Dit is de beste virtual reality bril volgens jullie!

  De komende maanden zullen verschillende virtual reality brillen bij consumenten terechtkomen. Pre-orders voor de Oculus Rift zijn begonnen en de eerste kostprijs is al bekend. Maar welke van deze brillen spreekt de XGN community het meeste aan? Of interesseert de community zich niet in VR? Check hier de beste virtual reality bril, volgens jullie!

  In de poll van vorige week legden we voornamelijk de focus op de vier grote VR brillen van dit moment, namelijk de Samsung Gear VR, de Oculus Rift, de PlayStation VR en de HTC Vive. Slechts 1 procent van de stemmers gaf aan dat een andere VR bril hen het meeste aansprak. Bovendien liet vijf procent van de stemmers weten dat ze interesse hebben in meerdere virtual reality brillen.

  Ook bleek het dat zes procent van de XGN community totaal geen interesse heeft in virtual reality brillen. Hoe de resterende opties het deden in de poll, lees je op de volgende pagina’s!

  4. Samsung Gear VR

  De Samsung Gear VR is de eerste virtual realitybril die in de winkels verkrijgbaar is. Waar de andere brillen uit dit lijstje pas dit jaar voor consumenten verschijnen, ligt de Gear VR al sinds eind vorig jaar in de schappen. Deze headset maakt gebruik van een compatibel Samsung Galaxy apparaat als de Galaxy Note 5 of Galaxy S6 en S6 Edge. Dit apparaat dient vervolgens als de display en processor van de headset.

  De Gear VR zal waarschijnlijk ook de goedkoopste virtual reality headset uit dit lijstje zijn, met een adviesprijs van 99 euro. Hoewel de prijzen voor de PlayStation VR en HTC Vive nog niet bekend zijn, is het vrij onwaarschijnlijk dat deze goedkoper uit zullen vallen dan de Gear VR.

  Deze headset van Samsung komt in dit rijtje op de vierde plaats terecht, met drie procent van het totale aantal stemmen.

  3. HTC Vive Pre

  De HTC Vive Pre moet ergens in het tweede kwartaal van dit jaar voor consumenten verschijnen. Laatst werd bekend dat de pre-orders voor deze headset op 29 februari beginnen en dat de headsets in april opgestuurd zullen worden. Met de HTC Vive kan je rondlopen terwijl je de bril draagt, zonder bang te hoeven zijn ergens tegenaan te lopen. De HTC Vive maakt hiervoor namelijk gebruik van camera’s die je in de hoeken van je kamer moet ophangen, zodat jij ten aller tijde precies weet waar je je bevindt in de beschikbare ruimte.

  Deze headset werkt met behulp van twee schermen van 1200x1080 pixels met een verversingssnelheid van 90 frames per seconde. Hierdoor voelen bewegingen en omgevingen enorm soepel en vloeiend aan. Deze headset loopt op SteamVR en is het resultaat van een samenwerking tussen HTC en Valve. Als je meer wil lezen over deze headset, kan je terecht in de hands-on die wij hebben geschreven nadat we deze headset getest hebben.

  De HTC Vive Pre wist 5 procent van het totale aantal stemmen binnen te halen. Daarmee komt deze headset op de derde plaats terecht in dit lijstje.

  2. Oculus Rift

  De Oculus Rift kwam vorige week in het nieuws omdat de pre-orders voor de headset van start gingen. Diezelfde dag werd ook de kostprijs van deze headset onthuld. Deze headset moet dit kwartaal worden uitgebracht, hoewel een precieze release nog niet bekend is. Naar verwachting moeten consumenten de headset zo’n drie maanden na het plaatsen van de pre-order in huis hebben.

  De Oculus Rift beschikt over een resolutie van 2160x1200 pixels. De prijs van de headset is bekend: deze ligt op 700 euro. Daarbij krijg je ook een aantal extra’s, namelijk een Xbox One controller en twee games: EVE Valkyrie en Lucky’s Tale.

  Deze headset wist 16 procent van het totale aantal stemmen binnen te halen. Daarmee komt de Oculus Rift op de tweede plaats terecht in dit lijstje met beste virtual reality brillen.

  1. PlayStation VR

  De PlayStation VR is de virtual reality headset van, je raadt het al, Sony. Deze headset droeg eerst de naam Project Morpheus, maar is later omgedoopt tot PlayStation VR. Hoewel deze headset ook in de eerste helft van dit jaar uit moet komen, is nog weinig bekend over een exacte releasedatum of prijs. Er gaan wel geruchten dat de prijs tussen de 400 en 600 dollar zou komen te liggen.

  De PlayStation VR maakt gebruik van een OLED-scherm van 5,7 inch met een resolutie van 1920x1080. De verversingssnelheid van deze headset ligt bovendien op 120 frames per seconde. Ook kenmerkt deze headset zich door middel van de compabiliteit met de console: de andere headsets zijn op dit moment alleen compatibel met PC of mobiele apparaten. De PlayStation VR is echter geoptimaliseerd voor gebruik met de PlayStation 4.

  De PlayStation VR kwam in deze poll als ultieme winnaar uit de bus. De headset wist maar liefst 64 procent van het totale aantal stemmen in de wacht te slepen. De XGN community lijkt het er dus over eens: de PlayStation VR is de beste virtual reality bril!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.