Beste Jurassic World Evolution Tips - Andere koek dan een achtbaan

  Hoe zou de wereld eruit zien als deze nog bevolkt zou worden door dinosauriërs? We kunnen aannemen van films als Jurassic World dat dit niet helemaal lekker loopt. Om toch een manier te vinden om een mogelijke dino-uitbraak tegen te houden, krijg je hier een de beste Jurassic World Evolution tips om alles uit de gloednieuwe park simulator te halen.

  Pretpark simulaties zijn altijd weer een vak apart. Vaak zijn ze hectisch om in te komen, maar wanneer je de slag te pakken hebt blijf je ermee doorgaan. Zo ook Jurassic World Evolution, welke wij een 8,0 gaven in de review. Om bij de eerste kennismaking de overrompeling tegen te gaan, zijn er een paar handige trucjes geformuleerd waarvan het tegendeel vaak op pijnlijke wijze ervaren is.

  Opslaan die hap!

  Hoe frustrerend is het als je na urenlang spelen in de game een cruciale fout maakt of dood gaat, waarna je als een gek de je laatste savefile probeert te laden. Verrekt, dat is alweer een tijdje geleden en alle geboekte progressie is voor niks geweest! Had je het spel nou maar handmatig opgeslagen, want autosaves zijn ook niet altijd alles.

  In Jurassic World Evolution zal je ongetwijfeld in lastige situaties terecht komen die het einde van je missie en zelfs amusementsparkje kunnen betekenen. Faillissement, te veel burgerlijke slachtoffers en een onjuiste bouwvolgorde zorgen er binnen de kortste keren voor dat het gebeurd is met de pret (en je inkomsten. Dat bepaalde belangrijke elementen gebaseerd zijn op kans, zoals het uitbroeden van dino’s, helpt ook niet mee aan zekerheid om de slagen. Eén van de beste Jurassic World Evolution tips die we je op het hart willen drukken is het gebruik van onwijs veel savefiles.

  Even snel de game opslaan voordat je aan een lastige divisiemissie begint of een klein fortuin aan het fabriceren van een dino is zo gebeurd. Bovendien scheelt je dit een hoop kopzorgen als er iets fout gaat, lees: een horde velociraptors breken uit en peuzelen de rijkste toeristen op. Na zulke omstandigheden ben je weer een tijd lang bezig de crisis onder controle te houden en is het zelfs een mogelijkheid dat je jezelf van upgrades buitensluit!

  De aandacht erbij houden

  Als directeur van je eigen Jurassic World sta je er niet alleen voor. De game kent drie verschillende afdelingen, waarvan de hoofden een eeuwig getouwtrek doen om jouw aandacht te krijgen. De verschillende bedrijfstakken, onderverdeeld in wetenschap, entertainment en veiligheid, zijn er niet alleen voor de sier. Zo delen zij beloningen uit waardoor je nieuwe gebouwen, upgrades en opgravingslocaties vrijspeelt.

  De eerste gedachte die door je heen schiet is om gelijk bij elke divisie het maximale eruit te halen. Jammer genoeg werkt dit niet zo gemakkelijk, want er zit een behoorlijk grote adder onder het gras. Als je opdrachten voor de ene afdeling uitvoert, zullen de andere onderdelen je minder respecteren met als resultaat een langere weg om te gaan voor die oh zo belangrijke unlocks. Het kan zelfs zover gaan dat de overige afdelingshoofden jouw pretpark proberen te saboteren!

  De tip die we je kunnen meegeven is het per eiland stuk voor stuk afwerken van de divisies totdat er niks meer te halen is. Zorg ervoor dat je je reputatie zover krijgt dat je binnen een tak geen bonussen meer te verkrijgen zijn, voordat je je focust op een andere afdeling. De sabotage en vele klaagzang moet je maar voor lief nemen, want als je iedereen tegelijk te vriend probeert te houden, kan het eeuwig duren voordat je bijvoorbeeld een nieuw fossiel vrijspeelt.

  Alhoewel elk van de divisies je bij een bepaald aantal reputatie missies geeft, is het ook mogelijk om zelf contracten aan te vragen. Je kan zelf kiezen voor wie je dan een taak uitvoert en of je de klus daadwerkelijk wil aannemen. Mocht je het helemaal niks vinden wat een contract te bieden heeft, kan je deze afslaan en na enkele minuten weer een nieuwe aannemen. Bovendien zorgen deze opdrachten ook voor extra brood op de plank.

  Een gat in de hand

  Waar je in het begin zal moeten werken met een matig of zelfs geen budget, is het de bedoeling om later bakken met geld te verdienen aan je prehistorische goudmijntjes. Als het goed is heb je tegen het punt dat een eiland pretpark 4 à 5 sterrenrecensies heeft binnen geharkt een gezonde stroom aan inkomsten. Weet je op een gegeven moment niet meer wat je hiermee moet doen en denk je erover na om naar een volgend eiland te gaan? Luister dan naar dit advies, want het kan je toekomst in de game verbeteren.

  De inkomsten die je op een eiland hebt verdiend, worden niet overgedragen naar het volgende eiland. Wat wel meegenomen wordt tijdens je avontuur over de archipel van Las Cinco Muertes, is alles wat je daarvoor vrijgespeeld hebt. Heb je dus een enorme berg aan geld liggen op bijvoorbeeld eiland nummer 2 (Isla Muerta), kan je dat aan upgrades spenderen die je mee neemt naar alle volgende eilanden.

