De beste Hollywood films op Netflix

  Netflix is de verzamelplaats voor een heerlijk avondje filmkijken en dat kun je met de beste Hollywood films die op de streamingdienst staan. Zo hebben we een scala aan films uitgekozen die zowel kritisch goed ontvangen zijn als films die bekendstaan om hun blockbuster geweld. Check snel onze lijst hieronder!

  Alcon Entertainment

  10. Blade Runner 2049

  We trappen deze lijst met beste Hollywood films af met een diepe sci-fi film uit 2017. We hebben het natuurlijk over Blade Runner 2049 met Ryan Gosling en Harrison Ford die de hoofdrollen vertolken. De film is een vervolg op Blade Runner uit 1982 dat grotendeels op zichzelf staat dankzij een grote tijdsprong.

  Hoewel het een lange zit is, is Blade Runner 2049 erg tof om te zien vanwege de vele technische wonderen die regisseur Denis Villeneuve weet te verrichten. Daarbij is het acteerwerk ijzersterk van de gehele cast en blijf je constant op het puntje van je stoel zitten door de toffe wendingen in het verhaal. Wie eerst het origineel wil kijken, heeft helaas wel pech want die staat niet op Netflix.

  Netflix

  9. Uncut Gems

  Van diepe sci-fi schakelen we over naar de meest recente release van deze lijst, Uncut Gems. Deze crime thriller gaat over een juwelenhandelaar met een gokverslaving die constant in de problemen raakt. Gedurende de twee uur en vijftien minuten durende speeltijd zit je gespannen in je stoel met een paar zweethanden.

  Het meest bijzondere van de film is misschien wel dat Adam Sandler de hoofdrol heeft en tegen de verwachtingen in een uitstekende acteerprestatie neerzet. Sterker nog, critici waren niet al te blij toen bleek dat Uncut Gems niet werd genomineerd voor de Oscars. Een dikke aanrader dus die je nu kunt kijken op de streamingdienst.

  Paramount Pictures

  8. The Big Short

  Van Oscar-snub gaan we door naar een Oscar-winnaar. The Big Short vertelt op komische wijze het verhaal van de economische crisis uit 2007. Adam McKay, de regisseur van de film, heeft de situatie namelijk om weten te zetten tot een grappig verhaal over een aantal mensen dat allemaal een rol speelde in de huizenmarkt crash.

  De manier waarop het verhaal wordt verteld is vooral bijzonder gezien het gecompliceerde onderwerp. Toch weet McKay dit hapklaar te maken waardoor de kijker gemakkelijk begrijpt wat er aan de hand is. Daarbij worden de hoofdrollen op leuke wijze vervuld door Steve Carell, Ryan Gosling, Brad Pitt en Christian Bale.

  Lionsgate

  7. John Wick

  Na al die moeilijke verhalen met diepe lagen is het tijd voor een goede dosis actie en er is geen betere Hollywood film op Netflix te vinden die dit beter doet dan John Wick. Keanu Reeves speelt een keiharde ex-huurmoordenaar die door pijnlijke omstandigheden uit zijn pensioen komt. Wat volgt is twee uur lang non-stop actie en geweld waarvan je alleen maar kunt genieten.

  De manier waarop Chad Stahelski en David Leitch de film hebben geregisseerd zorgt voor een heerlijke ervaring doordat de actie constant scherp in beeld wordt gebracht. In plaats van een schuddende camera zien we lange shots zonder knip-en-plakwerk wat best knap is. Daarbij is de huurmoordenaar zelf een iconisch personage uit het laatste decennium gebleken die inmiddels al drie films op zijn naam heeft staan.

  Warner Bros. Entertainment

  6. Full Metal Jacket

  Wie het heeft over de beste Hollywood films op Netflix kan natuurlijk Full Metal Jacket niet vergeten. Deze klassieke film van Stanley Kubrick vertelt het verhaal van soldaten in Vietnam en wat de oorlog met ze doet. Het zal je dan ook niet verbazen dat het acteerwerk bijzonder sterk is van onder andere Vincent D’Onofrio. Zijn rol als Private Leonard “Pyle” Lawrence zal je lang na het kijken van de film nog heugen.

