De beste soundtracks volgens de XGN redactie

  Muziek in games bepaalt een hoop. Horrorgames kunnen niet zonder een spannend deuntje en lekker rondrijden in Grand Theft Auto doet het ook altijd goed met de radio aan. Maar welke soundtrack vinden de redactieleden van XGN nou goed?

  Laura

  Ik vind de soundtrack van Halo briljant. Toen ik laatst bij Games in Concert was, werd hij ook gespeeld en zo live met orkest is het helemaal mooi dat je wel kunt janken. Een andere goede soundtrack is natuurlijk die van Zelda, dat ook een graag gehoorde sound op gamemuziekconcerten heeft. Waar het bij Zelda wat meer nostalgie is, is het voor mij bij Halo dat koor dat de muziek superkracht geeft. Hoe dan ook, beide bezorgen me kippenvel!!

  Ralph

  Mijn favoriete soundtrack met muziek gemaakt voor een game is persoonlijk The Witcher 2, maar welke soundtrack ik eigenlijk het beste vind is die van Tony Hawk Pro Skater 2. De nummers zijn niet specifiek voor de game gemaakt, maar wat een geweldige lijst aan knallers heeft die soundtrack. Nummers als Guerilla Radio, When Worlds Collide, You en Blood Brothers zullen voor mij altijd een warm hart toedragen, net zoals Tony Hawk Pro Skater 2 zelf.

  Wouter

  Mijn meest favoriete soundtrack ooit is Hell March uit de Red Alert games. Dit nummer hoor je aan het begin van iedere game en brengt je volledig in de stemming voor een lekker potje Red Alert. Van de marcherende soldaten op de achtergrond tot aan de harde gitaar riffs. Deze soundtrack was gewoon te goed voor zijn tijd.

  Mariëlle

  Eén van mijn favoriete soundtracks aller tijden is die van Fallout: New Vegas. Sowieso houd ik al meer van muziek met zang, en daarbij past de soundtrack gewoon perfect bij de sfeer, omgeving, en toon van de game. Een andere favoriet van mij zijn de oude Pokémon soundtracks van Black/Red/Yellow en Silver/Gold, in al hun 8-bit glorie. Die neemt me echt helemaal mee terug naar de nostalgie van mijn kindertijd.

  Rox

  Voor mij is de beste soundtrack toch wel die van Halo. Ik kan niet omschrijven wat er met me gebeurt als ik die muziek hoor. Ik weet nog heel goed hoe ik op mijn 18e koos voor een Xbox met Halo in plaats van een auto met rijbewijs en daar heb ik nooit spijt van gehad.

  Zodra ik alleen al de openingstune hoorde van die eerste Halo game, dacht ik: 'Daar kan echt geen scheurbak tegen op.' Ik ben heel gevoelig voor mooie klanken en kan daar intens van genieten. De muziek van Halo zorgt dan ook keer op keer voor een oorgasme. Ja, oor ;) Oh en verder ben ik verknocht aan de soundtrack van Red Dead Redemption.

  Jelle

  Ik ben zelf altijd een groot fan geweest van de muziek uit Grand Theft Auto, voor zover je dat een soundtrack kunt noemen. Het is zó bepalend voor de sfeer wanneer je lekker door de wereld cruiset. Ook de muziek van Zelda: The Wind Waker is geweldig, vooral de uitvoeringen op die CD die bij Skyward Sword zit. En de muziek van Hotline Miami heeft het speelplezier ook zeker vergroot. En Fallout dan...En Fez...En....

  Kortom, we raken niet uitgepraat! Wat is jouw favoriete soundtrack? Laat het ons weten.

  Halo 2

  Verkijgbaar vanaf 8 june 2007

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.