  De verbeteringen bestaan uit alles dat het research centrum te bieden heeft. Hierbij valt te denken aan onderzoek naar betere dinosaurusgenen, extra aanpassingen voor gebouwen, medicijnen tegen ziektes etc. Ook is het slim om te investeren in de expeditie teams om fossielen te vinden, want dit is vooral early game een dure en tijdrovende bijkomstigheid als je nieuwe prehistorische wezens wilt maken. Een bijkomstige bonus is dat elke upgrade die je doet ook gebruikt kan worden op de sandbox modus van Jurassic World Evolution op het eiland Nublar.

  De orde van zaken

  Een goed begin is het halve werk en nergens geldt dit gezegde meer dan tijdens de opbouw van je populaire trekpleister. Als je geld in de infrastructuur pompt, maar niks hebt om te laten zien (of juist andersom), kan de hoeveelheid bezoekers aardig tegenvallen. Daarom geven wij je nog wat van de beste Jurassic World Evolution tips over hoe je het beste met je startkapitaal omgaat. Maak je borst maar nat voor een aantal planningsvaardigheden.

  Allereerst moet je er rekening mee houden dat de ruimte op zo’n eiland vaak beperkt is en bezoekers liever niet al te ver naar een verblijf toelopen. In het begin moet je dus grofweg een planning in je hoofd hebben hoe je park eruit komt te zien en rekening houden met korte en vooral efficiënte wegen aan de toegangspoorten van het park. Zet een middelgrote omheining neer met de goedkoopste hekken, een Hammond Creation Lab en een kijkgalerij die zoveel mogelijk zicht geeft op het verblijf. Bouw vervolgens een generator om de boel draaiende te houden en creëer een paar goedkope en sociale herbivoren, zoals de Struthiomimus en de Triceratops, die je van een beetje eten voorziet.

  Als de inkomsten mondjesmaat binnenstromen is het tijd om de volgende stap te zetten. Om jouw de tot leven gebrachte wezens te verzorgen, is het van belang om een Ranger Station te hebben. Hierop volgt een ACU Station, Research Centre, Expedition Centre en Fossils Centre. Innovatie blijft een belangrijk ding tijdens het werven van zoveel mogelijk bezoekers. Gefeliciteerd, je bent nu enigszins voorbereid zonder onnodig veel te spenderen.

  Heb je deze gebouwen op een rijtje, is het tijd om na te denken over de toekomst. Een extra verblijf met een paar carnivoren als de Ceratosaurus of Dilophosaurus zullen al snel de inkomsten doen ophogen. Daarnaast moet je ook denken aan het tevreden houden van je gasten door shopping- en eetfaciliteiten toe te voegen. Naarmate je park groter wordt, is het handig om een monorail aan te leggen en andere vormen van entertainment aan te bieden zoals arcadehallen.

  Niet over één kam te scheren

  Wat je ook doet, zet carnivoren en herbivoren niet bij elkaar als je beide soorten wil behouden. Dit gaat namelijk 100% fout, tenzij je bijvoorbeeld een combinatie vormt van een enorme Diplodocus en kleine roofdieren als de Deinonychus of Dilophosaurus. Deze van de beste Jurassic World Evolution tips focust zich op wat je wel moet doen om alle dinosaurussen een gelukkig en lang leven te geven.

  Kleine en middelgrote herbivoren zijn vaak sociale wezens, hebben een middelgrote ruimte nodig en kunnen totaal niet tegen een absentie van soortgenoten. Parasaurolophussen zullen al snel tegenstribbelen als zij maar met één of twee van hetzelfde typen staan. De meeste van deze kleine en middelgrote herbivoren zijn niet te combineren met carnivoren en vormen slechts een snelle snack. Een uitzondering hierop zijn gepantserde herbivoren als de Ankylosaurus en Chrichtonsaurus, die een stuk steviger in de schoenen staan maar minder goed tegen drukte kunnen.

  De gigantische kolossen onder de herbivoren hebben een verblijf nodig waar je u tegen zegt. Gelukkig is het mogelijk om binnen deze uitgestrekte omheiningen, gevuld met bomen en gras, een hoop andere dinosaurussen te plaatsen. Zo gaan zij in alle vrede samen met kleinere carnivoren en de meeste herbivoren.

  Op diens beurt zijn de vleesetende verschrikkingen in twee categorieën op te breken. Kleinere soorten als de gaan zij samen met kleinere carnivoren en de meeste herbivoren.Velociraptor en Dilophosaurus zijn sociaal en hebben een middelgroot verblijf nodig, anders resulteert het vrij vlot in een uitbraak. Middelgrote tot grote carnivoren zijn juist weer erg op zichzelf gesteld en kunnen niet meer dan één of twee andere beesten in een enkel verblijf aan. De grootte van hun gebied ligt tussen die van de kleinere vleeseters en de grote plantenliefhebbers in.

  Hopelijk hebben deze beste Jurassic World Evolution tips je geholpen om de zaken op orde te krijgen. Toch geven wij geen garantie dat het een kalme rit wordt, want je weet maar nooit met onvoorspelbare wezens als de Tyrannosaurus Rex. Voor je het weet zit je met het handen in het haar, terwijl de ene na de andere uitbraak volgt.

  Jurassic World Evolution is beschikbaar voor Xbox One, PS4 en PC.

  Jurassic World Evolution

  Verkijgbaar vanaf 12 june 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.