De beste games van 2014: Bayonetta 2

Article
zondag, 12 januari 2014 om 17:00
xgn google image
Iedereen hoopte dat hij voor de feestdagen van 2013 zou uitkomen, maar helaas moest deze nieuwe Platinum-game naar 2014 worden getild. Wanneer is nog steeds niet bekend, maar dat hij nog steeds erg gewild is, is overduidelijk.
Hideki Kamiya was de grote man achter de eerste Bayonetta-game, maar hij doet het nu wat rustiger aan als het om die hack 'n' slasher gaat. Het is nu Yusuke Hashimoto die de zware taak draagt om het tweede deel in deze franchise te maken.
Het is spijtig voor fans van het eerste uur (oftewel het eerste deel), maar Bayonetta 2 komt exclusief uit op de Wii U. Als Nintendo niet betrokken was geweest, dan was deze game mogelijk nooit gekomen, vandaar dat Platinum met deze exclusiviteitsdeal akkoord is gegaan. Spijtig als je geen Wii U hebt, maar als je die wel hebt, dan kun je ten minste rekenen op een geoptimaliseerde spelervaring, waarbij de GamePad (indien gewenst) volop gebruikt gaat worden.
Bayonetta 2
Nieuw is bovendien dat de heksy-sexy Bayonetta niet langer met lange lokken rondloopt. Evenals haar kostuum is haar kapsel aangepast aan een iets modieuzere stijl. In dit geval betekent dat een lekker kort koppie, wat natuurlijk de nodige vragen over haar magische krachten teweeg brengt. Zouden die veranderd zijn nu haar haren niet meer zo lang zijn? Platinum houdt de lippen stijf op elkaar als er gevraagd wordt over de nieuwe haardracht.
Nog twee dingen die sowieso tof zijn: je kunt de game multiplayer spelen en hij is off-tv speelbaar. Terwijl je vaag op de achtergrond Yvonne Jaspers op een broodje kaas hoort kauwen in Boer Zoekt Vrouw, ben jij als een bezetene draken en andere vreemde wezens aan het slachten op je GamePad.
Klinkt fantastisch toch? Om er nog een schepje bovenop te doen, wordt Bayonetta voorzien van de Umbran Climax, waardoor je op een goed moment in het gevecht een enorme bundel aan kracht kunt laten losbarsten. Dat belooft telkens weer een hevige climax en dat past deze mooie mevrouw maar al te goed.

Populair Nieuws