De beste Final Fantasy game volgens de XGN redactie

Article
zondag, 17 mei 2015 om 11:00
xgn google image
Sinds een paar dagen ligt Final Fantasy X/X-2 in de schappen. En er zijn al heel wat Final Fantasy games verschenen. Maar is nou de beste Final Fantasy game? Dit is de mening van de XGN redactie.

Ralph

Persoonlijk heb ik niet veel met de Final Fantasy-serie, het turn-based gevechtsysteem - zonder speciale toevoeging - maakte mij er nooit warm voor. De wereld en character design daarentegen vond ik wel heel tof en logischerwijs had ik al snel Final Fantasy XIV in mijn bezit, de tweede MMO in de serie.

De Realm Reborn-overhaul was zeker nodig, maar er staat nu een ijzersterke MMO klaar met een interessant klassensysteen. Ik kijk dan ook zeker uit naar de aankomende uitbreiding, die drie nieuwe klassen toevoegt voor level 30+ spelers, kom maar op

Edwin

Final Fantasy 10, hoewel het verhaal niet zo diep gaat als de geweldige Final Fantasy 7, biedt de reis die begint in droomstad Zanarkand en uiteindelijk ook weer eindigt in Zanarkand Ruins een waar avontuur. Het verhaal draait rondom hoofdrolspeler Tidus, die samen met Yuna en haar guardians door Spira reizen om de verschillende Eons te bemachtigen, om zo uiteindelijk de immens grote Sin te kunnen verslaan en vrede op de wereld kan wederkeren.
De vele cutscenes geven je bijna het gevoel als je een film aan het kijken bent. Dit in combinatie met een verhaal dat sterke plot twists bevat, maakt voor mij Final Fantasy 10 een van de beste Final Fantasy games die ik tot nog toe heb gespeeld.
71837

Theo

Voor mij was Final Fantasy 7 absoluut de beste. De diepgang, het vechtsysteem en simpelweg het verhaal waren subliem. Alleen grafisch was het spel wat minder dan dat ik van een Final Fantasy titel zou verwachten. Maar ach, graphics zijn niet het belangrijkste toch? Nu ze met een Remake van Final Fantasy X en X-2 komen en daarbij een nieuw deel, is het ook tijd om deze eens iit het stof te trekken. Dan wel met een compleet nieuw jasje als het even kan.

Nour

Mijn favoriet is Lightning Returns: Final Fantasy XIII. Een logische keuze, aangezien ik de rest van de serie niet gespeeld heb. De overstap naar een real-time actiegericht gevechtssysteem heeft mij overgehaald om de game aan te schaffen en helemaal kapot te spelen. Ik weet inmiddels ook al zeker dat Final Fantasy XV mijn huidige keuze gemakkelijk zal overtreffen.
71838 1

Laura

Als iemand die pas sinds de vorige generatie consoles met de Final Fantasy-reeks is begonnen, vind ik het moeilijk om een favoriet te kiezen. Alle vier Final Fantasy games die ik sindsdien heb gespeeld (XIII, XIII-2, XIII-3 en Type-0 HD) zaten voor mij ongeveer op hetzelfde niveau. Daar bedoel ik overigens niets negatiefs mee, want ik heb elk deel met plezier uitgespeeld.
Toch kies ik voor Final Fantasy XIII, puur omdat dit het spel was dat mij kennis liet maken met Final Fantasy. Ik heb XIII ook meerdere malen uitgespeeld, twee keer aangeschaft (zowel op de PS3 als de Xbox 360) en er dus een aardig aantal uurtjes ingepompt. Ik wil nog steeds graag de oudere titels spelen, tijd om mijn oude consoles eens af te stoffen!

Sjors

Ik heb eigenlijk maar heel weinig ervaring met Final Fantasy. Wel ben ik ooit begonnen aan Final Fantasy 13 op de PlayStation 3, al ben ik vanwege de release van andere games nooit erg ver gekomen in dat spel. Misschien moet ik het binnenkort weer eens oppakken…