De beste games van 2014: Donkey Kong Country: Tropical Freeze

Article
donderdag, 02 januari 2014 om 17:00
xgn google image
In februari mogen we de eerste grote klapper voor de Wii U verwelkomen. Donkey Kong en zijn vrienden komen dan binnen slingeren in Donkey Kong Country: Tropical Freeze. De game heeft vrijwel alles in huis om een toppertje te worden, en dus kan hij niet missen in onze 'beste games van 2014'-lijst.
Het laatste deel van Donkey Kong verscheen een paar jaar geleden op de Wii en later ook op de 3DS. Met dit deel werd de Donkey Kong Country serie nieuw leven ingeblazen na lange afwezigheid. De game was een groot succes en gamers wilden alleen maar meer. Meer kunnen ze krijgen, moet Nintendo gedacht hebben. En dus kunnen we in februari van Tropical Freeze genieten, een nieuwe Donkey Kong voor de Wii U.
In Tropical Freeze wordt het eiland van Donkey Kong en zijn vrienden overgenomen door Vikingen. Het hele eiland is bevroren en daardoor veel te koud om van bananen te smullen. Dat kan natuurlijk niet en dus trekken we met Donkey, Diddy, Dixie en Cranky Kong eropuit om de Vikingen terug te sturen naar hun eigen eiland. De oude vertrouwde 2D gameplay is terug van weggeweest voor een nieuw avontuur met ’s werelds bekendste apenfamilie.
De hele familie komt opdagen in Tropical Freeze. Iedere Kong heeft zo zijn eigen voordelen. Donkey is de ultieme Kong waar iedereen mee uit de voeten kan. Diddy heeft een jetpack waarmee hij even in de lucht kan blijven zweven om een beetje verder te springen. Dixie kan haar paardenstaart gebruiken als helikopter en een stuk omhoog vliegen. Val je net van een platform dan kun je jezelf dus nog redden met je staart. Als laatste kan Cranky op zijn wandelstok stuiteren, net zoals Dagobert in DuckTales.
Al deze extra eigenschappen zul je ook moeten gebruiken om alles in de game te verzamelen. Net als in voorgaande delen kun je in ieder level de letters K-O-N-G en puzzelstukjes verzamelen. Sommige verzamelitems zul je bijvoorbeeld alleen met de wandelstok van Cranky kunnen bemachtigen. Aangezien dit de eerste keer is dat Cranky een speelbaar personage is, wordt het interessant om te zien hoe dit de gameplay aanpast. Nu de oude aap zelf ook levels doorloopt, is zijn winkeltje – waar je onder andere ballonnen en sleutels kunt kopen – overgenomen door Funky Kong.
Andere nieuwe toevoegingen aan de game zijn bijvoorbeeld de Kong-Pow move. Met het verzamelen van bananen vul je een meter en zodra die vol is, kun je met Donkey, en één van de andere drie karakters, een speciale move doen waarmee je alle vijanden in objecten verandert als muntjes of hartjes. Erg handig wanneer je even moeilijk hebt. Een ander terugkerend element zijn de zwemsecties. De Kongs weten weer hoe ze moeten zwemmen en zullen dat demonstreren in enkele levels. Genoeg om naar uit te kijken lijkt ons zo. Gelukkig hoeven we niet lang meer te wachten voordat we met de apen aan de slag mogen in Donkey Kong Country: Tropical Freeze voor de Wii U.