Dit vinden jullie de beste Harry Potter films!

Article
donderdag, 22 maart 2018 om 12:34
De trailer van Fantastic Beasts 2 kwam vorige week uit en dus neemt de drukte in het land van Harry Potter extra toe. Daarom vroegen we vorige week wat jullie de beste Harry Potter films vinden. Dit is het antwoord!

5. Harry Potter and the Half-Blood Prince (Halfbloed Prins)

We beginnen de lijst van beste Harry Potter films met het zesde deel in de reeks: the Half-Blood Prince. In dit deel krijgen we een heerlijk duister verhaal voorgeschoteld waarbij de sage een aantal wendingen neemt. Een magisch spektakel.
Harry Potter begint aan zijn zesde schooljaar en ieder wordt heer Voldemort steeds krachtiger. Wanneer Harry een boek vind vol met duistere spreuken weet hij niet wat hij er mee aan moet. Daarnaast komt de tovenaar steeds meer te weten over het verleden van 'Hij-Die-Niet-Genoemd-Mag-Worden'.

4. Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2 (Relieken van de Dood deel 2)

Op nummer vier staat het allerlaatste deel van Harry Potter: Deathly Hallows Part 2. In deze film kregen we het perfecte einde voorgeschoteld van het 8-delige verhaal. Van spectaculaire actie tussen Harry Potter en Voldemort, tot tranentrekkende momenten met Snape. Dit deel had alles.
Alles heeft geleid tot dit moment. In Deathly Hallows Part 2 kloppen Voldemort en zijn volgelingen namelijk op de deur van Zweinstein en is het zaak dat Harry, Ron en Hermelien rustig blijven om als winnaar uit de strijd te komen. De duistere heerser moet voor eens en altijd verslagen worden.

3. Harry Potter and the Philosopher's Stone (Steen der Wijzen)

Het was net zoals Harry Potter even wennen in het eerste jaar, maar wat een film bleek de eerst installatie in het 8-delige verhaal te zijn. Ook jullie vinden dit deel een van de beste Harry Potter films, ondanks dat Harry, Ron en Hermelien hier nog erg jong zijn.
Harry zijn ouders zijn vermoord en moet noodgedwongen leven bij zijn oom en tante. Wanneer hij een uitnodiging voor Zweinstein krijgt komt hij erachter dat zijn ouders tovenaars waren. Harry begint op de school een nieuw leven en moet zien om te gaan met alle gevaren die daarbij komen kijken.

2. Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (Gevangene van Azkaban)

Na twee ietwat kinderlijke delen kregen we in dit derde deel een nog duistere kant van de tovenaarswereld te zien. The Prisoner of Azkaban was de perfect mix tussen puur kwaad en prachtige spreuken. Een verdiende tweede plek.
In The Prisoner of Azkaban krijgt Harry samen met zijn klas voor het eerst les in het verdedigen tegen duistere spreuken. Dit komt omdat er Dementors rondzwerven rond Zweinstein, die opzoek zijn naar Sirius Zwart. Een ontsnapte gevangene die opzoek zou zijn naar Harry om hem te vermoorden.

1. Harry Potter and the Goblet of Fire (Vuurbeker)

We gaan verder in chronologische volgorde, want het vierde deel van Harry Potter komt op de eerste plek, nadat het derde deel de tweede plek wist in te nemen. The Goblet of Fire ging nog een stapje verder dan The Prisoner of Azkaban als het gaat om duisternis, want in dit deel zien we Voldemort sterker dan ooit terugkeren.
In een toernooi tussen verschillende tovenaarsscholen komen gevaarlijke opdrachten aan bod. Daarom mogen alleen meerderjarige studenten meedoen, maar wanneer Harry zijn naam uit de vuurbeker rolt moet hij noodgedwongen meedoen. Een listige opgave.

Dit zijn de beste Harry Potter films volgens jullie

De stemmen zijn geteld en een hertelling zit er niet in, want dit zijn de beste Harry Potter films volgens jullie! Mocht je nog nooit een Harry Potter film hebben gezien, dan moet je dat zeker doen. Het zijn films die horen bij het meubilair van de filmindustrie.
Mocht je alle films nou wel hebben gezien, dan hebben we goed nieuws. In de toekomst komen er namelijk nog twee Harry Potter games uit: Harry Potter: Wizards Unite en Harry Potter Hogwarts Mystery.