  Toch wist de acteur geen nominaties te ontvangen als het aankomt aan prijzen en ging die eer alleen naar de regisseur. Hij werd genomineerd voor het script van de film en dat is wel begrijpelijk. De dialogen van de film zijn duidelijk, sterk en een absoluut hoogtepunt van de film.

  Warner Bros. Entertainment

  5. Goodfellas

  Een andere film van een legendarische filmmaker die we in deze lijst moeten vermelden is Goodfellas. Het gangster-epos van Martin Scorsese uit 1990 draait om Henry Hill en zijn banden met de maffia gedurende de tweede helft van de 20e eeuw. Deze klassieker wordt door velen gezien als de beste gangsterfilm die ooit is gemaakt en dat zegt best veel.

  Natuurlijk dragen de personages van Scorsese hier flink aan bij die op fantastische wijze worden vertolkt door grote Hollywood-sterren. Zo speelt Robert De Niro de hoofdrol, heeft Ray Liotta een grote rol en wist Joe Pesci met zijn bijrol een Oscar te winnen. Goodfellas is dan ook een film die je gezien moet hebben als een onderdeel van je opvoeding tot filmfanaat.

  Warner Bros. Picture

  4. Inception

  Er zijn maar weinig regisseurs die vandaag de dag nog met zoveel verve worden uitgesproken als Christopher Nolan. Zijn films weten iedere keer weer zalen te vullen ondanks dat het concept nog zo gek klinkt. De kunstenaar zette zichzelf al met veel films op de kaart, maar wist met Inception een nieuw niveau te bereiken.

  Deze actiefilm over bandieten die je beroven in je dromen heeft zo’n raar concept dat het direct je interesse trekt. Daarbij heeft Leonardo DiCaprio de hoofdrol waardoor je al snel aan je beeld gekluisterd zit. Deze spannende film wil je dan ook niet missen en is tevens heerlijk om meerdere keren te kijken voor alle geheimen die Nolan in zijn film heeft verwerkt.

  Universal Pictures

  3. Schindler's List

  We trappen deze top drie beste Hollywood films op Netflix af met een historische dramafilm van Steven Spielberg. We hebben het natuurlijk over Schindler’s List. De film draait om een Duitse zakenman die meer dan duizend Joodse vluchtelingen heeft gered door ze een baan te geven in zijn fabriek.

  De film wordt gezien als een van de beste films aller tijden en dat is goed te snappen als je de film hebt gezien. Het acteerwerk van onder ander Ralph Fiennes en Liam Neeson is onwijs sterk, net als de regie van Spielberg. De film mag dan lang zijn, maar is een absoluut meesterwerk die een plek heeft weten te veroveren in de geschiedenis van film.

  Warner Bros. Entertainment

  2. The Dark Knight

  Het zilver in onze lijst met beste Hollywood films gaat naar The Dark Knight. Het kroonjuweel in Nolans Batman-reeks verdient zeker een plekje in deze lijst dankzij het fantastische verhaal, de nog betere actiescenes en natuurlijk de acteerprestaties. Vooral die van Heath Ledger valt op door zijn radicale interpretatie van de Joker.

  Iedere seconde dat de schurk op je beeld verschijnt is er niets anders om naar te kijken. De rest verdwijnt simpelweg in de achtergrond, terwijl je met open mond zit te kijken naar het knappe staaltje acteerwerk van Ledger. Het zal je dan ook niet verbazen dat Ledger een Oscar won voor zijn acteerkunsten, maar deze kon hij helaas zelf nooit in ontvangst nemen. De acteur overleed enkele maanden na de opnames van de film.

  Castle Rock Entertainment

  1. The Shawshank Redemption

  Het is eenzaam aan de top en dat weet The Shawshank Redemption als geen ander. De film staat al jarenlang bij velen op de eerste plek wanneer ze nadenken over de beste film aller tijden. Wanneer de film niet op de eerste plek staat, wordt deze zeker in het gesprek aangehaald.

  Het verhaal rondom de onterecht veroordeelde Andy (Tim Robbins) grijpt je vanaf de eerste seconde en laat je niet meer los. Ook Morgan Freeman is fantastisch in zijn rol als Red en het gevangenisleven wordt op bijzonder mooie wijze vertelt. Als je deze film nog niet gezien hebt, kun je daar nu verandering in brengen. De film staat op Netflix en is zeker het kijken waard!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.