De beste spin-offs ooit!

Article
zondag, 05 oktober 2014 om 14:00
xgn google image
Hyrule Warriors is uit, Triad Wars op komst. Beide zijn het spin-offs van andere games en hebben dus een eigen verhaal met een eigen gameplay. Maar welke games zijn nou nog meer goede spin-offs? Je leest het in deze top vijf!
Met een spin-off wordt het volgende bedoeld: een game die gebruikmaakt van de karakters, werelden, sfeer van een bepaalde reeks, maar er totaal iets anders mee doet. Denk bijvoorbeeld aan Mario Party, waarbij je een bordspel speelt met de karakters uit Super Mario en niet van links naar rechts muntjes loopt te verzamelen zoals we van de serie gewend zijn.

5. Fable: The Journey

Wat is de serie normaal?
Fable is een fantasierijke RPG, waarin jij op pad gaat om (natuurlijk) het kwaad te lijf te gaan. Je speelt in third-person, waarbij je veel gevechten aan moet gaan met zwaarden of magie, de met schatten bezaaide omgeving moet ontdekken en dorpen welvarend kan maken.
Hierbij heb je de keuze om dit goed of slecht te doen: kies je voor het ‘goede’ pad, dan helpen mensen je graag, krijgt je hond een mooie vacht en krijg je een aureool boven je hoofd. Speel je slecht, dan wordt alles donker, duister en kwaadaardig.
Wat doet de spin-off?
Fable: The Journey speelt volledig vanuit first-person perspectief en wordt bestuurd met Kinect. Je loopt niet zelf, maar wordt op een rails (lees: op je paard) door de wereld gereden, waarbij jij met je handen moet zwaaien om spreuken en dergelijke uit te voeren.
Het concept van een fantasierijke RPG is niet verloren gegaan, maar de game is toch wel heel anders dan de normale games uit de serie. Ondanks dat Kinect niet altijd even goed werkt, is The Journey toch een leuke manier om de wereld van Fable te ontdekken en mag het zeker een goede spin-off worden genoemd.
57097 18

4. Metal Gear Rising: Revengeance

Wat is de serie normaal?
Normaal gesproken sluip je in Metal Gear (Solid) langs bewakers, vecht je tegen diverse eindbazen en ben je bezig om het (veel te) ingewikkelde verhaal te snappen. Je speelt met Solid Snake, Big Boss of Raiden, die allemaal gespecialiseerd zijn in infiltratiemissies om de wereld te redden van de nucleaire ondergang.
Totdat Raiden ineens verandert in een cyborg die met een samoerai zwaard (of iets wat erg in de buurt komt) iedereen in stukjes hakt. In het tweede deel van de serie veranderde de stealth gameplay al kort naar hack & slash actie, maar deze spin-off staat daar volledig in het teken van.
Wat doet de spin-off?
Hack & slash, dus. Waar de originele serie het vooral moest hebben van geduld (je moest de bewakers in de gaten houden om er ongezien langs te glippen), is het in de spin-off keiharde actie. Doordat Raiden (net als in de serie) met een zwaard vecht, is de gameplay totaal anders en hak je iedereen kort en klein.
Het verhaal is ook anders dan dat van MGS en de meeste karakters keren ook niet terug in deze spin-off. Wel zijn er veel verwijzingen naar de serie, zoals de bekende kartonnen doos waaronder je kunt schuilen en de vele vijanden uit MGS zie je allemaal terug. En die hak je nu dus gewoon kapot, in plaats van ze bewusteloos te slaan.

57098 19

3. Halo Wars

Wat is de serie normaal?
Halo is een first-person shooter die inmiddels al vele delen op deze manier doorbrengt. Het speelt zich af in een futuristische wereld met sci-fi wapens, pakken, voertuigen, je kent het wel. Je loopt verschillende levels door om zo het verhaal tot een einde te brengen; eigenlijk zoals dat in zoveel games/shooters gaat.
Wat doet de spin-off?
Halo Wars is daarentegen een strategiegame, zoals Age of Empires of Command&Conquer. Hierin bouw je legers van Spartans, keren alle bekende voertuigen terug en zijn ook je vijanden gelijk aan de shooter-serie. Nu speel je het dus van top-down perspectief en heb je de leiding over een heel leger, in plaats van één soldaat.
Dit geeft de serie een enorme draai, maar wel op een goede manier. De serie draait tenslotte om een grote oorlog, en hoe kun je die beter uitvoeren dan vanuit je luie commandantenstoel? Oké, misschien met Master Chief dan.

57099 20

2. Pokémon Stadium

Wat is de serie normaal?
Wie weet dat nou niet!? Het is een RPG waarin je Pokémon kunt vangen, trainen en gevechten met ze kunt doen. Zo vecht je tegen verschillende 'bazen' om toegang te krijgen tot de Pokémon League en zo de beste trainer aller tijden te worden. Het is verslavend, het is nostalgie, het is de beste RPG ooit gemaakt.
Wat doet de spin-off?
In Stadium vecht je ook tegen andere trainers, maar dan in een grote arena en zijn de Pokémon compleet 3D en heldhaftig en stoer en ziet een Hydro Pump er zo goed uit en…en….Oké, dit is dus gewoon wat je van de gevechten in Pokémon wilt zien!
En dat is ook wat je krijgt in de laatste delen uit de serie (X en Y), want daar zijn de Pocket Monsters (‘dus daar komt die naam vandaan!’) ook in 3D en kun je ze ook nog eens op de traditionele manier vangen en trainen. Toch zijn de gevechten op het grote scherm een stuk spectaculairder dan op je handheld, dus hopelijk krijgt de Wii U een soortgelijke titel.

57101 20

1. Mario Kart (alle delen)

Wat is de serie normaal?
Mario is de klassieke platform game waar Nintendo al jarenlang om bekend staat. De gebroeders Mario (Ja, blijkbaar heten ze Mario Mario en Luigi Mario) worden elk deel weer opgetrommeld om prinses Peach te bevrijden uit het kasteel van Bowser. Onderweg verzamel je muntjes, spring je over obstakels naar het juiste platform en neem je het op tegen Bowser en zijn mini varianten.
Wat doet de spin-off?
In Mario Kart gaat dat ietsje anders. Zoals de naam al doet vermoeden, draait deze gameserie om racen. Alle bekende personages uit het Mario-universum zitten in de game en rijden rondjes over de vele banen die allemaal thema’s bevatten van Mario of andere Nintendo-games.
Hierbij kun je elkaar op veel verschillende manieren hinderen: gooi bananen op het circuit, knal een groen schild op je tegenstander of verander in Bullet Bill om je zo razendsnel voort te bewegen. Het is een party racer, dus verwacht geen diepgaande aanpassingen aan je auto. De game blijft leuk, ieder potje weer, dus wat ons betreft had dit geen betere spin-off kunnen zijn.

Populair Nieuws