is te spelen in VR. In de game heb je een hoop vrijheid, want er zijn meerdere manieren om een target uit te schakelen. Normaal is de game al heel goed, maar in VR voel je nog erger dat je in de game zit.
De vele details die in de mappen van Hitman 3 zitten zorgt er ook echt voor dat de game realistisch lijkt. Mocht je dus een VR headset hebben, dan is Hitman 3 zeker een game die je moet uitproberen. De game is te halen voor de PS4 en PS5.
resident evil 4 remakef1586250246

Resident Evil 4

Dit jaar is Resident Evil 4 opnieuw uitgekomen om te kunnen spelen in VR. De oorspronkelijke game is al een tijdje geleden uit gekomen en wordt gezien als een goede game. De VR versie stelt ook zeker niet teleur. Hoewel het wel een horrorgame is hoef je niet te verwachten dat je om de vijf minuten een nieuwe jumpscare tegenkomt. De game zit vooral vol actie en dit werkt wel in VR. De game is verkrijgbaar via Steam.
sniper elite 5f1639414328

Sniper Elite

Ook voor de bekende en geliefde Sniper Elite reeks is er een VR-versie uitgebracht. In de game heb je meerdere levels, waarin je dus targets uit moet schakelen. Wat de game biedt, is dat je op het puntje van je stoel zit om vervolgens te schieten met een siper rifle. Het kan wisselen, soms ben jij de aanvaller, maar soms moet je ook verdedigen. In VR werkt de game dus goed en lijkt het net alsof je echt in de game zit. De game is verkrijgbaar via Steam.
lone echo 2f1640170414

Lone Echo 2

In Lone Echo 2 kan je gewichtsloosheid ontdekken in VR. In de game reis je door de ruimte en kan je daar op avontuur gaan. In de game moet je veel puzzels oplossen en bepaalde voorwerpen pakken. Dit maakt de VR ervaring erg interessant. Je moet alleen niet te veel in de game zitten, waardoor je bijvoorbeeld per ongeluk valt. Mocht je nog een VR game zoeken, dan is Lone Echo 2 zeker een aanrader. De game is verkrijgbaar via de Oculus store.
i expect you to die 2 gameplayf1640170497

I Expect You to Die 2

I Expect You to Die 2 is net zoals Lone Echo 2 een puzzelgame. Je bent een spion die moet ontsnappen uit kamers, je moet dus ook zoeken naar wat voor voorwerpen je kan gebruiken voor je ontsnapping. Dankzij de VR modus kan je dus ook goed rondkijken en krijg je het gevoel alsof je zelf echt aan het ontsnappen bent.
Er zitten veel items in de game die je kan gebruiken, waardoor de ervaring alleen maar realistischer wordt. Mocht je dus van games houden die je uitdagen om goed na te denken, dan is I Expect You to Die 2 zeker een goede optie. De game is verkrijgbaar via Steam.
the climb 2 gameplayf1640170617

The Climb 2

Heb je altijd al graag een berg willen beklimmen, maar vind je dit in het echt te eng? Dan is The Climb 2 misschien een oplossing. In de game kan je namelijk in VR niet alleen bergen, maar ook gebouwen beklimmen. Zeker voor mensen die hier niet van houden kan dit nog al spannend en eng zijn, maar wees je ervan bewust dat je niet echt zo hoog bent. Je bent gewoon veilig thuis. Het is het dus zeker waard om een poging te wagen in The Climb 2. De game is verkrijgbaar via de Oculus Store.
eye of the temple gameplayf1640170747

Eye of the Temple

In Eye of the Temple kan je zelfstandig een hele tempel onderzoeken. Het is ook weer een puzzelgame, dus soms kan het ook voor frustratie zorgen. Er is voor gezorgd dat de VR ervaring voor de game goed werkt en je veel details ziet. Het voelt dus bijna echt alsof je in een tempel staat en deze onderzoekt.
Je moet voor de game wel de ruimte hebben. Je moet namelijk ervoor zorgen dat je een paar meter afstand tussen jezelf en meubels hebt staan, zodat je hier niet tegenaan botst. Je zult dus vaak iets moeten ontwijken. De game is verkrijgbaar via Steam.
zenith gameplayf1640170851

Zenith

Treed in de grote fantasie wereld van Zenith. Het is een grote Open World MMO die dankzij VR ervoor zorgt dat je bijna denkt dat je er echt bent. In de game zal je ook veel moeten vechten, dus dit doe je met je armen. Mocht je dus fan zijn van MMO's en dit willen uitproberen in VR, dan is Zenith zeker een goede optie. De game is verkrijgbaar via Steam.
wraith afterlife vr 4f1640170927

Wraith: The Oblivion - Afterlife

In de lijst staat nog een horrorgame, namelijk Wraith: The Oblivion - Afterlife. De game is echt gemaakt voor VR, dus hier ook op aangepast. Je moet echt een horrorfan zijn, maar ook een fan van puzzelgames. Je bent namelijk in de game door een mysterieuze reden om het leven gekomen en moet zelf op onderzoek uitgaan hoe je om het leven bent gekomen. De game is dus een aanrader voor horrorfans en het is het zeker waard om uit te proberen in VR. De game is verkrijgbaar via Steam.
a wake inn newscreenshot1f1640171010

A Wake Inn

De lijst sluit af met nog een horrorgame. A Wake Inn is net zoals Wraith: The Oblivion - Afterlife een horror game waarin puzzels oplossen belangrijk is. Daarnaast zit er in A Wake Inn veel verhaal, je personage zit vast in een verlaten hotel en je zit in een rolstoel.
Het is de bedoeling dat je uiteindelijk ontsnapt uit het hotel, maar je bent niet de enige in dit hotel dus je kan zeker weerstand verwachten. Spelers zijn positief over de game, dus het is het zeker waard om uit te proberen. Een demo is ook beschikbaar in Steam, ook de volledige game is via Steam verkrijgbaar.