De beste Fallout DLC - Terugblik op geweldige add-ons

  Gisteren zijn de eerste add-ons van Fallout 4 bekendgemaakt die veelbelovend blijken te worden. Toch mogen we niet vergeten wat voor mooie momenten de DLC van Fallout 3 en New Vegas ons gebracht hebben. Daarom blikken wij terug op de oude Fallout DLC.

  Ontwikkelaar Bethesda heeft ons de afgelopen jaren van een hoop pareltjes pareltjes voorzien qua DLC. Met de aankomende Fallout 4 add-ons zal dit dan ook waarschijnlijk niet anders zijn. Wij hebben de oude Fallout DLC erbij gegrepen om je geheugen op te frissen over deze toffe content. Allereerst zullen de Fallout 3 add-ons aan bod komen.

  9. Operation Anchorage

  Operation Anchorage bevat een bizar verhaal. Zo moet je door middel van een simulatie opnieuw de strijd om Alaska uitvoeren om de code van een bunker in de storyline van Fallout 3 te bemachtigen. Naast dit verwarrende verhaal bevat de DLC wel een aantal toffe momenten waaronder de bestorming van loopgraven en het eindgevecht met de Chinese machthebber.

  Deze DLC bevat ook een hoop wapens en andere voorwerpen zoals een elektrisch zwaard, een railgun en een speciaal power armor dat extreem hoge weerstand biedt.

  8. The Pitt

  In deze add-on reist de speler naar Pittsburgh af, wat de naam The Pitt heeft gekregen. Als speler ga je in deze DLC opzoek naar een oplossing voor de mutatie terwijl je je ook nog eens staande moet zien te houden tussen alle slaafgevechten.

  Het mooiste moment van deze DLC is wanneer je alle 100 verborgen stalen staven hebt gevonden die in te wisselen zijn bij de baas van The Pitt. Hiermee kun je dan gruwelijke wapens vrij spelen zoals de "Man Opener, een enorme elektrische zaag met meerdere bladen. Kooigevechten zijn nog nooit zo interessant geweest.

  7. Broken Steel

  Als deze DLC met een woord beschreven kan worden, dan zal het wel "Teslacannon" zijn. Dit enorme wapen is een soort raketwerper dat elektrische projectielen afschiet. Met dit wapen in je bezit is niemand in je omgeving meer veilig en de verleiding om vriendelijke karakters opblazen is heel sterk aanwezig.

  Deze DLC gaat verder waar het originele verhaal ophield, en laat je dan ook verder spelen na je uiteindelijke keuze met betrekking tot het waterzuiveringssysteem. Missies in deze DLC hebben dan ook vooral te maken met de transportatie van het water om de gemeenschap nieuw leven in te blazen. Wat toch wel echt heel tof is, is het feit dat je opnieuw met de grote robot mag strijden.

  6. Point Lookout

  Een themapark in een moeras klinkt als een goed verhaal voor een horrorgame. Aan deze DLC zijn, afgezien van de vrij hoge moeilijksgraad, geen minpunten te noemen. Alles aan deze DLC ademt sfeer uit en zorgt ervoor dat je je steeds dieper ingraaft, in het verontrustende verhaal.

  Om maar een aantal dingen te noemen die Point Lookout echt een van de beste en engste Fallout DLC's maakt: Moerasmensen, een gemuteerde circusbeer, geesten en misschien wel het vetste in een Fallout DLC tot nu toe, een heuse drugstrip. Dit alles klinkt als een prima attractiepark!

  5. Mothership Zeta

  In Mothership Zeta wordt de speler ontvoerd door een ruimteschip. Al snel blijken er aliens experimenten met je uit te willen voeren, maar daar ben je het als speler natuurlijk niet mee eens. Door de DLC heen red je ook nog andere ontvoerde mensen om vervolgens tot een geweldig einde te komen. En dat heeft veel weg van een Star Wars ruimtegevecht.

  Naast het opblazen van een vijandelijk ruimteschip, en de toffe ruimtewandelingen, bevat de Mothership Zeta DLC een hoop hightech wapens die niet alleen futuristisch, maar ook vooral krachtig zijn. Naast Fallout 3 heeft ook Fallout New Vegas een hoop extra content gekregen die op de volgende pagina's toegelicht wordt.

  4. Dead Money

  Dead Money was de eerste DLC van Fallout New Vegas. Naast Point Lookout draait deze DLC ook om horrorelementen. Deze add-on start nadat je door een vergeten radiozender naar de opening van een groot casino genaamd Sierra Madre wordt gelokt. Je blijkt al snel opgesloten te zitten in deze wereld, en moet zien te ontsnappen met behulp van een aantal andere gevangenen.

  Wat deze DLC spannend maakt is de beklemmende sfeer die gedurende de hele DLC om je heen hangt. Je speelt namelijk letterlijk in een spookstad, waarin je het tegen een leger aan geesten moet opnemen. Gelukkig maakt de speciale berenvalboksbeugel het opnemen tegen deze ondoden een stuk draaglijker.

  De karakters in deze DLC zijn voorzien van een eigen karakter, iets wat ook bijdraagt aan de sfeer in deze DLC.

  3. Honest Hearts

  In Honest Hearts wordt de speler op een caravaanstocht naar een Wild Westen gebied gestuurd. Al snel kom je vast te zitten in een strijd tussen verschillen indianenstammen, de "White legs" en de "Dead Horses". Hiernaast zijn er ook nog religieuze conflicten tussen een missionaris en de Burning man, die als een god wordt beschouwd.

  Het sterke punt aan deze DLC is een toffe setting die je ook daadwerkelijk het gevoel geeft dat je vastzit in het Wilde Westen. Hiernaast bevat de DLC een interessant verhaal waarbij je uiteindelijk moet kiezen voor wie je gaat strijden. Ouderwetse wapens zoals een Tomahawk en knuppels zullen door deze DLC hun glorie niet meer verliezen.

  2. Old World Blues

  Opnieuw word je als speler ontvoerd, ditmaal door een aantal ontspoorde wetenschappers. In deze pre-oorlogse onderzoeksfaciliteit is de speler zijn brein kwijtgeraakt en moet deze terug zien te halen. In deze DLC wordt het idee gegeven dat je je op de maan bevind. Hierbij krijg je vijanden als skeletten in ruimtepakken die je moet verslaan met verloren technologie.

  Het hoogtepunt van Old World Blues is het gevecht tegen de kwaadaardige Dr. Mobius en zijn X-42 giant robo-scorpion. Het vechten tegen deze gigantische robot schorpioen gaat niet zonder slag of stoot. Lasers blijven je om de oren schieten terwijl je afrekent met dit schepsel.

  1. Lonesome Road

  In Lonesome Road word je gecontacteerd door Ulysses, de originele koerier van de Platinum Chip. Ulysses belooft uitleg te geven waarom hij de chip niet wilde aannemen als je een laatste opdracht van hem aanneemt. Om hem te vinden moet je een land door, verwoest door atoombommen, aardbevingen en gevaarlijke stormen.

  Het gave aan Lonesome Road is dat het de beste weergave geeft van wat een nucleaire oorlog inhoudt. Totale verwoesting aan alle kanten en gevaarlijkere vijanden dan je eerder bent tegengekomen. Andere toffe features zijn een enorme hoeveelheid aan nieuwe wapens en het uitdagende baasgevecht. Waarschijnlijk biedt deze DLC je antwoorden op veel vragen van de originele game.

  Fallout 2

  Verkijgbaar vanaf 30 september 1998

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.