De beste games van 2014: Dragon Age: Inquisition

Article
dinsdag, 07 januari 2014 om 17:00
xgn google image
Begin 2013 kwam Dragon Age: Inquisition al voorbij in de Oogappels van datzelfde jaar, maar helaas is de game nog niet verschenen. Ondertussen is bekend dat de 'III' in de titel weggelaten mag worden en in 2014 kun je in ieder geval wel met deze game aan de slag. Tijd om te kijken welke details er dit jaar bij zijn gekomen!
Dragon Age: Inquisition is het derde deel in de serie en moet grootser worden dan ooit. Hoewel eerst naar buiten kwam dat de game ging draaien op de Frostbite 2 engine, is dat nu de Frostbite 3 engine geworden. Deze engine wordt bijvoorbeeld ook gebruikt in Battlefield 4. Grafisch gezien gaat dit nieuwe deel dan ook zeker niet tegenvallen. Volgens ontwikkelaar BioWare is het alleen geen grote open wereld zoals in The Elder Scrolls V: Skyrim, maar eerder een wereld met verschillende regio's waar je tussen reist.
Dragon Age: Inquisition
Voordat jouw avontuur begint moet je eerst een karakter maken. In tegenstelling tot Dragon Age II word je hier niet geketend tot één speelbaar personage. Voor zover bekend kun je kiezen uit een mens, elf of dwerg. De keuze die jij maakt, heeft vervolgens invloed op jouw verloop van het spel. Elfen worden in Dragon Age bijvoorbeeld gezien als hulpjes en op die manier zullen anderen dan ook op jou reageren. Het toevoegen van deze verschillende rassen, tot vreugde van de fans, heeft wel geleid tot het uitstellen van de game.
Het verhaal van Dragon Age: Inquisition gaat zich wederom afspelen in Thedas, net als zijn voorgangers. De Mages zijn een oorlog begonnen met de Templars en het is aan jou de taak om de wereld te redden van zijn ondergang. Hierbij wordt je geholpen door negen andere computerbestuurde personages. Uiteraard ben jij de leider van deze groep. Daarnaast komt er een optie om een eigen kasteel te maken, maar hier is verder weinig over bekend. Al deze dingen komen wel met een scala aan opties. Het is bijvoorbeeld mogelijk om de kleur van de laarzen van jouw volgers aan te passen. Het laatste wat dan helemaal nieuw is voor de Dragon Age-serie, is de toevoeging van mounts. Dit zijn dieren waarop je kunt rijden om sneller door de grote regio's te reizen.
Jammer genoeg is het nog niet helemaal zeker of er ook een multiplayer bij de game komt. Zo'n avontuur beleven met een groep vrienden zou natuurlijk helemaal te gek zijn, maar dit moeten we even afwachten. Met al deze vernieuwingen en verbeteringen ten opzichte van de vorige delen, hoort Dragon Age: Inquisition in ieder geval wel in het rijtje thuis van de beste game van 2014. Het spel komt in de herfst uit voor de PC, Xbox 360, Xbox One, PlayStation 3 en PlayStation 4.