De beste smartphones onder 300 euro in de eerste helft van 2023

Article
zondag, 03 september 2023 om 11:00
untitled design 6f1693235835
Is je smartphone hoognodig aan vervanging toe, maar wil of kan je niet te veel geld uitgeven aan een nieuwe? Dat is ook helemaal niet nodig. We hebben voor jou de beste smartphones onder 300 euro verzameld.

De beste Samsung smartphones onder 300 euro

Als eerste hebben we de Samsung Galaxy A14 vanaf 159 euro. Deze telefoon heeft een groot full HD scherm dat 90 keer per seconde ververst, waardoor bewegingen op het scherm er vloeiend uitzien. Op dit moment werkt de telefoon nog op Android 13, maar in de toekomst wordt dit geüpdatet naar Android 14 en uiteindelijk 15. Over de beveiliging hoef je je geen zorgen te maken, want Samsung blijft dit vier jaar lang updaten.
Van zo’n goedkope telefoon hoef je geen topcamera te verwachten, maar de hoofd- en selfiecamera maken nog steeds prima foto’s. De macrolens en dieptesensor voor portretfoto’s zijn wel wat matig. Verder is de processor prima voor alledaags gebruik en gaat de batterij bij gemiddeld gebruik makkelijk de hele dag mee. Ook kun je met de A14 contactloos betalen en is er een koptelefoonaansluiting.
De Samsung Galaxy A14 heeft twee verschillende versies: de 4G en 5G. Wil je supersnel internetten, ga dan voor de 5G-versie. Deze is een tikkeltje duurder, maar valt alsnog ruim onder de 300 euro. Wil je een opslag van 128 GB in plaats van 64, leg je tussen de 20 en 30 euro extra neer.
Als je nog minder wilt uitgeven, dan is er de Samsung Galaxy A03s voor 139 euro. Deze telefoon heeft een aantal overeenkomsten met de A14, zoals de lange batterijduur, het updatebeleid en een processor waarmee je makkelijk alledaagse taken kunt uitvoeren. Een nog lagere prijs betekent wel dat Samsung bij het maken van deze telefoon nog meer compromissen moest sluiten.
Zo heeft de telefoon een opslag van maar 32 GB, waardoor je telefoon al snel vol is. Terwijl de A14 een hoofdcamera heeft met 50 megapixels, heeft die van de A03s er maar 13. Bovendien kun je met deze telefoon geen gebruik maken van het 5G-netwerk.

De beste Xiaomi smartphones onder 300 euro

De volgende goedkope telefoon op ons lijstje is de Xiaomi Redmi Note 11. Wil jij voor een laag prijskaartje toch een mooi scherm, dan is deze telefoon ideaal voor jou. De Redmi Note 11 heeft namelijk een OLED-scherm met full HD-resolutie die 90 keer per seconde ververst. Net als de Samsung-telefoons gaat de batterij de hele dag mee en voert de telefoon dagelijkse taken snel uit.
De Xiaomi Redmi Note 11 heeft ook een Pro-versie die momenteel in ons lijstje past. Normaal kost deze versie namelijk 369 euro, maar bij Amazon kun je de telefoon nu vanaf 229,36 euro scoren. Fotografeer jij veel met je mobiel? Dan kun je beter voor de Pro gaan.
Let op: beide versies kunnen geen gebruik maken van het 5G-netwerk.
Een ander budgettelefoon met een OLED-scherm is de Xiaomi Poco X5 Pro. De verversingssnelheid ligt wel een stukje hoger op 120 pixels per seconde. Door de 108-megapixels hoofdcamera levert de Poco X5 Pro de beste kwaliteit van alle telefoons op dit lijstje. De andere camera’s zijn wel weer matig.
Net als de andere telefoons op dit lijstje kan de telefoon makkelijk dagelijkse taken aan en gaat de batterij lang mee. Wel kan de Poco X5 Pro gebruikmaken van het 5G-netwerk.