Dit zijn de beste soundtracks van Daft Punk

Article
woensdag, 24 februari 2021 om 16:00
xgn google image
Het iconische Franse DJ duo Daft Punk stopt er helaas mee. Gelukkig hebben ze meer dan genoeg muziek geproduceerd om nog lange tijd van te genieten, waaronder een aantal toffe soundtracks. Wij hebben de beste soundtracks van Daft Punk op een rij gezet.
Tranen rollen over de wangen van muziekfans over de hele wereld. Het iconische DJ duo Daft Punk heeft besloten om de helmen aan de wilgen te hangen. De koningen van sampling zijn eigenlijk bijna niet meer weg te denken uit de moderne muziekwereld. Gelukkig hebben ze in al hun actieve jaren meer dan genoeg muziek gemaakt om nog van te smullen. Wij hebben de beste soundtracks van Daft Punk weten te vinden als laatste groet naar het legendarische duo.

TRON: Legacy

Dit is waarschijnlijk hun meest bekende werk in de filmindustrie. Daft Punk heeft de volledige soundtrack voor TRON: Legacy ontwikkeld en geproduceerd. Het is een van de grootste projecten die het duo in haar indrukwekkende carrière heeft ondernomen. Sinds de film uitkwam in 2010 zijn er meerdere versies van de soundtrack uitgekomen, maar voor ons blijft het origineel toch een van de beste soundtracks die gemaakt is.
Bij het maken van de soundtrack van TRON: Legacy maakte Daft Punk ook hun titel als koningen van sampling weer waar. Voor de film pakten ze het iconische klassieke muziekstuk Adagio for String, ook bekend van het gelijknamige nummer van Tiësto, en maakten ze daar Adagio for TRON van. In het nummer hoor je veel stukken terugkomen uit het origineel, maar zo vervormd dat het perfect past bij de stijl van TRON: Legacy.
Het is niet gek dat Disney destijds ervoor koos om de soundtrack van TRON: Legacy te laten maken door Daft Punk. Het Franse DJ duo had al een grote naam gekregen sinds ze begonnen in de jaren '90. Met hun unieke stijl pasten ze perfect bij de visuele stijl die Disney probeerde te behalen met TRON: Legacy. Hoewel de film uiteindelijk niet heel succesvol was, kreeg Daft Punk wel heel veel lof voor het werk wat verricht was met de muziek.
maxresdefault 2f1582202140

WipeOut

Nog voordat het eerste album van Daft Punk uitkwam in 1997 was het duo al betrokken bij de ontwikkeling van een soundtrack. In 1995 componeerden ze namelijk al de soundtrack voor de eerste WipeOut game op de eerste PlayStation console. De racegame is nog steeds ontzettend geliefd en dat komt onder meer door de uitstekende muziek die je kan vinden in de game.
Helaas is Daft Punk niet betrokken geweest bij de ontwikkeling van de soundtracks van latere WipeOut games, maar de ziel van hun muziek is altijd door de verschillende soundtracks gebleven. De knallende EDM beats zijn namelijk in alle WipeOut games te vinden en passen ontzettend gevoel bij het gevoel van snelheid dat de games je keer op keer weten te geven.
WipeOut is niet de enige game waar Daft Punk aan meegewerkt heeft. Zo verschenen ze ook in de DJ Hero game die in 2009 uitkwam. De game was niet een heel groot succes, zeker niet vergeleken met tegenhanger Guitar Hero, maar het wist toch wat mensen aan te spreken. Aangezien ze maar één nummer bijdragen aan de soundtrack, blijft WipeÓut op de eerste plek staan van beste soundtracks van Daft Punk als het aankomt op gaming.
iron man sterft in avengers 4 als het aan iron man schrijver ligt 135666

Films en series

Naast TRON: Legacy en WipeOut heeft Daft Punk eigenlijk geen volledige originele soundtracks gemaakt. Door de populariteit van het duo en vaak unieke muziekstijl kwamen ze alleen wel vaak voorbij in verschillende films en series. Het nummer Get Lucky met Pharrel Williams is in talloze series te horen, waaronder New Girl en zelfs The Simpsons.
Ook in een Marvel film horen we een nummer van Daft Punk terug en de titel past eigenlijk perfect bij de film. Het nummer heet namelijk Robot Rock en is te horen in Iron Man 2. Om wat specifieker te zijn: je hoort het nummer tijdens het gevecht tussen Iron Man en kapitein Rhodes in het huis van Tony Stark. Misschien horen we het nummer later ook weer terug in de serie van War Machine, Armor Wars.
De muziek van Daft Punk is terug te horen in de soundtracks van zoveel series dat we eigenlijk niet weten wat nou de beste is. Het is in ieder geval heel erg jammer dat Daft Punk is gestopt, maar gelukkig leeft hun muziek voor eeuwig door op de verschillende muziekplatforms. Als een leuke extra heeft iemand ook nog op Twitter gepost waarom Daft Punk de koningen van sampling zijn door hun hit One More Time als voorbeeld te nemen.