De beste Nederlandse FIFA 18 spelers - zo slecht zijn we niet!

Article
zaterdag, 31 maart 2018 om 16:02
Wanneer je kijkt naar de beste Nederlandse FIFA 18 spelers, zou je denken dat het Nederlandse voetbal er helemaal niet zo slecht voor staat. De 0-3 zege op Portugal van 26 maart zet deze gedachte nog wat extra kracht bij. Laten we maar eens kijken wie er bovenuit steken!

10. Kevin Strootman

De Nederlandse Icons uit FIFA 18 zijn niet meegerekend, het gaat hier alleen om spelers die momenteel actief zijn in het professionele voetbal. Daarom beginnen we deze lijst met Kevin Strootman! Het talent van de nu 28-jarige Strootman werd tien jaar geleden al opgemerkt. De destijds 18-jarige voetballer gooide hoge ogen tijdens zijn debuutseizoen voor Sparta Rotterdam.
Na goede periodes bij FC Utrecht en PSV Eindhoven vertrok de middenvelder in 2013 naar AS Roma. Bij de Italiaanse club is hij ondanks vele blessures van grote waarde. Dat blijkt ook uit zijn beoordeling van 84 op FIFA 18. Strootmans kaartje in het spel laat zijn veelzijdig goed zien, met statistieken als 82 passen, 82 fysiek, 78 verdedigen, 78 dribbelen en 74 schieten.

9. Georginio Wijnaldum

Georginio Wijnaldum werd op 8 april 2007 tijdens zijn debuut voor Feyenoord de jongste debutant ooit van de club. De Rotterdamse middenvelder vertrok vier jaar later naar PSV en daar werd hij voor het eerst in zijn carrière landskampioen. Ook werd hij door de Telegraaf verkozen tot Speler van het Jaar. Nu, meer dan tien jaar na zijn debuut, is hij één van de beste spelers uit Nederland.
Dat is ook te zien aan zijn Ultimate Team kaartje. Tijdens de kerst was er een speciaal kaartje van Wijnaldum te verkrijgen. Dit kaartje is net zoals het kaartje van Kevin Strootman erg veelzijdig. Wijnaldum kan beschikken over 83 snelheid, 80 schieten, 80 passen, 86 dribbelen, 68 verdedigen en 78 fysiek. De Liverpool speler is dus een goede middenvelder op de digitale velden!

8. Nathan Aké

De in Den Haag geboren Nathan Aké werd in juni 2017 door AFC Bournemouth overgenomen van Chelsea. Bournemouth betaalde maar liefst 22.7 miljoen euro aan Chelsea, wat hem de duurste speler uit de clubgeschiedenis maakt. Dit seizoen is hij al meerdere keren verkozen tot Speler van de Maand bij zijn club. Geen slechte stap dus van de jonge verdediger.
Zijn goede prestaties van dit seizoen hebben hem al twee in-form kaartjes opgeleverd. Zijn laatste dateert van 7 februari. De kaart van de 23-jarige Aké is zeer gewild in Ultimate Team, en een blik op zijn statistieken verraadt al waarom. Met 83 fysiek, 86 verdedigen en 81 snelheid is hij namelijk in staat om de beste aanvallers af te stoppen.

7. Matthijs de Ligt

Eén van de uitblinkers tijdens de wedstrijd Portugal - Nederland van 26 maart (0-3) was de jonge Matthijs de Ligt. Zowel op nationaal als internationaal niveau laat hij zijn waarde zien, terwijl de verdediger op dit moment nog maar 18 jaar oud is. Door tijdens het interland tegen Portugal twee assists voor zijn rekening te nemen, bewees De Ligt nog maar eens hoeveel talent hij heeft.
Electronic Arts heeft dat talent ook al meerdere malen erkend. De Ligt heeft een basiskaart van 76, maar heeft nu al twee in-forms gekregen. Zijn tweede en tot nu toe laatste in-form verdiende hij vanwege zijn optreden tijdens de met 1-0 gewonnen wedstrijd van zijn club Ajax tegen PEC Zwolle. Als wij af moeten gaan op zijn prestaties van de afgelopen tijd, dan brengt de toekomst nog veel moois voor Matthijs de Ligt!

6. Stefan de Vrij

De geruchtenmolen rondom verdediger Stefan de Vrij draait de laatste dagen op volle toeren. De Vrij speelt momenteel bij Lazio Roma, maar zijn contract loopt aan het eind van dit seizoen af en het lijkt er op dat hij vanaf volgend seizoen zijn carrière voortzet bij Internazionale, een andere club uit Italië. De 26-jarige speler speelt sinds 2014 bij Lazio, na zijn vertrek bij Feyenoord. Ondanks een langdurige blessure heeft de verdediger zich van zijn goede kant laten zien.
Op FIFA 18 is ook te zien dat De Vrij erg wordt gewaardeerd op de internationale velden. Met een basis beoordeling van 84 is hij in deze editie van het voetbalspel al één van de beste Nederlandse voetballers, maar zijn in-form mag er ook zijn. 79 fysiek en 70 snelheid is al goed voor een verdediger, en zijn 87 verdedigen maakt van De Vrij een goed defensief blok.

5. Virgil van Dijk

De duurste Nederlandse voetballer ooit is ook de duurste verdediger ooit op dit moment. De 26-jarige Virgil van Dijk verruilde afgelopen januari zijn toenmalige club Southampton voor Liverpool. Laatstgenoemde club betaalde maar liefst 84,5 miljoen euro aan Southampton voor Van Dijk. Sinds maart 2018 draagt hij ook de aanvoerdersband bij het Nederlands Elftal, en in dezelfde maand maakte hij zijn eerste interlanddoelpunt.
Na periodes bij FC Groningen, Celtic en Southampton, in die volgorde, verdedigd hij nu dus het rode shirt van Liverpool. Hij wordt momenteel gezien als één van de beste verdedigers van de wereld en dat is ook te zien aan zijn Ultimate Team kaart. Tijdens FUTmas kreeg hij een kaart met een beoordeling van 85. Met statistieken als 75 snelheid, 85 verdedigen en 87 fysiek kan je er zeker van zijn dat hij veel verdedigers zal afstoppen in FUT.

4. Quincy Promes

De 26-jarige rechtsbuiten Quincy Promes maakte bijna zes jaar geleden, op 11 april 2012, zijn debuut in het betaalde voetbal. De toenmalige speler van FC Twente viel in in een wedstrijd tegen AZ Alkmaar. Hij speelde dat seizoen maar drie wedstrijden en werd daarna verhuurd aan Go Ahead Eagles, maar het seizoen daarop liet hij zijn talent zien bij FC Twente.
Dat seizoen werd meteen zijn laatste bij de club uit Enschede. Spartak Moskou had genoeg gezien en de Russische topclub haalde hem naar Rusland. Daar heeft hij het tot nu toe erg goed gedaan. EA heeft dan ook een Squad Building Challenge kaart van Promes uitgebracht met een beoordeling van 86. Met 92 snelheid, 88 dribbelen, 87 schieten en 84 passen is Promes een groot gevaar voor de verdedigers in FIFA!

3. Bas Dost

Alleen Lionel Messi heeft in 2017 meer doelpunten gemaakt dan Bas Dost in de zes grootste competities. Dat de boomlange Nederlandse spits alleen de misschien wel beste voetballer aller tijden boven zich moet dulden, zegt veel over de ongelooflijke cijfers die Dost de afgelopen jaren heeft neergelegd. In het seizoen 2007/2008, tien jaar geleden, begon hij zijn profcarrière bij FC Emmen.
In de loop van de jaren is hij uitgegroeid tot een doelpuntenmachine. Sinds 2016 speelt hij bij Sporting Lissabon en ook daar heeft hij die reputatie meer dan waargemaakt. In de 54 competitieduels die hij voor de Portugese club heeft gespeeld, heeft hij 57 keer gescoord! Mede daardoor heeft hij al twee in-form kaartjes in FUT. Met 87 fysiek en maar liefst 90 schieten is hij de perfecte targetmen in de voorhoede!

2. Robin van Persie

Robin van Persie maakte zijn terugkeer naar de Nederlandse Eredivisie op 19 januari 2018 officieel. Hij speelt sindsdien weer bij Feyenoord, de club waar hij zijn carrière in het profvoetbal begon. Hij speelde daar in zijn eerste periode van 2002 tot en met de zomer van 2004, waarna hij naar Arsenal in Engeland vertrok. In Engeland heeft hij ook voor Manchester United gespeeld, de club waar hij landskampioen mee is geworden.
Sinds zijn terugkeer bij Feyenoord heeft hij vier keer gescoord in negen wedstrijden. Van Persie is op dit moment 34 jaar, dus zijn beste jaren liggen wel achter hem. EA is niet vergeten hoe goed Robin van Persie wel niet was en gaf hem een speciaal kaartje met een beoordeling van 88. Met 84 dribbelen, 81 passen, 78 snelheid en maar liefst 89 schieten heeft Van Persie het beste kaartje in de Eredivisie!

1. Arjen Robben

We kunnen wel stellen dat Arjen Robben één van de beste Nederlandse voetballers aller tijden is. De pijlsnelle rechtsbuiten is keer op keer teruggekomen van zware blessures en is zelfs op 34-jarige leeftijd nog belangrijk bij zijn huidige club Bayern München. Iedereen weet wat de aanvaller gaat doen, hij voetbalt vanaf de rechterkant naar het midden toe, om verwoestend uit te halen met zijn gouden linkerbeen. Iedereen weet het, maar niemand kan hem stoppen.
Zijn normale kaart heeft al een beoordeling van 88, maar hij heeft dit jaar ook nog een Man of the Match kaart verdiend. De statistieken op die kaart laten zien hoe goed Robben nog steeds is. Met 91 dribbelen, 87 snelheid en 88 snelheid kun je alleen maar hopen dat de Man van Glas een blessure krijgt, want zelf ben je bijna niet in staat om deze topvoetballer af te stoppen.

Dit zijn de beste Nederlandse FIFA 18 spelers!

Zoals je hebt kunnen zien is er nog genoeg kwaliteit afkomstig uit ons land. Er lopen ook nog veel jonge talenten rond op de Nederlandse velden. Laten we hopen dat ze hun kwaliteit in het Nederlands Elftal laten zien, zodat we er tijdens het volgende grote toernooi weer bij kunnen zijn!